Лекарства за лечение на кожни заболявания

76 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Предлаганите по лекарско предписание лекарства за лечение на кожни заболявания се използват в комплексната терапия на различни по вид болести:

- Лекарства за лечение на акне: локално, върху засегнатите участъци обикновено се прилагат лекарства, съдържащи антибиотици, ефективни срещу бактериите, причиняващи болестта, а при необходимост се назначават перорално хормонални лекарства за намаляване продукцията на себум от мастните жлези.

- Лекарства за лечение на дерматит и екзема: използват се за облекчаване на симптомите на зачервяване, сърбеж, парене, подуване, лющене, съпътстващи различните видове дерматит и екзема, лихен планус (плосък лишей), лупус еритематодес и други.

- Лекарства за лечение на изгаряния и кожни наранявания: прилагат се за лечение и профилактика локално след почистване и обработка на открити инфектирани рани на кожата и меките тъкани, включително и изгаряния.

- Лекарства за лечение на кожни тумори: по лекарско предписание се назначават лекарства за лечение на някои преканцерози и рак на кожата (повърхностен базалноклетъчен карцином).

- Лекарства за лечение на нарушения на кератинизацията: съдържат обикновено кортикостероиди - вещества, подпомагащи тяхното проникване, като се използват за лечение на хронични дерматози, протичащи с вроговяване.

- Лекарства за лечение на полови брадавици: терапията при аногенитални кондиломи обикновено включва локално прилагани медикаменти като част от комплексното лечение.

- Лекарства за лечение на псориазис: за облекчаване на сърбящите, зачервени, лющещи се плаки по лактите, коленете, скалпа локално, а при нужда и перорално, се прилагат лекарства, съдържащи най-често кортикостероиди и/или имуносупресори.

- Лекарства за лечение на хронични възпалителни кожни болести: използват се различни лекарства за повлияване на симптомите при розацея, пемфигус, еритродермия и други.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook