Начало Е-Аптека Козметика Устна хигиена Пасти за зъби Анти - плака ELGYDIUM Anti-plaque ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 75 мл.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 75 мл.

Арт. #30062157

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 75 мл.

Грижата за венците е от първостепенно значение за здравето на устната кухина, като се има предвид, че проблемите с венците са в основата на 50 % от причините водещи до обеззъбяване. Тези проблеми са свързани с наличието на зъбна плака в ограниченото пространство между зъбите и венците (гингивалните сулкуси).

Значение на ежедневната профилактика за хигиената на устната кухина и зъбите.
Зъбната плака е лепкав, безцветен или белезникав филм, който се образува непрекъснато върху зъбите и венците, най-вече след хранене. Тя се състои главно от слюнка, хранителни остатъци и бактерии. Нейното натрупване в гингивалните сулкуси предизвиква образуването на вещества, които са токсични за венците и тъканите, поддържащи зъбите. Освен това, зъбната плака се трансформира в зъбен камък, който в голяма степен е отговорен за проблемите на венците.
Първоначалното засягане на венците се нарича гингивит и се характеризира с възпаление, подуване и зачервяване. Възможно е да има и кървене. Гингивигът е обратим процес.
Впоследствие настъпва еволюция към пародонтит. Този процес се характеризира с невъзвратимо увреждане на тъканите, които поддържат зъбите.
Именно затова е от основно значение зъбната плака да се отстранява, чрез добро измиване на зъбите.
Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака съдържа хлорхексидин, както и един много важен минерал - калций.

Хлорхексидинът - антисептик на избор
Хлорхексидинът, благодарение на своите антисептични свойства, предотвратява образуването на зъбна плака. Превантивното действие продължава във времето между две измивания на зъбите в резултат на продължителното излъчване на хлорхексидина.

Калцият - основен минерал
Калцият благоприятства регенерацията на колагена на венеца и прекратяването на необилното кървене. Освен това, той повишава рН на слюнката, което води до неутрализиране на произвежданите от бактериите киселини.
Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака е специално създадена за уязвими венци.

ELGYDIUM Антиплака спомага за запазването на зъбите и венците здрави.

Показания:

  • Ежедневна хигиена на зъбите и устната кухина;
  • Профилактика на бактериалната плака;
  • Профилактика на проблемите на венците.

Начин на употреба:
Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака се използва за ежедневно миене на зъбите и венците, в продължение на 3 минути, след всяко хранене, 3 пъти дневно. Препоръчително е използването на четка за зъби ELGYDIUM с гъвкави власинки, осигуряваща нежно и ефикасно измиване.

1. Четкайте вертикално в посока от венците към върха на зъбите.
2. Почистете вътрешната повърхност на зъбите.
3. Завършете миенето с дъвкателната повърхност на зъбите.

Съвети за добра хигиена на устната кухина и зъбите:

  • Мийте зъбите си след всяко хранене (поне 3 пъти дневно);
  • Използвайте подходяща четка за зъби ELGYDIUM, която позволява почистване на цялата повърхност на зъбите, както и на венците. Сменяйте четката си за зъби поне веднъж на 3 месеца;
  • Осигурявайте на зъбите си редовен внос на флуор, чрез използването на флуорирана паста за зъби (ELGYDIUM за чувствителни зъби или ELGYDIUM за защита от кариес) и на флуорирана вода за уста (ELGYDIUM флуорирана вода за уста);
  • За да проверите ефикасността на измиване на зъбите, препоръчително е да използвате индикатор за зъбна плака (Demo-плака), който показва лошо почистените зони;
  • Редовно се преглеждайте при лекар по дентална медицина (на всеки 6 месеца).

Състав: Aqua (water), Calcium carbonate, Glycerin, Hydrated silica, Sodium lauryl Sulfate, Aroma (Flavor), Chondrus crispus (Carrageenan), Benzyl alcohol, Cellulose gum, Chlorhexidine digluconate, Limonene, Methylparaben, Propylparaben, Sodium saccharin,

Условия на съхранение:
Съхранявайте при температура под 25 ºС.

Туба: 75 ml.

Производител: Пиер Фабр Дермо Козметик, Франция.

Аналози на ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 75 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 75 мл.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 75 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСерияЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):ЛюбопитноЛеченияАлт. медицинаЗдравни съветиЕ-тата в хранитеЛайфстайлСнимкиБотаникаИзследванияФизиологияНовиниИсторияХранене при...ПрезентацииСъставкиЗдравни проблемиХрани и ястияСпортВидеоРецептиСпорт и туризъмСпециалистиПроизводителиПатологияНормативни актовеКлинични пътекиНаправления в медицинатаСоциални грижиОрганизацииЗаведения