Начало Е-Аптека Хранителни добавки Пробиотици и храносмилане Пробиотици, пребиотици и синбиотици CVETITA ПРОБИ ХЕРБ ПРОБИОТИЧНА СЕРИЯ ЧЕРВЕН ЖЕНШЕН таблетки * 30

ПРОБИ ХЕРБ ПРОБИОТИЧНА СЕРИЯ ЧЕРВЕН ЖЕНШЕН таблетки * 30

Арт. #30054595

ПРОБИ ХЕРБ ПРОБИОТИЧНА СЕРИЯ ЧЕРВЕН ЖЕНШЕН таблетки * 30

Думата "пробиотик" е с гръцки произход и в буквален превод означава „за живот" от „pro" -.за' и „bios' - „живот*. Пробиотиците са наричани още „бактериите на живота". Пробиотикът е съвкупност от живи микроорганизми, които играят основна роля за правилното функциониране и протичане на всички процеси в тялото. Като полезни микроорганизми, те допринасят за балансиране на микрофлората в човешкото тяло и са основните отговорници за имунната сила на организма.

Какво представляват полезните бактерии и кои от тях се съдържат в Проби Херб?

Полезните бактерии, наричани още "пробиотични бактерии", се делят в три основни групи:

1. Лактобацили - Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus helveticus.

2. Бифидобактерии - Bifidobacterium spp, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium breve.

3. Млечно кисели коки - Lactobacillus lactis, Lactobacillusfaecium, Streptococcus thermophiles.

Сред тях, най-известните и с доказано действие са: Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus. Една част от тях присъстват във флората на човешкия организъм през целия му живот - например част от лактобацилите. Други са част от стомашно-чревната среда в ранна възраст и с годините техния брой намалява, дори изчезва - като бифидобактериите, а трети могат да бъдат набавяни единствено чрез външен прием на храни или добавки - Lactobacillus bulgaricus. Когато се комбинират, те в пъти подобряват храносмилането и усвояването на храната, засилват имунната система на организма и имат мощен антибактериален ефект.

Проби Херб е пробиотичен продукт, в който се съдържат следните щамове полезни живи бактерии: съдържание в една таблетка - 2.5x10® Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium spp, Lactobacillus lactis, Lactobacillus casei. Освен c милиарди полезни бактерии, Проби Херб е обогатен с екстракт от червен женшен (корен) - 250 мг. Червеният женшен се откроява от всички останали видове женшен с това, че има най-мощно действие. Причината е в начина му на обработка (пара и огън), чрез която се запазват и усилват в пъти полезните му качества. А те са много: стимулира имунната система, енергизира, адаптира организма към промени, спомага за бързо възстановяване по време и след боледуване или стрес.

Как действа усилената комбинация на пробиотиксчервен женшен - ПробиХерб?

 • Балансира чревната флора и нормализира нивата на РН в стомаха.
 • Спомага за по-лесно, бързо и пълноценно усвояване на храната, минералите и витамините.
 • Пречиства организма от вируси и бактерии.
 • Увеличава издръжливостта на организма към инфекции, които могат да са предпоставка за развитието на редица ракови, туморни и други сериозни заболявания.
 • Подсилва многократно имунната система.
 • Спира развитието на гнилостни процеси в организма.
 • Подобрява състоянието на кожата.
 • Дава енергия и повишава продуктивността.
 • Подпомага усвояването на лактоза при хора, които страдат от затруднената й смилаемост.
 • Ускорява възстановителните процеси в тялото, по време и след антибиотично лечение.

Какъв е необходимият прием на Проби Херб с Червен Женшен?

За поддържане на балансирана и здрава среда в организма: 1 таблетка дневно, на гладно. Може да се приема без ограничения в периода на прием.

За възстановяване на нарушен баланс, в резултат от антибиотично лечение или стрес: 2 таблетки дневно, разделени в два приема, преди храна. Така може да се приема за период от 1 месец. След това е добре да се премине на поддържаща доза - 1 таблетка дневно.

Защо е добре да се приема всеки ден?

Организмът ни постоянно е подложен на атаки от различен характер: вируси, бактерии, натоварване, стрес, климатични промени, прием на антибиотици, замърсен въздух, прием на хлорирана вода, преработени или трудносмилаеми храни, цигари, алкохол. Те са в основата на дисбаланса на микрофлората и понижения имунитет. Затова поддържането на правилно съотношение между полезни и вредни бактерии в човешката микрофлора е от основно значение за цялостното здравословно състояние и имунния отговор на тялото. Ето защо, само ежедневния и постоянен прием на пробиотик Проби Херб може да осигури нормален баланс и устойчивост на организма. Още повече, че при приема на пробиотици, някой от полезните бактерии (Lactobacillus bulgaricus), след период от 10-15 дни, биват отмити от стомашно-чревния тракт по естествен път.

Проби Херб с Червен Женшен се приема лесно:

1. С чаша вода.

2. Подходящ е за смучене или сдъвкване. По този начин живите бактерии се активизират и започват да действат още в устната кухина.

Проби Херб с Червен Женшен за Спорта:

Когато се приемат изолирани протеини и аминокиселини, често усвояването им е трудно за организма. Освен това, те са бедни на витамини, минерали и микроелементи. Това се дължи на технологиите на извличането и обработката им. Пробиотичните бактерии, приемани под формата на хранителна добавка, могат да подобрят усвояването на почти всяка протеинова и не протеинова добавка и аминокиселина до над 80 %. Усилената формула на Проби Херб с Червен Женшен има и още едно предимство. Тази комбинация помага за до 70% по-добро усвояване на екстракта от женшен и така не е необходимо да се приемат големи, допълнителни количества екстракт. Проби Херб има и други ползи за активно спортуващите:

 • Спомага за по-бързото и правилно усвояване на храната и хранителните добавки - белтъци, протеини, аминокиселини, витамини и минерали.
 • Пречиства организма от бактерии, навлезли в резултат от прием на вредни химични вещества. S Ускорява метаболизма и подобрява храносмилането.
 • Подобрява функцията на мускулите.
 • Създава здрава среда, необходима за протичането на ефективен хранителен режим.
 • Дава мощен заряд от енергия.
 • Спомага за бързо и лесно възстановяване на тялото след тежко физическо натоварване.

Съхранение: Препоръчително е Проби Херб с Червен Женшен да се съхранява в хладилник или фризер при температура от -20°С до +5°С. Така, максимален брой пробиотични микроорганизми се запазват живи за по-дълго време.

Опаковка: 30 таблетки

Производител: ЦВЕТИТА ООД, България

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРОБИ ХЕРБ ПРОБИОТИЧНА СЕРИЯ ЧЕРВЕН ЖЕНШЕН таблетки * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОБИ ХЕРБ ПРОБИОТИЧНА СЕРИЯ ЧЕРВЕН ЖЕНШЕН таблетки * 30

ПРОБИ ХЕРБ ПРОБИОТИЧНА СЕРИЯ ЧЕРВЕН ЖЕНШЕН таблетки * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаФармакологични групи (Активни съставки):СпортЛеченияЛюбопитноНовиниИсторияСнимкиКлинични пътекиЛайфстайлНормативни актовеХранене при...Здравни съветиПроизводителиМедицински изследванияАлтернативна медицинаХрани и ястияРецептиОрганизацииЕ-тата в хранитеСоциални грижиТестовеСпециалистиДиетиСпорт и туризъмПсихологияИнтервютаАнкетиЗаведенияОбразованиеФизиологияОткрития