0 продукта

Лекарствен справочник

ЛЕВОКСА табл. 500 мг. * 7

ЛЕВОКСА табл. 500 мг. * 7 - изображение
Цена:  11.75 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛЕВОКСА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Левокса е синтетичен антибактериален препарат от групата на флуорохинолоните. Левокса се прилага при инфекции причинени от бактерии, чувстителни към това лекарство. Някои инфекции, срещу които таблетките могат да се използват, са възпаления на синусите, възпаления на белите дробове, инфекции на отделителната система, инфекции на кожата и простатата.

 

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛЕВОКСА

Не приемайте Левокса:

- ако сте алергични към левофлоксацин, друг хинолонов антибиотик или към някое от помощните вещества на Левокса;

- ако страдате от епилепсия;

- ако в миналото след прилагане на антибиотик от групата на флуорохинолоните сте имали увреждания на сухожилията;

- ако сте бременна или кърмине

- деца или подрастващи

Обърнете специално внимание при употребата на Левокса, ако:

По време на лечение с Левокса излагането на силна слънчева светлина за неопределено дълги периоди от време или използването на лампа за облъчване или солариум. това се прави с цел намаляване на риска от развитие на кожна чувствителност към светлина при някои пациенти, които приемат Левокса.

Продуктът да се прилага с повишено внимание при пациенти с реакции на свръхчувствителност, хипогликемия, периферна невропатия, хепатобилиарни нарушения.

В редки случаи Левокса може да причини болка и възпаление на сухожилия, особено при пациенти в напреднала възраст. При поява на болка в сухожилията по време на или след приемане на таблетката, веднага се консултирайте с лекар и оставете в покой засегнатия крайник за да предпазите сухожилието от увреждане.
Рискът от получаване на гърчове се увеличава ако имате мозъчно увреждане. В случай на поява на кървава диария по време на  или след лечение с Левокса веднага се консултирайте с лекар. Това може да е признак за остро възпаление на червата, което може да се появи след лечение с антибиотици.

Поради опасност от развитие на хемолитична анемия в резултат на разпад на червените кръвни клетки след прием на антибактериални хинолони, продуктът трябва да се прилага с внимание при пациенти със скрит или изявен дефицит на глюкозо-6-фосфат-дехидрогеназа.

Необходимо е коригиране на дозата на Левокса при болни със заболявания на бъбреците, тъй като продуктът се елиминира чрез урината.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Не приемайте Левокса ако сте бременна или кърмите.

 

Важна информация за някои съставки на Левокса

Ако вашият лекар Ви е информирал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да приемете този лекарствен продукт, тъй като Левокса съдържа лактоза.

 

КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕВОКСА

Продължителността на лечение се определя от вида и тежестта на инфекцията. Обикновено дозата е една или две таблетки дневно. Терапията следва да продължи не по-дълго от 28 дни.

Пациенти с нарушена бъбречна функция се нуждаят  от по-ниски дози, отколкото пациенти с нормална бъбречна дейност.

Таблетките могат да се приемат по време на хранене или между храненията. Вземете таблетката с чаша вода.


ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Чести - гадене, диария, промяна в кръвните изследвания, свързани с чернодробни заболявания


Не чести - увеличаване на резистентните микро-организми; главоболие, виене на свят, сънливост, нарушения на съня; загуба на апетит, повръщане, болки в стомаха и стомашно разстройство, сърбеж, обрив; промяна в кръвните изследвания, свързани с бъбречни нарушения; лесна уморяемост и физическа слабост

 

Редки - намален брой тромбоцити; неволно втрисане; прогресивен страх; извънредно угнетено състояние /депресия/; объркване; ускорен пулс; ниско кръвно налягане; кървава диария; сърбеж и обрив на кожата; болка в ставите и мускулите

 

Много редки - силно намален брой неутроцити, частична загуба на усещане, намалена чувстителност на кожата към слънчева светлина, скъсване на сухожилия, мускулна слабост, треска

 

Единични случаи: тежки обриви с образуване на мехури; намаляване на червените кръвни клетки, следствие нарушение на кръвни клетки; намаляване броя на всички кръвни клетки; нарушена сърдечна дейност, която води до нарушен сърдечен ритъм; мускулни реакции при нарушаване на мускулни клетки

Изображение 2 към продукта ЛЕВОКСА табл. 500 мг. * 7
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на ЛЕВОКСА табл. 500 мг. * 7 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (58)

Умерено клинично значими взаимодействия (290)

Маловажно клинично значими взаимодействия (4)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 64 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ЛЕВОКСА табл. 500 мг. * 7" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ЛЕВОКСА табл. 500 мг. * 7"
--- 76 скрити --- Прочети всички тук

77. www.framar.bg отговаря: (2014-07-12 17:31:13)

Bobi

Здравейте! Имам 2 въпроса, след тридневен прием на оспамокс 1000, се Влоших и личната ми смени антибиотика с Левокса 500мг + Новфилин +Проспан. Първият ми въпрос е възможно ли е да съм резистрнтна към левофлоксацина, преди 10 години съм тествана и се оказа че съм резистентна към Ципрофлоксацин, а те са от една група! Вторият ми въпрос е, че в листовката на Левокса пише, че едновременно приемането на Левокса и Новфилин, може да доведе до припадък и гърч, но личната ми го е изписала! БЛАГОДАРЯ!

Трябва да обсъдите притесненията си с личния лекар, защото той е най-добре запознат със състоянието Ви!

78. Мария: (2014-12-05 12:30:58)

От един ден пия левокс, който ми предписаха за силна кашлица и хрема.През нощта се почувствах много зле ,оказа се ,че съм вдигнала много кръвното.Възможно ли е да е от прием на левокса? благодаря.

79. Ива: (2014-12-06 13:46:58)

Здравейте! Втори ден приемам Левокса и не мога да заспя. Консултирах се с лекаря, предписал ми лекарството, но ми каза, че безсънието не е от антибиотика, а в честите нежелани реакции е отбелязано "проблеми със съня". Не знам какво да правя, как ще издържа до понеделник без да спя, не знам. Чувствам се сякаш съм пила кафе, а не мен то не ми понася.

80. www.framar.bg отговаря: (2014-12-06 14:05:18)

Ива

Здравейте! Втори ден приемам Левокса и не мога да заспя. Консултирах се с лекаря, предписал ми лекарството, но ми каза, че безсънието не е от антибиотика, а в честите нежелани реакции е отбелязано "проблеми със съня". Не знам какво да правя, как ще издържа до понеделник без да спя, не знам. Чувствам се сякаш съм пила кафе, а не мен то не ми понася.

Да, посочено е безсъние като страничен ефект! Опитайте да се справите с чай от мента и валериана!

81. www.framar.bg отговаря: (2014-12-06 14:30:23)

Мария

От един ден пия левокс, който ми предписаха за силна кашлица и хрема.През нощта се почувствах много зле ,оказа се ,че съм вдигнала много кръвното.Възможно ли е да е от прием на левокса? благодаря.

Възможно е, особено ако се е учестил пулса Ви! Консултирайте се с лекуващия си лекар!

ЛЕВОКСА табл. 500 мг. * 7 е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Заболявания:

Какво трябва да е наказанието за посегателство върху лекар по време на изпълнение на служебните му задължения?

Лекарите са хора като другите, трябва да се действа по законите на България.
Специални, по-тежки наказания за извършители на такива постъпки., заради социалната им безотговорност.
Да се класифицират като хулиганска проява и да се наказват с глоба, ако няма извършено криминално престъпление.
Лекарите си го заслужават и хората не трябва да се осъждат заради това, че не са им издържали нервите.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.