Начало Е-Аптека Хранителни добавки Нервна система, сън и памет Безпокойство, стрес и депресия NOW FOODS НАУ ФУДС ЖЪЛТ КАНТАРИОН капс. 300 мг. * 100

НАУ ФУДС ЖЪЛТ КАНТАРИОН капс. 300 мг. * 100

Арт. #30036604

НАУ ФУДС ЖЪЛТ КАНТАРИОН капс. 300 мг * 100

Описание:

  • Спомага за преодоляване на депресии, стрес и превъзбуда;
  • Ускорява оздравителните процеси, свързани със заздравяване на разкъсани тъкани и рани.

Жълтият кантарион е билка, използвана от знахарите още през I век след Новата Ера, заради полезните си свойства. Той подсилва оздравителните процеси, действа като диуретик, регулира нарушенията в менструалния цикъл на жените.
С течение на времето се оказва, че Жълтият кантарион притежава и други забележителни, дори мистични свойства. Името на билката на латиница (St. Johns Wort) произлиза от поверието, че свойствата на билката са най-ефективни, ако се бере на 24 Юни, денят на Свети Йоан.  
Жълтият кантарион спомага за заздравяването на рани, особено при увредени нерви и разкъсвания на тъканта; също така има адстрингентно, диуретично и леко успокояващо действие.
Подновеният през последното десетилетие интерес към билката се дължи на факта, че тя влиза в състава на много билкови продукти за преодоляване на депресия и превъзбуда. Тайната на Жълтия кантарион е скрита в химичния състав на билката. 2 от съставките - псевдохиперицин (pseudohypericin) и хиперицин (hypericin) - са причината за психоактивните свойства на Жълтия кантарион. В допълнение, в състава му влизат и множество флавоноиди: аментофлавон (amentoflavone), адхиперфорин (adhyperforin), каемфрол (kaempferol), куерцитрин (quercitrin), куерцетин (quercetin), изокуерцитрин (isoquercitrin), лутеолин (luteolin), мирицетин (myricetin), рутин (rutin), хиперин (hyperin), хиперозид (hyperoside) и хиперфорин (hyperforin).

Състав:

Съдържание 1 капсула
Билки  
Жълт кантарион 300 mg

Други съставки: Магнезиев стеарат, прах от бял ориз и силиций.
Не съдържа: Сол, захар, мая, глутен, пшеница, соя, царевица, консерванти и млечни деривати.

Начин на употреба:
Приемайте по една доза (1 капсула) 3 пъти на ден по време на хранене.

Внимание:

Продуктът е предназначен единствено за възрастни. Не превишавайте препоръчителната доза, освен ако не Ви е предписано от медицински специалист. По-големи количества биха могли да доведат до фотосенсибилизиращи реакции (зачервяване на кожата) при наличие на силна слънчева светлина или използване на солариум. Жълтият кантарион може да взаимодейства с антидепресанти, перорални контрацептиви, имуносупресори, антикоагуланти, противовъзпалителни средства, химиотерапевтични медикаменти и други лекарства, отпускани със или без рецепта. Не приемайте добавката, докато вземате какъвто и да било медикамент или ако имате хронично заболяване, без да сте се консултирали с Вашия лекар. Продуктът не бива да се използва от бременни и кърмещи жени. Може да причини сънливост. Не го вземайте в комбинация с алкохолни напитки или докато работите с тежки машини.

Опаковка: 100 капсули.

Производител: Now Foods, САЩ.

Аналози на НАУ ФУДС ЖЪЛТ КАНТАРИОН капс. 300 мг. * 100

КОМЕНТАРИ КЪМ НАУ ФУДС ЖЪЛТ КАНТАРИОН капс. 300 мг. * 100

НАУ ФУДС ЖЪЛТ КАНТАРИОН капс. 300 мг. * 100 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаБотаникаАнатомияЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиАлт. медицинаПсихологияНовиниХранене при...ТестовеСпортСоциални грижиВидеоАнкетиЗдравни проблемиИзследванияДиетиСпециалистиФизиологияПатологияИсторияНормативни актовеОрганизацииКлинични пътекиЗаведенияИнтервютаПроизводителиОткрития