СЛЮНЧЕН ТЕСТ ЗА УПОЙВАЩИ И ПСИХОТРОПНИ ВЕЩЕСТВА С 6 ПОКАЗАТЕЛЯ АЛЕРЕ ORATECT III HM11 * 25

Арт. №: 30056331
960.00лв.
За поръчки: 0875 / 322 000 НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
5.0/5 1 оценка

СЛЮНЧЕН ТЕСТ ЗА УПОЙВАЩИ И ПСИХОТРОПНИ ВЕЩЕСТВА С 6 ПОКАЗАТЕЛЯ АЛЕРЕ ORATECT III HM11 * 25

Тестовете Alere целят да определят количествата наркотични / опиатни субстанции в спесимени на човешка слюнка и урина.

Външни признаци, по които можете да познаете, че даден човек приема наркотици:

 • неестествено свити или разширени зеници;
 • помътнели или зачервени очи;
 • неразбираем и забавен говор;
 • нарушена координация на движенията на тялото;
 • опиянение, което не се дължи на прием на алкохол;
 • “затвореност в себе си”, потиснатост или свръхактивност.

Сигурни белези / факти:

 • следи от порязвания, убождания или синини;
 • тръбички от станиол или хартия;
 • прахчета, капсули, таблетки (с неизвестно съдържание), шишенца, малки лъжички, торбички.

Драстични промени в поведението на човека:

 • загуба на интерес и нарастващо безразличие към семейните проблеми;
 • бягство от училище и чести отсъствия от дома;
 • невъзможност за съсредоточаване и осезаемо влошаване на паметта;
 • редуващи се фази на сънливост и безсъние;
 • немотивирана агресивност и свръхчувствителност към критика;
 • резки и чести промени на настроението;
 • изчезване от дома на пари, ценности, дрехи, книги и др.;
 • зачестяващи искания за големи суми пари;
 • чести необясними телефонни разговори.

Видове наркотични вещества:
1. Амфетамини (AMP) - силни симпатикомиметични средства с терапевтично приложение, най-разпространени от които са d,1-амфетамина и d-амфетамина. Представляват стимулатори на централната нервна система. Предизвикват невротрансмитерите и влияят върху отделянето на допамин, епинефрин и норепинефрин в тялото и мозъка, което води до чувство на еуфория, превъзбуда, самоувереност, енергичност и подвижност. При хронична злоупотреба с амфетамини човешкият организъм привиква към опиатния ефект, появява се аритмия, кръвното налягане се повишава. Това от своя страна води до чувство на страх, безпокойство, параноя, психопатично поведение и халюцинации. Амфетамините се метаболизират по много начини. Киселата урина спомага за екскрецията и отделянето им, докато алкалната го възпрепятства. За период от 24 часа около 45% от амфетамина се отделя в алкалната урина и 79% в киселата. Също така се отделят и 20% неусвоен, непроменен амфетамин, който може да бъде открит до 1 - 2 дена след употребата му.

2. Метадон (MTD) - синтетичен опиат, които се използва в медицината за лечение на болка и като допълнение в програми за лечение на зависимости към хероин и морфин. Метадонът въздейства върху сърдечно-съдовата и централната нервна системи, като предизвиква циркулационно и респираторно потискане. Метадонът, също така, увеличава тонуса на мускулите в долния гастроинтестинален тракт и намалява амплитудата на контракциите. Ако се приема в особено високи дози може да причини седация, аналгезия, респираторно потискане и дори кома. След прием на Метадон, той и неговите метаболити (EMPD и EDDP) се отделят в урината - при доза от 5 мг, метадонът и EDDP представляват 5% от дозата в урината за 24 часа. При съпътстваща терапия, метадонът може да бъде от 5 до 50% от дозата в урината за 24 часа, а EDDP - от 3 до 25% от дозата.

3. Кокаин (COC) - извлича се от листата на растението Кока. Представлява силен стимулатор на централната нервна система, почти толкова добър колкото и локалния анестетик. Хората, които приемат кокаин, чувстват увереност, еуфория и прилив на енергия в комбинация с ускорен пулс, учестено сърцебиене, повишено кръвно налягане, обилно изпотяване, разширяване на зениците и треперене. Продължителната употреба на кокаин води до психическа зависимост и силно пристрастяване. Обикновено той се смърка, по-рядко се пуши, втрива във венците или се инжектира. Изхвърля се с урината за много кратък период от време като бензоилекронин. Това съединение е с биологичен жизнен цикъл от 5 до 8 часа, които са значително повече от този на Кокаина – от 30 минути до 1 час и 30 минути. Като цяло кокаинът може да бъде открит от 12 до 72 часа след употребата му.

4. Mетамфетамин (MET) - най-популярният синтетик от групата на амфетамините. Представлява силен симпатомиметичен стимулант с терапевтично приложение. Приемът му в големи дози стимулира централната нервна система, предизвиква увереност и еуфория, понижава апетита, дава прилив на сила и енергия. Също така може да предизвиква безпокойство, параноя и сърдечна аритмия. Изхвърля се в урината като амфетамин, деаминирани и оксидирани производни. В някои случаи от 10 до 40% от него се изхвърля неусвоен и може да бъде открит за 3 - 5 дни след употреба.

5. Морфин (MOP) - принадлежи към групата на опоидните аналгетици, които се използват за контролиране на болката и потискане на нервната система. Ако се използва постоянно води до привикване и може да причини нарушения в координацията на движенията, хипотермия и дори кома. Морфинът се изхвърля неметаболизиран с урината. Той и морфиновият глюкоронид са налични няколко дни след прием на опиатната доза.

6. Марихуана (ТНС) - наричана още Канабиноид, тя има множество биологични последствия за хората. Действа като стимулант на централната нервна система, повишава чувствеността, чувствителността и настроението, предизвиква лоша координация на движенията, безпокойство, потиснатост, параноя, халюцинации, загуба на паметта и учестено сърцебиене. Ако се приема в големи дози води до пристрастяване и зависимост. Толерирането на психотропни и сърдечни вещества може да доведе до постоянна инсомния, отпуснатост, ноусея и анорексия. Основната активна съставка на канабиноида е ТНС. Главният метаболит на марихуаната, който се изхвърля в урината, е 11-nor-9–ТНС–9–СООН. Може да бъде открит в нея за 3 до 10 дни след пушене / употреба.

7. Екстази / MDMA (3,4-метилен-диокси-мета-амфетамин) - синтетичен ентактоген от групата на фенетиламините (към които спадат амфетамин, 2C-I, мескалин). Основният му ефект е увеличаване на секрецията и инхибиране връщането на огромни количества норепинефрин, допамин и серотонин обратно в мозъка. Причинява усещане за емпатия, отвореност, благополучие и прилив на енергия. Подобрява осезанието и прави физическия контакт с други хора по-приятен, но противно на митовете, не притежава свойства на афродизиак и сексуален стимулант. Рискът за повечето потребители на екстази е свързан с дехидратация, защото те са физически активни, а дрогата може да маскира нормалното усещане за жажда и изтощение. Съобщавано е било, също така, и за обратното (водно натравяне). Най-голямата опасност, свързана с приема на екстази, е фактът, че често пъти с него се смесват други, по-опасни субстанции, някои от които директно се продават за екстази. Ефектите от дългосрочната му употреба при хората са предмет на доста дискусии, основно заради риска от депресия, в резултат на намалените нива на серотонина вследствие на изчерпаните запаси.

8. Бензодиазепин (BZO) - клас психоактивно вещество с халюциногенен, анксиолитичен, антиконвулсивен и седативен ефект. Действа върху централната нервна система, намалява паническите пристъпи, тревожността, безсънието, паническото разстройство и облекчава агорафобията. Използва се като ефикасно средство за лечение на психическо безпокойство, безсъние, епилептични припадъци, мускулни спазми, лечение на Синдрома на физическата зависимост (наркотична зависимост и алкохолизъм).

9. Фенциклидин (ангелски прах) / РСР (Рhencyclidine) - синтетичен наркотик, принадлежащ към групата на дисоциативните обезболяващи. Наричан е жаргонно кристал, ангелски прах, ракетно гориво, балсамираща течност. Става известен в края на 70-те години на 20 век покрай шума, вдигнал се около него, когато медиите го описват като много опасен химикал, предизвикващ психотични реакции, лудост и свръхчовешка сила. Среща се под различни форми – на прах, на кристали, като течност и като таблетки. Напоследък се продава нелегално под формата на цигари с канабис или тютюн, потопени в течно РСР.

10. Барбитурати (BAR) - група вещества, производни на барбитуровата киселина. Действат като депресант на централната нервна система и имат широк спектър от действия върху организма - от леко успокоително до пълна анестезия.

Принципи
Всяка лента / карта е създадена на основата на специфична имунохимична реакция между антигени и антитела и анализира конкретна специфична съставка на спесимена на човешката урина. Пластината отчита дали конкретните антитела се свързват и в каква степен. Ако лекарство го има в спесимена на урината то се състезава с лекарствените съединения. Ако количеството лекарство е равно на или е повече от допустимата граница, то предотвратява свързването на опиатното съединение с антителата. Тоест един положителен спесимен на урината няма да покаже оцветена лента в зоната на теста, отбелязвайки положителен резултат, докато наличието на оцветена лента означава или индикира негативен резултат.
Контролната линия служи за контрол върху процедурата. Ако Вие сте съхранявали правилно теста, той е в добро състояние и е извършен правилно, тази оцветена лента трябва да се появи в зоната на контролната линия.

Предпазни мерки:
Тестът е предназначен само за диагностика ин витро или за съдебна / юридическа експертиза.
Не го използвайте след изтичане срока му на годност.
Работете с всички спесимени сякаш потенциално са инфекциозни.
Не отваряйте металната кутийка / фолиото, ако не сте готови веднага да направите теста.
Използвайте винаги нова чашка за всяка проба със спесимен от урина с цел предотвратяване на кръстосано заразяване.

Подготовка и събиране на спесимени:
Прясната урина не изисква някакво предварително третиране или специална обработка. Ако количественият анализ не се извърши веднага, спесименът от урина може да се постави в хладилник за най-много 7 дни при температура от 2 до 8 ºС или да бъде замразен. Преди тестването спесимените трябва да достигнат до стайна температура. Ако са по-мътни или показват повишена утайка, те трябва да бъдат центрофугирани или да се оставят да се утаят.

Качествен контрол:
Контролната лента представлява вътрешен реагент. Тя осъществява контрол върху процедурата - ще се появи само ако тестът е извършен правилно и реагентите са реактивирани.
Контролните стандарти могат да бъдат използвани за валидизиране изпълнението на реагентите и установяване надеждността на теста. Те не се предоставят заедно с теста, но могат да бъдат закупени поотделно.

Резултати:

 • Отрицателен резултат: 2 оцветени ленти - една в тестовата зона и една в зоната на контролната линия. Негативният резултат не индикира отсъствие на опиати в спесимена - той само показва, че нивото на наркотици е по-малко от допустимото;
 • Положителен резултат: 1 оцветена лента в зоната на контролната линия. В зоната на тестовата линия няма оцветена лента. Този резултат показва, че нивото на наркотици в спесимена на урината е повече от допустимите стойности;
 • Невалиден тест: в зоната на контролната линия липсва оцветена лента. Повторете пробата с нов тест.

Забележка:
Леко оцветена лента в зоната на тестовата линия показва, че количеството амфетамин в пробата е близко до максимално допустимото. Тези спесимени, както и други позитивни проби, трябва да се потвърдят с използване на алтернативен метод (като например GC/MS).

Очаквани резултати:
Тестът идентифицира опиатите в човешката урина и концентрацията им близо до и над допустимата граница. Самата концентрация на опиатите не може да се установи чрез този анализ. Тестът цели да бъде разграничен негативния от предполагаемо позитивния резултат. Всички позитивни резултати трябва да се потвърдят с алтернативен метод - за предпочитане GC/MS.

Условия на съхранение:
Съхранявайте теста при температура от 2 до 30 ºС.

Alere Oratect III HM11 е слюнчен тест за упойващи и психотропни вещества с 6 показателя:

 1. Метаамфетамин / Екстази;
 2. Тетрахидроканабинол / Марихуана;
 3. Кокаин;
 4. Амфетамин;
 5. Опиат / Хероин;
 6. Фенциклидин.

Опаковка: 25 броя тест ленти.

Производител: Alere.

Подобни продукти на СЛЮНЧЕН ТЕСТ ЗА УПОЙВАЩИ И ПСИХОТРОПНИ ВЕЩЕСТВА С 6 ПОКАЗАТЕЛЯ АЛЕРЕ ORATECT III HM11 * 25

СЛЮНЧЕН ТЕСТ ЗА УПОЙВАЩИ И ПСИХОТРОПНИ ВЕЩЕСТВА С 6 ПОКАЗАТЕЛЯ АЛЕРЕ ORATECT III HM11 * 25 е свързан към

СЛЮНЧЕН ТЕСТ ЗА УПОЙВАЩИ И ПСИХОТРОПНИ ВЕЩЕСТВА С 6 ПОКАЗАТЕЛЯ АЛЕРЕ ORATECT III HM11 * 25 (ORAL FLUID DRUG SCREEN DEVICE ALERE ORATECT III HM11 * 25 pcs.), цена и информация
Нов код
ОТКАЖИ
© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на онлайн магазин от Valival