Начало Е-Аптека Хранителни добавки QUEISSER Doppel herz ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ОМЕГА 3 + ВИТАМИН Е капс. * 60

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ОМЕГА 3 + ВИТАМИН Е капс. * 60

Арт. #30021294
12.50 лв.
Отстъпки! НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
2.9, 13 гласа
Виж всички от QUEISSER ›Виж всички Хранителни добавки ›

Допелхерц®актив ОМЕГА 3 + Витамин Е - Здраве от морето за мозъка, сърцето и нервната система

Физическата активност и балансираното хранене са много важни условия за здравословен начин на живот. Нерационалното хранене често съдържа много наситени мазнини, животински мазнини и холестерол. Важните за организма полиненаситени мазнини са ОМЕГА-3 мастни киселини, които поддържат балан¬са на холестерола и триглицеридите. Те не могат да бъдат синтезирани в орга¬низма и често приемането им в препоръчителните количества е трудно. В тази група са включени Докозахексаенова киселина (DHA) и Ейкозапентаенова ки¬селина (EPA).

За да си набавим необходимите количества Омега-3 е необходимо да консумираме 2 пъти седмично студеноводна риба. В случаите на повишени нива на холестерола и хранене, богато на мазнини, съчетано с малко количество консумирана риба, хранителна добавка с Омега-3 мастни киселини може да помогне за балансиране нивото на триглицеридите.

Полезните свойства на ОМЕГА-3 мастните киселини са открити при наблюдения на Ескимосите в Гренландия. Tяхното хранене е небалансирано и богато на мазнини, но въпреки това се наблюдава изключително ниска заболеваемост на сърдечно-съдовата система, дори при възрастни хора. Установено е, че храната на ескимосите е богата на мазнини от морски произход. Тези мазнини съдър¬жат голямо количество ОМЕГА-3 мастни киселини.

ОМЕГА-3 мастни киселини са важни за поддържане на сърдечно-съдовата систе¬ма в добра форма, по-специално за баланса на холестерола и триглицеридите. Приемът на ОМЕГА-3 е препоръчителен по време на пови¬шен психически и физически стрес.

Приложение

Доброто здравословно състояние и жизнен тонус могат да бъдат повлияни от начина на живот. Важни фактори за това са балансираното хранене и достатъчно двигателна активност. Храненето има огромно значение за здравето на сърцето. Храната оказва влияние върху нивото на холестерола и баланса на триглицеридите в тялото.

Човешкият организъм често е подложен на стрес поради нездравословно хранене, пушене, прием на алкохол и ограничени движения. Стресът в личния живот, работата и наднорменото тегло също оказва отрицателно влияние върху здравословното ни състояние. Храната, която приемаме често съдържа „лошите мазнини" и твърде много холестерол.

ОМЕГА-3 мастните киселини са изключително важни за здравето на сърцето и по-специално за баланса на холестерола и триглицеридите в тялото.

Омега-3 мастните киселини са жизнено необходими:

• Поддържат здравословни нива на холестерол и триглицериди

• Спомагат за добро кръвообръщение на мозъка

• Защита и профилактика на сърдечно-съдовата система

• Предпоставка за здравословно намаляване на теглото

• Подпомагат за оптималното функциониране на мозъка и очната ретина

• Противовъзпалително действие, особено при ставно-артритни болки

• Имуностимулиращ ефект

Омега-3 EPA и DHA киселините имат положително влияние върху множество болести като: смущения в обмяната на веществата, атеросклеротични изменения на съдовете, нарушения в кръвосъсирването, високо кръвно налягане, хронично възпалителни болести, при депресивни състояния и агресивно поведение.

 Препоръчителен прием

Приемайте 2 капсули дневно по време на хранене, с достатъчно течност.

Да не се сдъвква.

Да не се надвишава препоръчваната дневна доза!

Този продукт е хранителна добавка и не замества разнообразното и здравословно хранене!

Противопоказания

Не са известни

Състав

Една капсула съдържа: 1000 mg масло от сьомга (18 % Ейкозапентаенова киселина (ЕРА), 12 % Докозахексаенова киселина (DHA), Омега-3 мастни киселини общо 30 %), 12 mg Витамин Е

Дневна дозировка

Състав Дневна дозировка (=2 капсули) % от препоръчителната дневна доза

Масло от сьомга 2000 mg **

Витамин E 24 mg a- TE 200

** няма определена дневна доза

Енергийна стойност

1 капсула съответства на 10.4 kcal/ 42.7 kJ

Опаковка Допелхерц®актив ОМЕГА 3 + Витамин Е

- опаковка от 60 капсули

Съхранение

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за деца, при темп. до 25° C.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ОМЕГА 3 + ВИТАМИН Е капс. * 60

  • Силно клинично значими взаимодействия (1)
  • Умерено клинично значими взаимодействия (164)
  • Маловажно клинично значими взаимодействия (44)
Виж подробно всички ›

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ОМЕГА 3 + ВИТАМИН Е капс. * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ОМЕГА 3 + ВИТАМИН Е капс. * 60

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ОМЕГА 3 + ВИТАМИН Е капс. * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСерияЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):ЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаЛайфстайлНовиниСпециалистиСпортХранене при...СъставкиИсторияСнимкиОрганизацииАлтернативна медицинаМедицински изследванияЛеченияЗаведенияКлинични пътекиНормативни актовеДиетиИнтервютаПроизводителиОткритияАптеки