Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Превързочни Медицински превръзки Самозалепващи с подложка HARTMANN ХАРТМАН ПЕРМАФОАМ превръзка 15 см. / 15 см. * 1

ХАРТМАН ПЕРМАФОАМ превръзка 15 см. / 15 см. * 1

Арт. #30064653

ХАРТМАН ПЕРМАФОАМ превръзка 15 см. / 15 см. * 1

PermaFoam е полиуретанова пенеста превръзка с пропусклив за газове, но непропускащ вода и бактерии външен слой. PermaFoam e с изключително висока абсорбция, която поддържа влажна среда в раната. Това позволява извършването на автолитичен дебридман и спомага образуването на гранулационна тъкан. PermaFoam притежава специална пенеста структура с отворени пори, която действа на капилярен принцип. Ексудатът се абсорбира от превръзката и се отвежда до повърхността й далеч от раната. По този начин се минимизира риска от мацерация на ръбовете на раната.

Свойства и начин на действие
PermaFoam абсорбира ексудат като осигурява оптимално влажна среда в раната и стимулира раневото заздравяване.
PermaFoam не залепва върху раната. Превръзката се отделя безболезнено за пациента и не оставя следи. 

Показания
Превръзките PermaFoam са особено подходящи за лечение на умерено до силно ексудиращи рани.

Поставяне на превръзката
Когато е необходимо почистете раната преди да поставите превръзката. Изберете PermaFoam, така че превръзката да припокрива ръбовете на раната с около 1-2 см. Колкото раната е по-голяма, толкова повече е необходимо да бъде застъпването. Изрежете излишната част от превръзката, ако това е необходимо.

PermaFoam: поставете превръзката с бялата й повърхност върху раната, а с бежовата й повърхност навън; след това фиксирайте с вторична превръзка.
За по-лесно отлепване на PermaFoam, ръбовете й могат да се овлажнят с разтвор на Рингер. Ако раната не е усложнена PermaFoam може да остане до няколко дни. Това зависи от количеството на раневия секрет и от състоянието на самата превръзка.
Смяната на PermaFoam се налага по клинични показания и при поява на секреция около ръбовете на превръзката. 

Противопоказания
PermaFoam не е подходяща за приложение при рани с оголени кости, мускули и сухожилия; при инфекции, причинени от гъбички и от 2-ра и 3-та степен изгаряния.

Предупреждения
Преди започване на лечение при рани със забавено и нарушено заздравяване е необходима първична клинична оценка на състоянието на раната и евентуалната подлежаща причина за това. Лечението с PermaFom не замества основното лечение на причината, довела до образуването на раната.
При случаи на клинично инфектирани рани PermaFoam трябва да се прилага само под лекарски контрол.
Не съчетавайте едновременното използване на PermaFoam с оксиданти (кислородна вода). Това може да повреди пенестата структура на превръзката.

Общи указания: Да се съхранява на сухо място и далече от деца. Съдържанието на опаковката е стерилно до нарушаване на нейната цялост. Да не се стерилизира повторно. 

Опаковка: 1 брой.

Размери: 15 / 15 см.

Производител: Paul Hartmann AG, Германия.

Аналози на ХАРТМАН ПЕРМАФОАМ превръзка 15 см. / 15 см. * 1

КОМЕНТАРИ КЪМ ХАРТМАН ПЕРМАФОАМ превръзка 15 см. / 15 см. * 1

ХАРТМАН ПЕРМАФОАМ превръзка 15 см. / 15 см. * 1 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗдравни съветиНовиниАлт. медицинаСпортСнимкиИсторияЛеченияХранене при...ЛюбопитноЛайфстайлБотаникаИзследванияЗаведения