Инжекционни и инфузионни разтвори

95 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Инжекционни и инфузионни разтвори се прилагат парентерално под формата на ампули, флакони, емулсии и други, различаващи се по своя състав.

В зависимост от състоянието на пациента по лекарско предписание се назначават кръвни плазмени заместители, аминокиселини, глюкоза, разтвори за парентерално хранене, диуретици и други.

Прилагат се за лечение и профилактика на дехидратация (обезводняване), възстановяване и поддържане обема на циркулиращата кръв при пациенти с обемен дефицит, овладяване на хипотензия по време на операция, за интензивно лечение на остри състояния.

Инжекционните и инфузионните разтвори се използват при деца и възрастни за отделяне на излишните течности от организма, възстановяване на коагулацията, корекция на различни дефицити, парентерално хранене при невъзможност за прием на храна през устата, при остра хипогликемия (ниска кръвна захар) и други.

Към инжекционните и инфузионните разтвори се включват и съдържащите стерилна вода за инжекции препарати, които се използват за подготовка и разреждане на лекарства за парентерално приложение.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook