Начало Е-Аптека Хранителни добавки Антиоксиданти SWANSON СУОНСЪН КОЕНЗИМ Q10-GEL капсули 15 мг. * 60

СУОНСЪН КОЕНЗИМ Q10-GEL капсули 15 мг. * 60

Арт. #30066413
26.70 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от SWANSON ›Виж всички Антиоксиданти ›

СУОНСЪН КОЕНЗИМ Q10-GEL капсули 15 мг. * 60

Коензим Q10 (CoQ10) представлява изключително важна молекула за синтеза на енергия в клетките. Тя помага на митохондриите да вършат по-ефикасно своята работа, което влияе благоприятно върху клетъчното здраве. Коензимът се нарича още "псевдо-витамин". Той не е нужно да се приема под формата на хранителна добавка, защото човешкият организъм може сам да го произвежда, но е толкова важен за здравето, колкото и витамините. Коензимът ще помогне за по-добро справяне и контрол на много и различни заболявания и медицински състояния. Приемът му, също така, би подобрил енергийния статут на клетките и на здравите хора. Ето защо той се препоръчва като основна хранителна добавка, която повечето хора следва да използват.
CoQ10 се нарича още Убиквинон и Убиквинол. Това са 2 различни форми, под които молекулата на коензима съществува в човешкото тяло. Те са взаимозаменяеми и могат да се преобразуват една в друга. И двете форми могат да се суплементират от външни източници. Коензим Q10 се съдържа в различни храни, сред които месо (свинско, пилешко и телешко), млечни продукти, риба, ядки и яйца. В по-малки количества се среща и в растенията. Най-високите концентрации на коензима са в черния дроб и сърдечния мускул, но повечето хора не консумират тези животински органи. За тях приемът на хранителни добавки с CoQ10 е по-удачния вариант. Доказано е, че CoQ10 защитава кръвоносните съдове от вредните свободни радикали, подобрява кръвния поток, понижава нивата на холестерол и натрупването на плака по артериите.

Ниските нива на коензима се свързват с редица заболявания, сред които пост-миокарден инфаркт, фибромиалгия (характеризира се с хронични болки в мускулите, проблеми със съня, умора, болезнени и чувствителни области от тялото), синдром на Прадър-Уили, депресия, болест на Пейрони (вид еректилна дисфункция), мигрена, главоболие, мъжко безплодие и болест на Паркинсон. В телата на страстните пушачи също има по-малки количества от CoQ10. Но за да приемате коензима, не е задължително да страдате от конкретна болест. Здравите хора също могат да се възползват от множеството му полезни действия.

Приемът на коензим CoQ10 оказва следните ползи за здравето:

 • Намалява нивата на оксидативен стрес в организма;
 • Понижава кръвното налягане;
 • Подобрява кръвния поток;
 • Влияе благоприятно за състоянието и функциите на кръвоносната система;
 • Увеличава броя на антиоксидантните ензими в тялото;
 • Като цяло подобрява качеството на живот на болните.

Коензим CoQ10 е подходящ за спортисти и за хора, които редовно тренират, защото:

 • Намалява умората и оксидативния стрес след тренировка;
 • Помага на хората, прекарали миокарден инфаркт, да подобрят тренировъчния си капацитет;
 • Редуцира мускулните щети след спорт;
 • Намалява усещането за натоварване по време на тренировка, вследствие на което се подобряват спортните постижения.

За увеличаване нивата на Убиквинон в тъканите и кръвта трябва да се приемат дози от порядъка на 30 мг до 400 - 500 мг. Най-често препоръчваното количество е 90 - 120 мг CoQ10 дневно. За оптимални резултати коензимът е добре да се взема по време на хранене, което съдържа мазнини, тъй като е мастноразтворим нутриент. Относно безопасността, доказано е, че коензимът няма негативни странични ефекти при дози от 900 мг и дългосрочна употреба. Приемът на препоръчителния брой таблетки и/или капсули не трябва да притеснява потребителите по никакъв начин.

Характеристики:

 • Форма на CoQ10, която се усвоява 3 пъти по-бързо от организма в сравнение с конвенционалните хранителни добавки, съдържащи коензима;
 • Подпомага здравето на сърдечно-съдовата система;
 • Съдържа патентована, водоразтворима форма на коензим Q10 - 15 mg и витамин Е - 2,20 mg в 1 капсула;
 • Гарантира проникване на активното вещество в по-голям брой клетки и тъкани в организма.

Състав на 1 капсула:

 • Витамин Е (като d-алфа токоферил ацетат) - 3 IU (10% от ПДП);
 • Q-Gel коензим Q10 (Hydrosoluble™) (в специална основа Bio-Solv, разработена за подобряване на абсорбцията) - 15 мг.

Други съставки: Желатин, глицерин, пречистена вода, титанов диоксид, прах анато, собствена база на Bio-Solv® (полисорбат 80, триглицериди със средна верига, сорбитол, сорбитанов моноолеат, соев лецитин).

Начин на употреба:
Приема се по 1 (една) гел капсула дневно с храна и вода.

Внимание!
Ако сте бременна или кърмите, посъветвайте се с Вашия лекар, преди да използвате хранителната добавка.

Q-Gel® Coenzyme Q10 е най-мощният коензим Q10, предлаган на пазара.
Hydrosoluble™ - търговска марка на Tishcon Corp., произведена по метода Bio-Solv®, патент на САЩ # 6,056,971 по световно споразумение с BioSytes, USA Inc.
Q-Gel® и Bio-Solv® са регистрирани търговски марки на Tishcon Corp.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Swanson Health Products, САЩ.

Аналози на СУОНСЪН КОЕНЗИМ Q10-GEL капсули 15 мг. * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ СУОНСЪН КОЕНЗИМ Q10-GEL капсули 15 мг. * 60

СУОНСЪН КОЕНЗИМ Q10-GEL капсули 15 мг. * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияСпортИсторияЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноЕ-тата в хранитеИзследванияНовиниХранене при...СпециалистиНормативни актовеСнимкиЛайфстайлАлт. медицинаДиетиРецептиСъставкиПатологияСоциални грижиИнтервютаОрганизацииЗаведенияКлинични пътекиХрани и ястияПроизводителиОткрития