Затоплящи и охлаждащи компреси

24 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Тук ще намерите различни видове затоплящи или охлаждащи компреси.

Най-често това са компреси с гел за многократна употреба, които могат да се използват както за затопляне, така и за охлаждане на различни части на тялото.

В зависимост от нуждите ни те се затоплят във вода или се охлаждат в хладилник или фризер. Те са със 100% натурални съставки, добре покриват кожата и гъвкавостта им се запазва, дори при много ниски температури.

Охлаждащите компреси се прилагат за облекчение на: синини, отоци, изкълчвания, възпаления, треска, след ухапвания от насекоми, при изгаряния, мускулно разтежение, дори при главоболие и зъбобол. Преди употреба компресът трябва да се постави за няколко часа във фризера. След това го наложете върху желаното място.

Затоплящите компреси стимулират кръвообращението, облекчават болката и напрежението в мускулите, гърба, кръста, дори ревматични и менструални болки. Необходимо е преди използване да ги оставите в гореща вода за 5 мин., но внимавайте температурата й да не е по-висока от 80 градуса. Някои видове компреси могат да се загряват и в микровълнова фурна.

Разгледайте различните видове затоплящи или охлаждащи компреси – за колене и лакти, за глезен, за китка, за рамо и врат, при синузит и при спортни травми. Изберете този, който отговаря на личните ви нужди.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook