Начало Е-Аптека Лекарства С рецепта CSC МАКМИРОР вагинален крем 30 гр.

МАКМИРОР вагинален крем 30 гр.

Арт. #13001841

МАКМИРОР вагинален крем 30 гр.


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАКМИРОР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
МАКМИРОР вагинален крем е комбинация от нифурател и нистатин.
Нифурател е химиотерапевтик с интензивно трихомонацидно, антибактериално и фунгистатично действие. Неговият поливалентен ефект позволява лечение на вагинити със смесена етиология, профилактика на микози, предизвикани от специфичното лечение на трихомониази.
Нистатин е добре известен фунгициден антибиотик, особено ефективен при лечение на мицети от типа кандида.Ефективността и извънредно ниската токсичност на продукта позволяват широко клинично приложение, особено локално. Комбинацията от нифурател и нистатин позволява да се постигне „пълен фунгициден ефект" и провеждането на многостранно лечение на вагинит, което обезпечава унищожаването на патогенните агенти, предизвикващи инфекцията /кандида, трихомонас и бактерии/ и възстановява физиологичните условия във влагалището. Продуктът предотвратява рецидивите, които могат да възникнат след излекуване на първичните инфекции.

МАКМИРОР вагинален крем се прилага при комплексно лечение на вулвовагинални инфекции, причинени от патогенни микроорганизми: кандида, трихомонас и бактерии.


2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МАКМИРОР ВАГИНАЛЕН КРЕМ

Не използвайте МАКМИРОР
- ако сте свръхчуствителни към активните вещества - нистатин и нифурател или към някоя от останалите съставки на крема.

Обърнете специално внимание при употребата на МАКМИРОР вагинален крем.
Приложението на препарата, особено при продължително лечение може да доведе до прояви на свръхчувствителност. При поява на признаци на свръхчувствителност, приложението на лекарствения продукт трябва да се преустанови.
По време на лечението трябва да се избягва осъществяване на полови контакти.


3. ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Обичайната дозировка е:
2.5 g крем 1-2 пъти дневно вечер и/или сутрин, според указанията на лекаря.

Начин на приложение
Предписаната доза крем се прилага с помощта на градуиран апликатор-спринцовка, който се завинтва за тубата с крема. Последната се натиска, докато спринцовката се напълни с желаното количество крем /според разграфената скала/, съответстващо на грамовете крем.

Спринцовката се отвинтва от тубата и се поставя във влагалището, като чрез натискане на буталото съдържимото се въвежда във влагалището. При употреба от млади момичета канюлата се изважда от буталото и се завинтва за градуираната спринцовка, преди да се постави във влагалището.

След употреба спринцовката и канюлата се измиват с вода.


4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Понякога употребата на продукта, особено при продължително лечение, може да доведе до реакции на свръчувствителност. Не се съобщава за други нежелани лекарствени реакции.

Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.


5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МАКМИРОР ВАГИНАЛЕН КРЕМ
Да се съхранява при температура под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте МАКМИРОР® КОМПЛЕКС след срока на годност, отбелязан на опаковката.


Какво съдържа МАКМИРОР вагинален крем
1 g крем съдържа:
Активни вещества: нифурател (nifuratel) 100 mg, нистатин (nystatin) 40 000 Ш

Помощни вещества: ксалифин, пропил парахидроксибензоат, метил пара-хидроксибензоат,     глицерол,     сорбитол,     пропиленгликол, карбомер, триетаноламин 30 %, пречистена вода.

ФАЙЛОВЕ ЗА СВАЛЯНЕ КЪМ МАКМИРОР вагинален крем 30 гр.

Аналози на МАКМИРОР вагинален крем 30 гр.

КОМЕНТАРИ КЪМ МАКМИРОР вагинален крем 30 гр.

МАКМИРОР вагинален крем 30 гр. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):