Начало Е-Аптека Хранителни добавки Пробиотици и храносмилане Пробиотици, пребиотици и синбиотици ABOPHARMA АБОФАРМА ФЛОРА БИМБИ флакон * 6

АБОФАРМА ФЛОРА БИМБИ флакон * 6

Арт. #30055108

АБОФАРМА ФЛОРА БИМБИ ЗА ДЕЦА флакон * 6 

В тялото на човек живеят над 100 трилиона бактерии. 95% от тях се намират в стомашно-чревната система. Те са в основата на имунната система, храносмилането и метаболизма. Бактериите, намиращи се в тялото, могат да бъдат добри и вредни.

Пробиотиците са бактерии, благотворно въздействащи върху целия организъм. Натрупват се върху лигавицата на червата и произвеждат жизненоважни ензими, витамини, аминокиселини и други клетъчни биопродукти. Най-известни са млечно-киселите бактерии (Lactobacillus acidophilus) и бифидобактериите (Bifidobacterium longum). Те са микроскопични живи организми, които помагат за балансиране на чревната микрофлора. Пробиотиците позволяват да се изчистим от натрупаните токсини, да засилим имунитета си и да подпомогнем правилното функциониране на храносмилателния тракт.

  • Млечно-киселите бактерии - лактобацили (Lactobacillus acidophilus) произвеждат някои ензими, между които галактаза. Тя е необходима за усвояване на млечната захар и е ценна бактерия за кърмачетата. Млечно-киселата бактерия действа благоприятно за доброто състояние на пикочо-половите пътища, стомашно-чревния тракт и нивото на холестерол в организма.
  • Бифидобактериите (Bifidobacterium) са бактерии, които подобряват работата на стомашно-чревния тракт и храносмилането, подпомагат усвояването на лактозата и засилват метаболизма на въглехидратите.
  • Стрептококус термофилус (Streptococcus thermophilus) е млечно-кисела бактерия, свързвана с Лактобацилус Булгарикус - в комбинация 2-те се използват за заквасване на млечнокисели продукти и превръщане на сурово прясно мляко в кисело. Това е безвредна за човека стрептококова бактерия, която обича топлината. Стрептококус термофилус поддържа еластичността на кръвоносните съдове. Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus имат важна роля и при преработката на казеин (белтък, който в млякото винаги е свързан с калция) до по-лесноусвоими съставки.

Полезните бактерии ни защитават от болести и произвеждат важни за човешкия организъм вещества - незаменими аминокиселини, витамини (В1, В2, В6, В12, К) и ферменти, които помагат за разграждането на приетата храна.
Пребиотиците са храната на добрите бактерии. Това са фибри, помагащи за благоприятния ефект на пробиотиците и за тяхното оцеляване в чревния тракт. Те увеличават абсорбцията на минерали, подобряват техния баланс и стимулират растежа на бифидобактериите и лактобацилите. Пребиотиците са несмилаеми хранителни съставки, които влияят на метаболизма, като стимулират растежа и (или) активността на определени видове бактерии в дебелото черво и по този начин укрепват здравето.

  • Фруктоолигозахариди (FOS) са нискокалорични, нехраносмилаеми въглехидрати, които действат благотворно на имунната система, здравето на костите и баланса на важни бактерии в стомашно-чревния тракт. Отнасят се към олигозахаридите, които са изградени от глюкоза и фруктоза - на тях се дължат от 30% до 50% от вкуса на обикновената захар. Тези съединения са считани за пребиотици. След поглъщането, те се насочват към дебелото черво. Там стимулират размножаването на стомашно-чревната микробиота - полезни микроорганизми, които подпомагат усвояването на хранителните вещества и са важни за храносмилането. Те стимулират увеличаването на нивата в дебелото черво на онези специфични бактерии, които се хранят при разделянето им, увеличавайки своето количество, какъвто е случаят с бифидобактериите и лактобацилите. Фруктоолигозахаридите усилват абсорбцията на калций от организма, който увеличава костната плътност.

Предимството на продуктите Flora е в наличието на голямо разнообразие от различни щамове и в количеството, което се съдържа в тях (7 млрд. при децата и 10 млрд. при възрастните)!

Микс от живи бактерии (Бифидобактериум лонгум, Лактобацилус ацидофилус, Стрептококус термофилус) - 74 mg в 1 флакон

Състав: флакон: деминерализирана вода, фруктоза, FOS (Фруктоолигозахаридите), киселина: ябълчна, естествен аромат на ягода, консервант: калиев сорбат, дозираща капачка: Mix на млечно-кисели бактерии (Бифидобактериум лонгум ATCC 15697D, Лактобацилус ацидофилус La-14, Стрептококус термофилус АТСС 19258), царевично нишесте, антислепващ агент: силициев диоксид, витамин В6 (Пиридоксин), витамин В2 (Рибофлавин), витамин В1 (Тиамин), витамин В12 (Цианокобаламин).

ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ        

Състав/ Съдържание ПДП за 1 саше
FOS (Фруктоолигозахариди) 400 mg
Бифидобактериум лонгум 2.84 млрд. живи бактерии
Лактобацилус ацидофилус 2.08 млрд. живи бактерии
Стрептококус термофилус 2.08 млрд. живи бактерии
Витамин В12 2.5 μg (40% ПДП)
Витамин В6 1 mg (71% ПДП)
Витамин В2 0,80 mg (57% ПДП)
Витамин В1 0,7 mg (64% ПДП)

Препоръчителен прием: 
Препоръчително е да се приема по 1 флакон на ден, за предпочитане сутрин преди закуска. 

Указания за приложение: 
Натиснете горния край на капачката, за да освободите праха в течността и разбъркайте добре. Развийте капачката, счупете печата и приемете продукта.

Съхранение: 
Съхранявайте на хладно, сухо място, далече от източници на топлина, слънчева светлина или контакт с вода при температура под 25°С.

Опаковка: 6 флакона. 
Нетно тегло: 66 g.

Произведено в Италия за ABOPharma.

Аналози на АБОФАРМА ФЛОРА БИМБИ флакон * 6

КОМЕНТАРИ КЪМ АБОФАРМА ФЛОРА БИМБИ флакон * 6

АБОФАРМА ФЛОРА БИМБИ флакон * 6 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛайфстайлЛеченияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиПроизводителиБотаникаАлтернативна медицинаСпортСоциални грижиТестовеХранене при...Клинични пътекиМедицински изследванияИсторияРецептиОрганизацииДиетиСпециалистиНормативни актовеСнимкиПсихологияАнкетиИнтервютаОбразованиеЗаведенияОткрития