Начало Е-Аптека Хигиена и защита Лична хигиена Въшки VIP SYSTEMS ВИПРИН лосион + гребен 100 мл.

ВИПРИН лосион + гребен 100 мл.

Арт. #03005035

ВИПРИН лосион + гребен 100 мл.

Въшките са неприятни, но не представляват опасност за здравето. Главовата въшка вирее само при хората. Обикновено се предава при допир на косата до заразена коса. Достатъчно е съвсем кратко докосване. Въшките не могат да скачат или летят, но използват шестте си крака, за да се захванат здраво за косата. Главовата въшка пие кръв на всеки 2-3 часа - именно това поражда сърбежа. Когато са отстранени от човешкия си гостоприемник, въшките умират в рамките на 24 часа. Въшките са сиви / кафеникави на цвят и достигат от 0,5 до 3 мм.
Често причина за откриването им при децата е сърбеж, но ако детето отскоро е нападнато от въшки, може и да не усеща сърбене.
Възрастната въшка снася 5-9 яйца на ден. Кафявите яйца се залепват за косъма на около 1 - 1,5 см от кожата на главата, където е топло. Младата въшка се излюпва след 7 - 9 дни. Празните яйца, известни като гниди, остават залепени за косъма. Те са бели на цвят и в тях вече няма жива въшка и се отстраняват чрез разресване на косата по цялата й дължина със ситната част на гребенчето против въшки.

Как да разпознаем въшката?
Кафеникавата главова въшка се забелязва докато пълзи. Ако има повече въшки, необходимо е по-внимателно търсене. Ако се откриват трудно, трябва да се премахват с помощта на специалния гребен.

Състав:
Aqua; Isopropyl Alc.; Glycerin; Cocos Nucifera Oil; Parfum; Dimethicone.

Начин на приложение:
Въшките се премахват с няколко лесни стъпки:
1. Покрийте раменете със светла кърпа, върху която лесно ще се забелязват падналите сиви или червеникави въшки.
2. Нанесете от течността върху косата до пълното й омокряне и я втрийте в корените й. Това ще осигури по-лесното разресване на косата с гребенчето против Въшки. Обърнете внимание на участъците около врата и ушите.
3. Разресва се с едрата част на гребенчето и се оставя да престои 30 минути.
4. Отново разрешете с едрата част от гребенчето.
5. Измийте косата както обикновено.
6. Разрешете със ситната част на гребенчето, за да се премахнат гнидите, които се намират на около 1 сантиметър от корена на косата. За постигане на по-добър резултат разресването се извършва на кичури. Периодично се отстраняват полепналите по гребенчето жълтеникаво-бели гниди с четка под течаща вода.
Ако са останали неотстранени гниди / яйца, те могат да се излюпят след 7-10 дни. Поради това се препоръчва процедурата да се повтори след 7-10 дни. Препоръчват се 3 обработки, за да се гарантира пълното премахване на въшките.
САМО ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБА!

Съхранение:
В оригинална опаковка, на място недостъпно за деца.
Флаконът да не се излага дълго на пряка слънчева светлина.
Температура на съхранение - под 40 градуса.

Предупреждение:
Да се използва в рамките на срока на годност, указан на опаковката.

Опаковка: лосион 100 ml + гребен.

Производители: "ПИРИНПЛАСТ" АД, Гоце Делчев и "ВИП СИСТЕМС СОФИЯ" ООД, България.

Аналози на ВИПРИН лосион + гребен 100 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИПРИН лосион + гребен 100 мл.

ВИПРИН лосион + гребен 100 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):НовиниАлт. медицинаЛайфстайлЗдравни съветиЗдравни проблемиЛюбопитноИсторияБотаникаПроизводителиЛечения