0 продукта

Лекарствен справочник

КАЛДЕРА табл. 75 мг. * 30

КАЛДЕРА табл. 75 мг. * 30 - изображение
Цена:  18.42 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАЛДЕРА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Калдера принадлежи към групата лекарства, наречени антитромбоцитни лекарствени продукти. Тромбоцитите са много малки кръвни елементи, по-малки от червените или бели кръвни клетки, които се слепват един с друг при образуването на кръвни съсиреци. Чрез предотвратяване на това слепване, тромбоцитните антиагреганти намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци.
Калдера се употребява за предпазване от образуването на кръвни съсиреци в уплътнените кръвоносни съдове, процес известен като атеротромбоза, което води до атеротромботични инциденти. Предписан Ви е Калдера за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци и намаляване риска от тези сериозни инциденти, защото:

- вие имате състояние на уплътняване на артериите и
- вие имате пердхождаща сърдечна болест, мозъчен удар, или имате състояние известно като периферно артериално заболяване или
- вие сте имали тежка гръдна болка, състояние известно като "нестабилна стенокардия" или "миокарден инфаркт". За лечение на това състояние Вашият лекар може да постави стент в запушените или стеснени артерии, за да възстанови кръвния поток. Също така трябва да Ви бъде предписана и ацетилсалицилова киселина /вещество, съдържащо се в много лекарства, ползвани като обезболявани и понижаващи температурата, както и предотвратяващи съсирването на кръвта/ от Вашия лекар.

 

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КАЛДЕРА

Не приемайте Калдера

- ако сте алергични към клопидогрел или към някоя от останалите съставки на Калдера
- ако страдате от заболяване, което понастоящем причинява кървене, като стомашна язва или кръвоизлив в мозъка
- ако страдате от тежко чернодробно заболяване.Прием на Калдера с храни и напитки:

Калдера може да се приема с или без храна.Бременност и кърмене:

Ако сте бременна или подозирате, че сте бременна, трябва да уведомите Вашия лекар, преди да приемете Калдера. Ако забременеете по време на приема на Калдера посъветвайте се с Вашия лекар, тъй като не се препоръчва прием на клопидогрел по време на бременност.
Докато приемате Калдера посъветвайте се с Вашия лекар относно кърменето.
 


Важна информация относно някои от съставките на Калдера:

Калдера съдържа лактоза. Ако сте предупредени от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него да започнете да приемате този лекарствен продукт.
Калдера съдържа също така и рициново масло, хидрогенирано, което може да предизвика стомашно разстройство или диария.


КАК ДА ПРИЕМАТЕ КАЛДЕРА?

Ако страдате от тежка гръдна болка, Вашия лекар трябва да ви предпише 300 мг от Калдера /4 таблетки от 75 мг/ еднократно при започване на лечението. След това обичайната доза е по една таблетка от 75 мг веднъж дневно, приемана перорално с или без храна по едно и също време всеки ден. Трябва да приемате Калдера, докато Вашия лекар Ви го предписва.


ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Свържете се с Вашия лекар незабавно, ако почувствате:
- треска, признаци на инфекция, изключителна умора
- признаци на чернодробни проблеми като пожълтяване на кожата и/или очите, свързани или не с кървене, което се проявява под кожата като малки червени точици и/или объркване
- подуване на устата  или кожни нарушения като обриви и сърбеж, мехури по кожата. Те може да бъдат признаци на алергична реакция.

Най-честата нежелана реакция, докладвана при Калдера е кървенето.
Кървене може да се появи като например кървене от стомаха или червата, натъртване, хематом, кървене от носа, кръв в урината. В по-редки случаи са докладвани кървене от очите, включително в главата, белите дробове или ставите.

Други нежелани реакции, свързани с Калдера:
Чести - диария, коремна болка, стомашно разстройство, киселини в стомаха

Нечести - главоболие, стомашна язва, повръщане, гадене, запек, газове в стомаха или в червата, обриви, сърбеж, замаяност, чувство на изтръпване и скованост.

Редки - световъртеж

Много редки - жълтеница, тежка коремна болка с или без болка в гърба, треска, затруднено дишане, понякога съпроводено с кашлица, подуване на устата, мехури по кожата, объркване, понижено кръвно налягане, халюцинации, болка в ставите, мускулна болка


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Калдера?

Активното вещество е клопидогрел. Всяка филмирана таблетка съдържа 75 мг клопидогрел.
Другите съставки са: манитол, лактоза безводна, микрокристална целулоза, силициев диоксид колоиден, безводен, бутилхидроксианизол, нишесте, частично прежелатинизирано 1500, хипромелоза, аскорбинова киселина и рициново масло, хидрогенирано  в сърцевината таблетката и хидроксипропилцелулоза, хипромелоза, маклогол 8000, железен диоксид червен и титанов диоксид в покритието на таблетката.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на КАЛДЕРА табл. 75 мг. * 30 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (44)

Умерено клинично значими взаимодействия (81)

Маловажно клинично значими взаимодействия (17)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 2.9, 25 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "КАЛДЕРА табл. 75 мг. * 30" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "КАЛДЕРА табл. 75 мг. * 30"

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.