Начало Е-Аптека Хранителни добавки Очи и зрение VITA GOLD ВИТА ГОЛД А - Я + ГИНКО БИЛОБА + ЛУТЕИН таблетки * 30

ВИТА ГОЛД А - Я + ГИНКО БИЛОБА + ЛУТЕИН таблетки * 30

Арт. #30046996

ВИТА ГОЛД А - Я + ГИНКО БИЛОБА + ЛУТЕИН таблетки * 30

Хранителна добавка
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

Усилена формула за енергия, очи, памет и сърце с най-важните витамини и минерали, допълнително обогатена с екстракт от гинко билоба, лутеин, коензим Q 10 и магнезий.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Лутеин:
Лутеинът е вещество от групата на каротеноидите. Той се натрупва в ретината на окото и има свойството да поглъща част от високоенергийните лъчи в синия спектър на светлината. Има силен антиоксидантен ефект и подпомага за неутрализирането на свободните радикали. Лутеинът е един от най-често използваните компоненти в хранителните добавки за подпомагане на очите и зрението.

Коензим Q10:
Коензим Q10, познат още като убиквинон е естествена съставка, която в организма играе важна роля при трансформацията на енергия в клетките. Той е особено важен за нормалното функциониране на сърцето и мускулите.

Екстракт от гинко билоба:
Екстрактът от гинко билоба съдържа голямо разнообразие от биологично активни вещества (флавоноиди), които благоприятстват състоянието на целия организъм. Гинко - флавоноидите допринасят за поддържане нормалната циркулация на кръвта в най-малките кръвоносни съдове. Гинко Билоба допринася за естествения приток на кислород до мозъчните клетки. Подпомага за нормалното функциониране на мозъка и за паметта. Има изразен антиоксидантен ефект.

Магнезий:
Магнезият допринася за нормалната функция на мускулите, нервната система и сърцето. Благоприятства за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага електролитния баланс и нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Магнезият допринася за нормалния синтез на белтъчини и поддържане състоянието на костите и зъбите.

Витамин А (ретинол):
Витамин А участва в процеса на специализация на клетките. Допринася за нормалната функция на имунната система и зрението. Подпомага за поддържане нормалното състояние на кожата и лигавиците. Участва в метаболизма на желязото.

Витамин Е (токоферол):
Витамин Е е мастно разтворим витамин - мощен антиоксидант. Витамин Е допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Витамин Д (холекалциферол):
Витамин D допринася за нормалното усвояване и използване на калций и фосфор в организма и поддържане на тяхната нормална концентрация в кръвта. Благоприятства нормалното състояние на костите и зъбите. Подпомага нормалната функция на мускулите и имунната система. Участва в процеса на делене на клетките.

Витамин С:
Витамин С допринася за нормалната функция на имунната и нервната система. Подпомага за защитата на клетките от оксидативен стрес. Благоприятства за намаляването на чувството на отпадналост и умора. Витамин С спомага при образуването на колаген за нормалната функция на зъбите, кожата, венците, хрущялите, костите и кръвоносните съдове. Увеличава усвояването на желязото. Подпомага за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Витамин В1 (тиамин):
Витамин В1 допринася за нормалната сърдечна функция. Благоприятства за естественото протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалното функциониране на нервната система.

Витамин В2 (рибофлавин):
Витамин В2 допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалното функциониране на нервната система. Допринася за поддържането на естественото състояние на лигавиците и червените кръвни телца. Поддържа нормалното състояние на кожата и зрението. Участва в метаболизма на желязото. Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за намаляване чувството на отпадналост и умора.

Витамин В6 (пиридоксин):
Витамин Вб допринася за поддържането на нормалната психична функция и нормалното функциониране на нервната система като цяло. Той подпомага нормалния синтез на някои аминокиселини в организма. Допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалния метаболизъм на хомоцистеина - вещество, което играе важна роля за поддържане на нормалното състояние на кръвоносните съдове. Допринася за естественото образуване на червени кръвни телца, намалява чувството на отпадналост и умора, регулира хормоналната дейност.

Ниацин (никотинамид, витамин В3):
Ниацинът допринася за поддържането на нормалната психична функция и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва в метаболизма и производството на енергия. Благоприятства за поддържане нормалното състояние на кожата и лигавиците.

Пантотенова киселина (витамин В5):
Витамин В5 (пантотенова киселина) допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалния синтез и метаболизъм на стероидни хормони, витамин D и някои невротрансмитери. Намалява чувството на отпадналост и умора. Допринася за нормалната умствена дейност.

Биотин (витамин В7):
Биотинът допринася за поддържането на нормалното състояние на косата и кожата. Подпомага метаболизма на хранителните вещества.

Фолиева киселина (фолат, витамин В9):
Фолатът участва в процеса на делене на клетките. Допринася за поддържането на нормалната психична функция и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва при кръвообразуването и в метаболизма на хомоцистеина. Фолиевата киселина допринася за синтеза на аминокиселини и за нормалния растеж на тъканите у майката по време на бременност.

Витамин В12:
Витамин В12 допринася за поддържането на нормалната психична функция и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва в процеса на делене на клетките. Витамин В12 допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Благоприятства за нормалното образуване на червени кръвни телца. Участва в метаболизма на хомоцистеина.

Витамин К (фитоменадион):
Витамин К допринася за поддържането на нормалното състояние на костите и за нормалното кръвосъсирване.

Калций:
Калцият участва в процеса на делене и специализация на клетките. Необходим е за поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите. Подпомага за нормалното кръвосъсирване. Допринася за нормалното пренасяне на нервните импулси и функцията на мускулите. Благоприятства нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага функцията на храносмилателните ензими.

Желязо:
Желязото допринася за нормалния пренос на кислород в тялото и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва в процеса на делене на клетките. Желязото допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Благоприятства за нормалното образуване на червени кръвни телца и хемоглобин.

Мед:
Медта допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Тя участва в преноса на желязо в организма. Подпомага нормалната функция на нервната и имунната система и нормалната пигментация на кожата и косата.

Цинк:
Цинкът благоприятства за поддържане на нормалното състояние на костите, косата, ноктите, кожата и зрението. Той допринася за поддържането на нормална концентрация на тестостерон в кръвта. Подпомага нормалната функция на имунната система. Благоприятства за нормалния синтез на ДНК и за нормалния фертилитет и възпроизводство. Цинкът подпомага за нормалното протичане на метаболизма на въглехидратите, мастните киселини, витамин А и синтеза на белтъчини. Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система. Подпомага за поддържане на нормалната когнитивна функция.

Йод:
Йодът допринася за нормалното производство на тироидни хормони и нормалната функция на щитовидната жлеза. Подпомага метаболизма и производството на енергия. Благоприятства нормалното функциониране на нервната система и на кожата.

Селен:
Селенът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Подпомага нормалната функция на щитовидната жлеза и имунната система. Допринася за поддържане нормалното състояние на ноктите и косата. Благоприятства за нормалната сперматогенеза.

Хром (хром пиколинат (Cr 3+)):
Допринася за нормалните нива на кръвната захар, подпомага за волевото контролиране на апетита и влечението към сладки храни. Освен това благоприятства изгарянето на излишната глюкоза.

Молибден:
Молибденът допринася за нормалното протичане на метаболизма на серосъдържащите аминокиселини.

СЪСТАВКИ: калций и фосфор (калциеви соли на ортофосфорната киселина): калций (калциев карбонат); пълнители (карбоксиметил нишесте натрий, декстрин); магнезий (магнезиев оксид); вит С (аскорбинова киселина); пълнител (прежелатинирано нишесте); калий и хлорид (калиев хлорид); екстракт от гинко билоба (24% биофлавоноиди, 6% гликозиди); ниацин (никотинамид); антислепващ агент магнезиев стеарат; вит Е (D-алфа-токоферил ацетат); желязо (железен фумарат); цинк (цинков оксид); вит В5 (калциев D-пантотенат); вит В6 (пиридоксин хидрохлорид); коензим Q10; лутеин; мед (меден(Н)оксид); вит В2 (рибофлавин); вит В1 (тиамин хидрохлорид); вит А (ретинил ацетат); фолиева к-на (птероилмоноглутаминова киселина); йод (калиев йодид); D-биотин; хром (хромен(Ш)хлорид); молибден (VI) (натриев молибдат); селен (натриев селенит); вит К (фитоменадион); вит D3 (холекалциферол); вит В12 (цианокобаламин).

КОЛИЧЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

Витамини голд А-Я хранителна добавкаЗа 1 таблетка (максималната дневна лоза)% от референтните стойности (RDA)
Витамин А800 μg RE100
Витамин Е12 mg α-TE100
Витамин D5 μg100
Витамин С120 mg150
Витамин В12.1 mg191
Витамин В22.4 mg171
Витамин В63 mg214
Ниацин (никотинамид)18 mg NE112.5
Пантотенова киселина6 mg100
Биотин150 μg300
Фолиева киселина300 μg150
Витамин В123 μg120
Витамин К30 μg40
Калций162 mg20
Магнезий75 mg20
Фосфор100 mg14*
Калий40 mg2*
Хлорид36.3 mg4.5*
Желязо3.5 mg25
Мед1 mg100
Цинк5 mg50
Йод100 μg67
Селен25 μg45
Хром60 μg150
Молибден25 μg50
Лутеин3 mg**
Коензим Q103 mg**
Екстракт от гинко билоба55 mg**

** Все още няма препоръка за референтна доза
^Количеството не е достатъчно да покрие минималните нужди за дневен прием

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
Препоръчва се по 1 таблетка на ден, сутрин след храна.

ПРЕПОРЪКИ:
За да се постигне ефект, се препоръчва приема на Витамини голд А-Я да продължи не по-малко от 2-3 месеца, след което може да се направи кратка почивка.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
При свръхчувствителност към някоя от съставките.
Не се препоръчва на деца под 12 години, бременни и кърмещи жени.
При поява на нежелани реакции, употребата на продукта трябва да се прекрати.

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ:
Не са наблюдавани в посочените дози.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Продуктът не е лекарствено средство!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

СЪХРАНЕНИЕ: На сухо и прохладно място до 25°С.

ОПАКОВКА: 30 таблетки по 1500 mg.

ПРОИЗВЕДЕНО ЗА: ВИТА ГОЛД ЕООД от Ви енд Ви Фарма ЕООД, България.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА ВИТА ГОЛД А - Я + ГИНКО БИЛОБА + ЛУТЕИН таблетки * 30

  • Силно клинично значими взаимодействия (6)
  • Умерено клинично значими взаимодействия (72)
  • Маловажно клинично значими взаимодействия (3)
Виж подробно всички ›

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ВИТА ГОЛД А - Я + ГИНКО БИЛОБА + ЛУТЕИН таблетки * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИТА ГОЛД А - Я + ГИНКО БИЛОБА + ЛУТЕИН таблетки * 30

ВИТА ГОЛД А - Я + ГИНКО БИЛОБА + ЛУТЕИН таблетки * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаФармакологични групи (Активни съставки):ЛюбопитноСпортЗдравни съветиЛайфстайлТестовеНормативни актовеХранене при...Храни и ястияЛеченияИсторияЕ-тата в хранитеАлтернативна медицинаСнимкиИнтервютаМедицински изследванияНовиниОрганизацииРецептиСпециалистиСъставкиЗаведенияФизиологияДиетиПроизводителиСоциални грижиКлинични пътекиОткрития