0 продукта

е-Аптека

АНАЛГИН ХИН табл. 250 мг. * 10

АНАЛГИН ХИН табл. 250 мг. * 10 - изображение
Цена:  2.91 лв.

АНАЛГИН ХИН табл. 250 мг. * 10

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
АНАЛГИН ХИН 250 mg филмирани таблетки
ANALGIN CHIN 250 mg film-coated tablets
АНАЛГИН ХИН 500 mg филмирани таблетки
ANALGIN CHIN 500 mg film-coated tablets
Метамизол натрий (metamizole sodium)
Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 до 5 дни.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Аналгин Хин и за какво се използва
2. Преди да използвате Аналгин Хин
3. Как да използвате Аналгин Хин
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Аналгин Хин
6. Допълнителна информация


1.  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АНАЛГИН ХИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Аналгин Хин съдържа активно вещество метамизол натрий, което се отнася към обезболяващите лекарства (аналгетици). Едновременно с това той проявява и температуропонижаващо действие.

Аналгин Хин се използва за:

 • за понижаване на висока температура;
 • повлияване на слаби до умерено изразени болки от различен произход: главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, миалгии, травми, изгаряния, следоперативни болки, болки при онкологични заболявания, бъбречни и жлъчни колики.


2.  ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АНАЛГИН ХИН
Не използвайте Аналгин Хин в следните случаи:

 • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество метамизол, към други лекарства от групата на пиразолоновите производни или към някоя от останалите съставки на продукта;
 • Остра чернодробна порфирия (наследствено заболяване с нарушено образуване на червени кръвни клетки) или вродена глкюозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност (наследствено заболяване с недостатъчност на този ензим);
 • Тежки чернодробни и/или бъбречни заболявания;
 • Заболявания на кръвта, като апластична анемия (намаляване броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на синини или увеличена вероятност от възникване на инфекция), агранулоцитоза (силно намаляване на броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване
  на инфекции) и левкопения (намаляване на общия брой бели кръвни клетки);
 • Бременност и кърмене;
 • Деца под 10-годишна възраст.

Обърнете специално внимание при употребата на Аналгин Хин

 • Ако сте алергични към обезболяващи или противоревматични лекарства, други медикаменти или храни;
 • При алергично обусловена бронхиална астма (пристъп на задух);
 • Ако Ви е известно, че имате заболяване, протичащо с намаляване броя на белите кръвни клетки (левкоцитите);
 • Ако имате бъбречни или чернодробни нарушения;
 • Ако имате ниско кръвно налягане.

Прием на други лекарства

 • Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
 • Едновременното прилагане на метамизол и хлорпромазин (лекарство за лечение на психични заболявания) може да доведе до рязко понижаване на телесната температура.
 • Едновременното приложение на метамизол и кумаринови антикоагуланти, като аценокумарол и варфарин (лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта), е желателно да се избягва.
 • Метамизол понижава действието на циклоспорин (лекарство, което се прилага след трансплантация на органи и за лечение на туморни заболявания).
 • Хлорамфеникол и други миелотоксични продукти (лекарства, които увреждат кръвотворенето) увеличават риска от нежелани ефекти от страна на кръвотворната система, когато се прилагат заедно с метамизол.
 • Не прилагайте едновременно Аналгин Хин със сънотворни средства, лекарства за лечение на депресия, противозачатъчни средства, аналгетици, алопуринол (за лечение на подагра).
 • Метамизол може да се комбинира с лекарства, които премахват спазми на гладката мускулатура на вътрешните органи.

Прием на Аналгин Хин с храни и напитки
По време на лечение с Аналгин Хин не се препоръчва употреба на алкохол поради възможност от засилване на нежеланите ефекти на лекарството.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство.

Бременност
Не се препоръчва прилагането на продукта през време на бременността.

Кърмене
Употребата на продукта в периода на кърмене е нежелателна. В случаите на наложителна употреба кърменето трябва да се преустанови.

Шофиране и работа с машини
При приемането на високи дози Аналгин Хин не се препоръчва управление на моторни превозни средства или работа с машини, изискващи активно внимание, тъй като е възможно да повлияе неблагоприятно вниманието и да наруши реакциите при неочаквани ситуации.

Важна информация относно някои от съставките на Аналгин Хин
Този лекарствен продукт съдържа като помощно вещество хининов хидрохлорид. При дози, многократно надвишаващи препоръчаните в тази листовка, може да предизвика нарушения на сърдечния ритъм, зрителни и слухови нарушения, реакции на свръхчувствителност, нарушения на кръвта.


3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АНАЛГИН ХИН
Винаги използвайте Аналгин Хин точно както е описано в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Таблетките се приемат през устата цели, с чаша вода.

Обичайната доза е:
Аналгин Хин 250 mg филмирани таблетки
Възрастни и подрастващи над 15-годишна възраст:
По 1-2 таблетки 2-3 пъти дневно. Не приемайте повече от 12 таблетки дневно.

Деца от 10 до 15-годишна възраст (с тегло от 32 kg до 53 kg):
По 1 таблетка 2-3 пъти дневно. Не приемайте повече от 8 таблетки дневно.

Аналгин Хин 500 mg филмирани таблетки
Възрастни и подрастващи над 15-годишна възраст:
По 1 таблетка 2-3 пъти дневно. При необходимост може да се приемат 2 таблетки еднократно. Не приемайте повече от 6 таблетки дневно.

Деца под 15-годишна възраст:
Тази лекарствена форма не е подходяща за приложение при деца под 15-годишна възраст.

Пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция:
Ако имате бъбречно или чернодробно заболяване започнете лечение с ниска доза (1/2 от препоръчаната за възрастни). При необходимост от по-продължително лечение, консултирайте се с лекар.

Продължителност на лечението
Прилагайте Аналгин Хин не повече от 3 до 5 дни. Ако след 3 дни не настъпи облекчение или продължавате да поддържате висока температура, консултирайте се с лекуващия лекар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Аналгин Хин
Може да се наблюдава гадене, световъртеж, болки в корема, замайване, отпадналост до загуба на съзнание, рязко понижение на кръвното налягане и смущения в сърдечния ритъм. При поява на признаци като студена пот, световъртеж, повдигане, промяна на цвета на кожата и задух, незабавно потърсете медицинска помощ.

Ако сте пропуснали да приемете Аналгин Хин
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Аналгин Хин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

 • Възможни са прояви на свръхчувствителност: сърбеж, кожен обрив, уртикария (копривна треска), отоци (генерализирани или локални), еритема.
 • Много рядко: астматичен пристъп, анафилактичен шок (тежко животозастрашаващо алергично състояние).
 • В отделни случаи се наблюдава синдром на Stivens - Johnson или Lyell (тежка реакция, съпроводена с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи). Може да се появи чувство на дискомфорт, гадене, стомашна и коремна болка.
 • Рядко: повръщане, диария.
 • В изолирани случаи: разязвявания или кървене от лигавицата на стомашно - чревния тракт, главоболие, световъртеж, понижаване на кръвното налягане, ускорен сърдечен ритъм, бъбречни увреждания като поява на белтък в урината, намалено или повишено количество урина, възпаление на бъбреците.
 • Много рядко могат да настъпят промени в кръвната картина: агранулоцитоза (намаляване на определен вид бели кръвни клетки в периферната кръв), левкопения (намаляване броя на левкоцитите), тромбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите).

Характерните признаци на агранулоцитоза включват възпалителни изменения на кожата и лигавиците на устата, гърлото, половите органи, болки в гърлото и повишена температура. При внезапно влошаване на общото състояние, ако високата температура не спада или се появява повторно, при поява на болезнени изменения на лигавиците и кожата, прекратете приема на Аналгин Хин и се обърнете към лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.


5.  КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АНАЛГИН ХИН
Да се съхранява в оригиналната опаковка.
Да се съхранява под 25 °С.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте продукта след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Аналгин Хин
Активното вещество е метамизол натрий 250 mg или 500 mg в една филмирана таблетка.
Другите съставки са: хининов хидрохлорид, повидон, целулоза микрокристална, натриев нишестен гликолат; силициев диоксид, колоиден безводен; талк, магнезиев стеарат.
Филмово покритие (опадрай зелен): поливинилов алкохол, макрогол, титанов диоксид (Е171), талк, хинолиново жълто (Е104), брилянтно синьо (Е133).

Как изглежда Аналгин Хин и какво съдържа опаковката
Аналгин Хин 250 mg - кръгли, двойноизпъкнали зелени филмирани таблетки с диаметър 10 mm.
Аналгин Хин 500 mg - кръгли, двойноизпъкнали зелени филмирани таблетки с диаметър 13 mm.
По 10 филмирани таблетки в блистер от РVС/алуминиево фолио; по 1 или 2 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.

Притежател на разрешението за употреба и производител: СОФАРМА АД, България.

Дата на последно одобрение на листовката: май 2011.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
 • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
  Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
 • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 2.9, 30 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. lekarstvo:

Може ли да давам на 3 месечно бебе аналгин?...

2. mary jane:

Мисля, че не се дава аналгин. На малки деца се дава Хексалгин, но първо трябва да се консултирате с вашия педиатър, тъй като според възраста и теглото, дозата е различна....

3. lekarstvo:

Хексалгина не е ли течен аналгин?...

4. bisertaskov:

Хексалгина не е ли течен аналгин? Определено е същото -> ->...

5. bisertaskov:

Ето повече инфо за Хексалгина ...

6. komarita:

Може ли да давам на 3 месечно бебе аналгин? За висока температура ли става въпрос? Средство на пръв избор за такава възраст са парацетамол(Panadol, Efferalgan, Calpol, Tylol hot) и ибупрофен(Nurofen). Моят съвет е задължително да се консултирате с вашият ...

7. bisertaskov:

Може ли да давам на 3 месечно бебе аналгин? За висока температура ли става въпрос? Средство на пръв избор за такава възраст са парацетамол(Panadol, Efferalgan, Calpol, Tylol hot) и ибупрофен(Nurofen). Моят съвет е задължително да се консултирате с вашият...

8. FramarModEli:

Със сигурност е доста рисковано да се дава аналгин на малки деца, понеже може да получи алергична реакция и тогава температурата ще му е най- малкият проблем . Аз на моето дете си давам само Панадол и Нурофен , те също стават за малки бебета, но по удач...

9. eli:

Да и аз така знам, има хора които го дават на децата си и им се чудя как не ги е страх . Аз като не стане с Панадол слагам кърпите с оцета, суровите картофи и каквото знам от баба. Като пораснат вече над 7-8 години съм съгласна, но като бебе в никакъв сл...

10. totka_lukanova:

Моят син е на 8 години и съм му давала аналгин когато беше на 5години, нямаше никакъв проблем -> ->...

11. southern_sun:

Моят син е на 8 години и съм му давала аналгин когато беше на 5години, нямаше никакъв проблем -> -> По принцип не е препоръчително да се дава на малки деца, но когато температурата е много висока и няма друг вариант......

12. georgi_78:

Възпреки наизлезлите нови лекрства от групата на метамизолите, Аналгинът си остава най- търсен....

13. southern_sun:

Много ми пада кръвното от него за това при главоболие пия Ацефеин....

14. georgi_78:

Може ли да се пие течен аналгин, вместо таблетки?...

15. totka_lukanova:

Мисля, че не е много хубаво ...

16. eli:

По принцип може и доста хора така правят, но течния аналгин приет през устата уврежда стомаха. Затова хората са измислили таблетките -> ->...

17. southern_sun:

По принцип може и доста хора така правят, но течния аналгин приет през устата уврежда стомаха. Затова хората са измислили таблетките -> -> Това горчи ужасно бе, как го пиете?...

18. bubulina:

То като те боли нещо, колкото и да горчи, пие се -> ->...

19. Stella_Artois:

Течен Аналгин за зъбобол - идеалния избор!!!...

20. totka_lukanova:

При зъбобол, най-добре на зъболекар да се иде, аналгина само като временен вариант -> ->...

21. Margo:

Моят син е на 8 години и съм му давала аналгин когато беше на 5години, нямаше никакъв проблем -> -> Аз пък имам такъв хубав спомен от Аналгин, че.... Била съм малка, незнам колко точно, може би 6-7 годишна и вдигнах много висока температура. Татко ми дад...

22. georgi_78:

Може да предизвика алергична реакция, от това мисля трябва да се притесняваме при първи пием на Аналгин, а и при други лекарства също....

23. totka_lukanova:

Ами то вече напоследък, алергиите се проявяват все по-често....

24. bubulina:

Да наистина напоследък децата проявяват все повече алергии, незнам на какво се дължи това....

25. totka_lukanova:

Много са изнежени. От малки ги тъпчем с антибиотици и какво ли не. ...

26. Margo:

А искам да попитам, защо винаги когато пия Аналгин ми пада кръвното? И с какво да го заместя?...

27. eli:

Понижаване на кръвното налягане, може да настъпи при мускулно приложение на аяналгин ампули- така е посочено от производителя в листовката. Иначе при таблетките не се споменава за такава реакция. А сега има доста разновидности наболкоуспокоителни, може да...

28. totka_lukanova:

Хексалгинът, върши същата работа, пробвай с него....

29. qproin:

Не ми се струва добра идея да се дава на такова малко дете. Попитай педиатър преди да дадеш каквото и да е на детето. А и защо аналгин? Глава ли го боли?...

30. valiart:

Като малка съм била с биберона до 3 години. Майка ми го е топяла в мед и ми го е давала, много ясно че ше ми стане любим -> -> Ииии, няма отърване. Та една приятелка я посъветвала да го топне в течния аналгин - сещате се каква ми е била реакцията. От тог...

31. southern_sun:

Като малка съм била с биберона до 3 години. Майка ми го е топяла в мед и ми го е давала, много ясно че ше ми стане любим -> -> Ииии, няма отърване. Та една приятелка я посъветвала да го топне в течния аналгин - сещате се каква ми е била реакцията. От тог...

32. valiart:

Като малка съм била с биберона до 3 години. Майка ми го е топяла в мед и ми го е давала, много ясно че ше ми стане любим -> -> Ииии, няма отърване. Та една приятелка я посъветвала да го топне в течния аналгин - сещате се каква ми е била реакцията. От то...

33. bubulina:

Как се дозира течният аналгин при малки деца?...

34. анита9304:

Здравейте. Живея в Англия от известно време с приятеля си който се разболя и има висока температура. Търсим течен аналагин но няма тук. Има ли начин да поръчам по интернета и да го доставят тук? Благодаря...

35. Ваня_13:

Здравейте. Живея в Англия от известно време с приятеля си който се разболя и има висока температура. Търсим течен аналагин но няма тук. Има ли начин да поръчам по интернета и да го доставят тук? Благодаря Фрамар имат онлайн аптека и можете да си поръчате ...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "АНАЛГИН ХИН табл. 250 мг. * 10"
--- 9 скрити --- Прочети всички тук

10. www.framar.bg отговаря: (2011-10-19 18:16:25)

Ясен

Защо обикновен аналгин с добавена думичка "хин" без да съдържа хинин ПОДВЕЖДАЩО се продава като класиката аналгин - хинин.

Аналгин Хин се отличава от произвеждания в миналото Аналгин Хинин, той съдържа хининов хидрохлорид само като помощно вещество.

11. Валери: (2012-01-31 23:05:08)

Добре де - гърчите се като глисти, само истината не ви изнася да кажете. Питам: колко милиграма хиниов хидрохлорид КАТО ПОМОЩНО ВЕЩЕСТВО има в една таблетка аналгин-хин??? В крйна сметка, дали го наричате активна съставка или помощно вещество - истината е, че го има, и искаме да знаем - КОЛКО? Или е тайна? Може и по един грам да има, може и нищо - няма да си кажете? Толкова секретно ли е? Или се плашите от истината? Ще ни кажете ли истината накрая, или пак ще се извъртате?

12. www.framar.bg отговаря: (2012-02-01 09:10:58)

Валери

Питам: колко милиграма хиниов хидрохлорид КАТО ПОМОЩНО ВЕЩЕСТВО има в една таблетка аналгин-хин??? В крйна сметка, дали го наричате активна съставка или помощно вещество - истината е, че го има, и искаме да знаем - КОЛКО? Или е тайна? Може и по един грам да има, може и нищо - няма да си кажете? Толкова секретно ли е? Или се плашите от истината? Ще ни кажете ли истината накрая, или пак ще се извъртате?

В информацията дадена от производителя са посочени като активно вещество метамизол натрий 250 mg. и други съставки: хининов хидрохлорид, повидон, целулоза микрокристална, натриев нишестен гликолат; силициев диоксид, колоиден безводен; талк, магнезиев стеарат. Производителите не упоменават точната дозировка на помощните вещества. За по-конкретна информация може да се обърнете към тях.

13. Хинин: (2012-10-23 09:15:30)

още някой олигофрен ще повторили това че било помощно вещество, вместо да обясни какво означава и защо мафиотите не произвеждат стария аналгин-хинин? защото и алкохола е вреден но се продава и произвежда?!??!?!

14. аналгин: (2012-10-23 11:16:40)

Аз ще ти кажа, защо не го произвеждат. Защото е много евтино и ефикасно! Аз лично съм си лекувала гнойни ангини с това - и то за 2-3 дни. Но вече си ги лекувам със скъп антибиотик - поне 2 курса!

АНАЛГИН ХИН табл. 250 мг. * 10 е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.