ПРОБИЕН капс. * 20

Арт. #30021169
15.20 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
3.3, 20 гласа
Виж всички Хранителни добавки ›Виж всички от FORTEX ›

ПРОБИЕН/ PROBIEN
20 капсули



Синбиотик/ Synbiotic
Хранителна добавка в желатинова капсула

Състав на една капсула (препоръчителен дневен прием):

  • 300 mg инулин;
  • 40 mg (4  млрд.) живи бактерии Лактобацилус ацидофилус (Lactobacillus acidophilus);
  • 10 mg (1 млрд.) живи бактерии Бифидобактериум лонгум (Bifidobacterium longum).

Спомагателни вещества: антислепващи агенти - магнезиев стеарат и силициев диоксид.

Предназначение:

Пробиен е СИНБИОТИК- комбинация между пробиотици Лактобацилус ацидофилус (Lactobacillus acidophilus), Бифидобактериум лонгум (Bifidobacterium longum) и пребиотик (инулин).
Уникалното синергично действие на СИНБИОТИКА допринася за нормална чревна среда.

ПРОБИОТИЦИ

Думата „пробиотик” е от гръцки произход и означава „за живота”. Според дефиницията на Световната Здравна Организация (СЗО) и  Международната Асоциация за Пробиотици –“ пробиотиците са живи микроорганизми, които приети в съответните дози, влияят благотворно върху консуматора, подпомагайки вътрешния микробен баланс на стомаха.”

Човешкият организъм е в непрекъснато взаимодействие със стотици микробни видове (полезни и други), разположени  по кожата, в устната кухина, стомаха, червата, в пикочно-половите пътища и др. В резултат на нездравословен начин на живот – прием на лекарства, неправилно хранене, вируси, злоупотреба с алкохол се нарушава равновесието между различните видове микроорганизмите в организма.
 
Основните бактерии, които се използват като пробиотици са видове от семействата : Лактобацилус (Lactobacillus) и Бифидобактериум (Bifidobacterium).

Основен проблем при съхранение на пробиотичните култури е слабата им устойчивост към околната среда - температура, влажност, светлина. Затова  повечето пробиотици от по-старо поколение изискват съхранение в хладилник и  нямат гаранция за жизненост.
Усилията на нутрацевтичната индустрия в последните години са насочени към създаване на технологии, позволяващи на колониите от пробиотици да се запазят жизнени при стайна температура продължително време.  

ПРОБИЕН
е произведен от специално разработени микрокапсулирани култури Лактобацилус ацидофилус (Lactobacillus acidophilus) и Бифидобактериум лонгум (Bifidobacterium longum) по специална технология, гарантираща милиарди живи организми без нуждата от специално съхранение.

ИНУЛИН

Според FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations - Организация за храните и земеделието на Обединените Нации): ”Пребиотикът е хранителна съставка, която влияе благоприятно на гостоприемника чрез стимулиране на растежа и/или активността на една или на няколко бактерии в дебелото черво, като така подпомага нормалното здраве на гостоприемника”.
С други думи - пребиотикът осигурява среда, благоприятна за развитието на полезните бактерии – подходящо рН и хранителни вещества.
Пробиотиците и пребиотикът действат синергистично (synergistically), от там идва и наименованието синбиотик (synbiotics).
Инулинът в Пробиен е перфектния пребиотик - 100% разтворими и напълно безопасни фибри, съставени от фрукто-олигозахаридни и полизахаридни вериги, екстрахирани от цикорията.

ПРОБИЕН е подходящ за диабетици. Няма опасност от предозиране. Не е заместител на разнообразното хранене.


Препоръчителен дневен прием: по 1 капсула дневно половин час преди храна. Не превишавайте указаната доза.

Съхранение:

при стайна температура, на сухо място, недостъпно за малки деца.
 

ПРОБИЕН е произведен от специално разработени микрокапсулирани култури Lactobacillus acidophilus (Лактобацилус ацидофилус) и Bifidobacterium longum (Бифидобактериум лонгум), гарантиращи милиарди живи организми без нуждата от специално съхранение.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРОБИЕН капс. * 20

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОБИЕН капс. * 20

ПРОБИЕН капс. * 20 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛюбопитноХрани и ястияБотаникаПроизводителиЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛеченияХранене при...Клинични пътекиЛайфстайлМедицински изследванияЗаведенияСпортСпециалистиОрганизацииНовиниСъставкиДиетиРецептиИсторияСоциални грижиНормативни актовеАптеки