Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Апарати и уреди Термометри Инфрачервени PIC ЕЛЕКТРОНЕН ИНФРАЧЕРВЕН ТЕРМОМЕТЪР PIC THERMO EASY

ЕЛЕКТРОНЕН ИНФРАЧЕРВЕН ТЕРМОМЕТЪР PIC THERMO EASY

Арт. #30054013
66.90 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
3.0, 5 гласа
Виж всички от PIC ›Виж всички Инфрачервени термометри ›

ЕЛЕКТРОНЕН ИНФРАЧЕРВЕН ТЕРМОМЕТЪР PIC THERMO EASY

PIC THERMO EASY е електронен термометър за телесна температура, който отчита лесно температурата с лек допир до челото. Термометърът е удобен за употреба както за деца, така и за възрастни хора.
Термометърът измерва инфрачервените излъчвания, отделяни от повърхността на челото и превръща това измерване в еквивалентна орална температура. Темпоралната артерия е свързана със сърцето посредством сънната артерия. Уредът е проектиран да измерва сигнал от повърхността на челото в зоната на темпоралната артерия, която е главната артерия, намираща се на слепоочието.
За да се определи точно температурата, е нужно да се направят няколко измервания през различно време на деня и така се установява средната стойност от всички измервания, която да се приеме за нормална. Този метод осигурява стабилна основа, която да служи за референтна точка при измерване на повишена температура.

Как да измерваме температурата
Устройството трябва да остане на постоянна околна (стайна) в продължение на 15 минути преди употреба
Винаги се уверявайте, че отвън тялото на датчика е чисто и без никаква повреда, както и, че повърхността на слепоочието е чисто.
Избягвайте употребата на термометъра след тежка физическа работа или упражнения, след вземане на вана или след хранене. Нужно е да изчакате поне 30 мин. преди да си измерите телесната температура.
Не докосвайте сензора или други метални части на термометъра с пръсти. Ако това се случи все пак, почистете ги старателно, след което може да използвате термометъра.
Включване:
За да активирате термометъра трябва да премахнете предпазната лента, защитаваща батерията. Издърпайте наляво предпазната лента (по-малко от 180 градуса), и натиснете бутона "ON/MEM"
Натиснете бутона "Start". След около 2 секунди се появяват символи на дисплея и се чуват два последователни звукови сигнала.
Насочете термометъра към слепоочието, включете бутона за измерване и започнете да движите уреда по слепоочието.
Може да се направи измерване както на лявото, така и на дясното слепоочие.
Измерването е приключило, когато се чуе продължителен звуков сигнал. Това се случва след около 5-8 секунди, в зависимост от това кога термометърът е отчел най високата температура на челото.
Температурата измерена на дясното и лявото слепоочие може да е различна. Това зависи на каква дълбочина се намира темпоралната артерия.
При всяко следващо измерване през деня, поставяйте термометъра на едно и също място за да определите правилно точната средна температура.

Технически характеристики:
1. Температурен диапазон на измерване: 34 °С - 42,2 °С (93,2 °F - 108 °F).
2. Точност на измерване: ±0,2 °С, при диапазон на отчитане 35,5 "С (95,6 °F) - 42,0 °С (107,5 °F) и ±0,3 °С, при диапазон на отчитане извън предходния.
3. Температура на околната среда при работа с термометъра: 10,0 °С - 40,0 °С; относителна влажност < 85%.
4. Условия за транспортиране: - 20 °С - +65 °С; относителна влажност < 90 %.
5. Съответства на ЕN60601-1 стандарт за сигурност.
6. Проектиран в съответствие с ЕN 12470-5 стандарт.

В опаковката са включени:
- Електронен термометър PIC THERMO EASY
- Поставка за термометър
- Несесер
- Упътване за употреба на български език

Производител: Artsana S.p.A., Италия.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ЕЛЕКТРОНЕН ИНФРАЧЕРВЕН ТЕРМОМЕТЪР PIC THERMO EASY

КОМЕНТАРИ КЪМ ЕЛЕКТРОНЕН ИНФРАЧЕРВЕН ТЕРМОМЕТЪР PIC THERMO EASY

ЕЛЕКТРОНЕН ИНФРАЧЕРВЕН ТЕРМОМЕТЪР PIC THERMO EASY Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиИсторияСпортЛайфстайлПроизводителиХранене при...НовиниАлтернативна медицинаЛеченияБотаника