Начало Е-Аптека Хранителни добавки Витамини и минерали Витамини и минерали за спортисти BETTER YOU БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ 15 мл.

БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ 15 мл.

Арт. #30070253

БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ 15 мл.

Иновативната здравна компания BetterYou ™ със седалище във Великобритания е експерт в производството на орални витаминни спрейове и трансдермални магнезиеви продукти. Всеки неин продукт съчетава изключително висока бионаличност, гарантирана посредством използването на най-ефективни механизми: трансдермална магнезиева терапия (през кожата) и вътрешно-орално приложение на витамини (през лигавицата на бузата в устата). Активните съставки работят заедно помежду си без никакви противопоказания. Използвани са само най-добрите хранителни компоненти. Всички продукти са универсално приложими и подходящи за вегетарианци, вегани, диабетици и хора, страдащи от целиакия.

При трансдермалната терапия магнезият се прилага през кожата, което е най-добрият начин за попълване на неговите запаси в организма. Научно доказано е, че това превъзхожда приема на таблетки!

Трансдермалният магнезий BetterYou осигурява по-бърз и по-ефективен метод на попълване нивата на минерала в човешкото тяло. Приложен директно върху кожата, той се абсорбира бързо в епидермиса. Достига до кръвоносните съдове и мускулите под него, напълно заобикаляйки храносмилателната система, в която много вещества, включително и магнезия, се усвояват недостатъчно или много слабо.

Предимства:

 • Идеален за употреба в движение или като тестер;
 • Подходящ за пътуване;
 • Джобен размер;
 • Същото превъзходно абсорбиране като опаковките от 100 мл;
 • Подкрепен от инициативата за информиран спорт.

Предназначение:

 • Ускорява възстановяването след тренировка;
 • Подобрява спортното представяне;
 • Намалява настъпването на умората;
 • Изключително качествен магнезиев хлорид.

BetterYou разработва и прилага уникален подход към абсорбцията, доставката и тестването на стабилността. Целенасочено използва САМО естествени съставки, когато това е възможно.

BetterYou ™ MagnesiumOil Recovery Spray е комбинация от есенциален магнезий с камфор, черен пипер и лимонови масла, които подпомагат естественото възстановяване от умора и след наранявания. Облекчават мускулното напрежение и увеличават силата на скелета. Маслата имат затоплящ ефект, който спомага за увеличаване на кръвния поток и подпомага детоксикацията на клетките по време на и след спорт. Добавените етерични масла водят до намаляване на концентрацията на магнезиев хлорид до 28%.
Магнезият е един от най-важните минерали в спортното хранене, защото големи количества се губят с потта и ускореният метаболизъм. Трансдермалният магнезий предлага ефективна алтернатива на таблетките и капсулите.

10 впръсквания осигуряват минимум 180 mg (51% RDA) оптимално абсорбируем елементарен магнезий.

Инструкции:
Напръскайте върху тялото и масажирайте добре в кожата. Най-добре е да прилагате продукта след душ или преди сън. За най-добри резултати нанасяйте върху чистата кожа. Приложете отново, когато е необходимо. Нанасяйте навсякъде по тялото, като избягвате наранена кожа и деликатни области, като например очите. Добре е да втривате в областта на ставите, мускулите и зоните на напрежение.
При първоначалното приложение на спрея може да почувствате леко изтръпване. Това може да показва ниски нива на магнезий в организма и е резултат от високоскоростната му абсорбция през порите. Този ефект ще отшуми при редовното използване на продукта.

Препоръчваме увеличаването на площта на нанасяне да става постепенно.

Трансдермалният магнезий помага да се увеличат нивата на минерала в организма Ви до 5 пъти по-бързо отколкото при орален прием. За да намалите реакцията препоръчваме следните техники:

 1. Нанесете само малко количество върху всяка отделна област на тялото и масажирайте добре.
 2. Използвайте след душ върху мокра кожа, докато порите са отворени.
 3. Променяйте зоните на приложение, за да увеличите нивата на магнезий като цяло.
 4. Малко, но често е ключът към успеха. Масажирайте и изчакайте около минута, след което опитайте с малко по-голямо количество.
 • За тренировъчна поддръжка - Нанасяйте минимум 10-20 впръсквания, сутрин и вечер, за да възстановите нивата на магнезий. Увеличете дозата по време на интензивни тренировки.
 • За възстановяване - Нанесете върху мускулите и масажирайте внимателно в кожата. Повтаряйте толкова често, колкото е необходимо, за да запазите областта затоплена.

BetterYou ™ MagnesiumOil Recovery Spray е предназначен за лица над 12 години. За деца под 12-годишна възраст препоръчваме MagnesiumOil Original spray или MagnesiumOil Sensitive spray, които не съдържат етерични масла.

Подходящ е за вегетарианци и вегани.

Мога ли да използвам трансдермален магнезий по време на бременност?
BetterYou ™ Magnesium Oil Recovery Spray съдържа етерични масла и затова НЕ Е ПОДХОДЯЩ за употреба по бреме на бременност!

Магнезият е много важен през този период, както за майката, така и за бебетата, защото те се раждат с два пъти повече магнезий, отколкото калций. Това ги прави гъвкави, а кожата им е еластична и мека. Важно е, обаче, по време на бременност да избягвате етерични масла. MagnesiumOil Joint Spray, MagnesiumOil Recovery Spray и MagnesiumOil Goodnight Spray съдържат такива. Затова Ви препоръчваме да използвате MagnesiumOil Original spray, MagnesiumOil Sensitive spray, Magnesium Flakes, Magnesium Soak, Magnesium Body Butter и Magnesium Body Lotion.

Приемам лекарства, има ли някакви противопоказания? 
Няма противопоказания за никой от трансдермални магнезиеви продукти на BetterYou.

Какъв е източникът на магнезиев хлорид хексахидрат? 
Магнезиевият хлорид е разтвор, добиван във Veendam, Холандия от древното морско дъно, което е кондензирано и пречистено в продължение на повече от 250 милиона години. При неговото извличане изворната вода внимателно се изпомпва с цел разбиване на тънкия горен слой, като същевременно разтворът се изважда на повърхността. Концентрацията на магнезиев хлорид е 31% - напълно стабилна, за да се избегне прекристализирането. Магнезиевият хлорид Zechstein Inside® гарантира естествено чист източник на магнезий.

Може ли да се предозира с трансдермален магнезий?
Не е нужно да се притеснявате за предозиране, когато използвате трансдермален магнезий. Горните граници се определят само когато продуктът се използва перорално, тъй като големи количества могат да имат слабително действие, поради това, че са естествени релаксанти.

Състав: Концентриран разтвор на Zechstein Inside® магнезиев хлорид хексахидрат (вода, магнезиев хлорид хексахидрат - 28% концентрация), масло от гроздови семки, емулгатор: полисорбат 20, етерични масла: черен пипер, камфор, лимон.

Опаковка: 15 мл.

Производител: BetterYou, Великобритания.

Аналози на БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ 15 мл.

По-изгодни опаковки

КОМЕНТАРИ КЪМ БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ 15 мл.

БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ 15 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЛюбопитноЗдравни съветиСпортЛеченияБотаникаСнимкиЛайфстайлХранене при...Клинични пътекиРецептиИсторияПроизводителиАнкетиПсихологияНовиниТестовеАлт. медицинаФизиологияСъставкиЕ-тата в хранитеИзследванияДиетиСоциални грижиПатологияСпециалистиСпорт и туризъмИнтервютаОбразованиеЗаведенияНормативни актовеОрганизацииКалкулаториОткритияМикробиологияВидео