0 продукта

е-Аптека

НЕОМЕНОР табл. 400 мг. * 40

НЕОМЕНОР табл. 400 мг. * 40 - изображение
Последна цена:  19.40 лв.

НЕ Е В НАЛИЧНОСТ

Всеки месец лигавицата на матката се увеличава в подготовка за бременност. След овулация, ако яйцеклетката не бъде оплодена, лигавицата на матката вече не е нужна - тя отича и умира. При разпадането й се отделят простагландините, които предизвикват контракции на матката по време на менструация и така осигуряват изхвърляне на менструалните тъкани и кръв извън организма. Ако обаче нивото им е прекалено високо, те могат да доведат до повтарящи се чести спазми, които причиняват болка.

Болезнената менструация, характеризираща се с тъпи и/или пулсиращи болки в долната част на корема преди и по време на менструални кръвотечения, се нарича дисменорея. В по-тежки случаи болките могат да бъдат придружени от повръщане, главоболие, изпотяване, обща отпадналост и др.

Дисменорейните оплаквания се появяват в навечерието на менструацията или през първото денонощие и продължават от няколко часа до 1-2 дни. Понякога започват дни преди появата на кървенето и не изчезват по време на цялата менструация.

Видове дисменорея

Дисменореята се дели на два основни вида: първична и вторична.

- Първичната дисменорея е налице още при първите менструации в живота на момичето. Не е свързана със заболяване на половите органи. Често става по-поносима с наближаване на тридесетте години и обикновено отзвучава след първото раждане.- Вторичната дисменорея е по-характерна за възрастта над 25 години и като правило е проява на заболяване на половите органи.

Биологично-активните вещества в състава на NEOMENOR повлияват причините, водещи до болезнена менструация:

- намаляват секрецията на веществата, предизвикващи поява на болка;

- регулират хормоналния баланс;

- подтискат съкращението на гладките мускули в матката (наричано още контракция), което предизвиква дразнене на нервните окончания в тази част на тялото и поява на болка.

NEOMENOR е ефикасен в комплексната терапия както на първична, така и на вторична дисменорея. При първична дисменорея се прилага самостоятелно или заедно с болкоуспокояващи средства. При вторична дисменорея се NEOMENOR се прилага успоредно с лечението на основното заболяване.

 

КАКВО Е NEOMENOR?

NEOMENOR е препарат, който спомага за нормализиране на болезнения менструален цикъл. Всяка таблетка NEOMENOR съдържа 400 мг стандартизирани екстракти от стръкове на:

- Astragalus glycypyhillos (орлови нокти) - 260 мг; - Erodium cicutarium (часовниче) - 70 мг;

- Geranium sanguineum (кръвен здравец) - 70 мг.

Другите съставки на таблетката са микрокристална целулоза, коповидон, повидон и магнезиев стеарат.

Основните биологично-активни вещества в състава на NEOMENOR са:

- полизахариди и монозахариди;

- тритерпеноидни гликозиди;

- тритерпеноиди, сапонини и стероли;

- хидроксифенолни киселини и кетони;

- флавоноиди.

NEOMENOR е първото средство, специално създадено за дългосрочно повлияване на симптомите на болезнената менструация. NEOMENOR доставя на организма вещества, който играят ключова роля в метаболитните процеси, гарантиращи нормалното протичане на менструалния цикъл. При някои жени тези вещества са в небалансирани, което води до болезнена менструация, менструални спазми и дори мигрена.

 

KAK ДЕЙСТВA NEOMENOR?

Как действа NEOMENOR

Болките по време на менструация се дължат на силни съкращения (контракции) на мускулите на матката, които се предизвикват от хормоноподобни вещества, наречени простагландини. Биологично активните вещества в състава на NEOMENOR подтискат образуването на простагландини и отделянето им в матката, което намалява силните съкращения на нейната мускулатура и води до изчезване на болките по време на менструация.

Някои от активните съставки на NEOMENOR имат действия, подобни на хормона прогестерон. Така NEOMENOR възстановява и регулира хормоналния баланс и облекчава нервното напрежение преди и по време на менструалния цикъл.

 

Какво отличава NEOMENOR от другите средства, използвани при дисменорея

Защо NEOMENOR?

До момента при дисменорея се използват основно обезболяващи и спазмолитични средства. Те повлияват на болката и контракциите, но не и на причините за дисменорея и имат твърде краткосрочен ефект.

NEOMENOR е създаден специално за дисменорея и отстранява причините за нейното възникване. NEOMENOR не е болкоуспокояващо, затова преди завършване на пълния курс на лечение може да се появи необходимост от прием на болкоуспокояващи средства по време на менструалния цикъл. NEOMENOR не взаимодейства с тези средства и може да бъде приеман заедно с тях. След редовното приемане на NEOMENOR, при всеки следващ менструален цикъл силата на болките намалява до пълното им изчезване, с което отпада и нуждата от допълнително приемане на болкоуспокояващи средства.

 

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА NEOMENOR?

Не вземайте NEOMENOR ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката.

 

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА NEOMENOR?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време.

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА NEOMENOR?

NEOMENOR се приема два пъти по 1 таблетка на ден в продължение на 20 дни. Приемът на препарата започва 10 дни преди началото на менструалния цикъл. Ако менструални цикъл е нередовен и не може да се определи точно началото му, приемът на NEOMENOR започва на 10-я ден след началото на менструацията. Схема се повтаря в продължение на поне три последователни менструални цикъла.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 35 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "НЕОМЕНОР табл. 400 мг. * 40" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "НЕОМЕНОР табл. 400 мг. * 40"
--- 28 скрити --- Прочети всички тук

29. www.framar.bg отговаря: (2013-10-24 08:55:18)

Вени

Вероятно не се изразих добре :) Може ли да се приема Неоменор и по време на менструация ?

Препоръчителната схема от производител е два пъти дневно по 1 таблетка на ден в продължение на 20 дни. Приемът на препарата започва 10 дни преди началото на менструалния цикъл. Ето защо това означава, че се приема и по време на цикъл. Схемата се повтаря в продължение на поне три последователни менструални цикъла

30. Вени: (2013-10-24 21:48:50)

Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор :) !

31. Pepi: (2015-03-18 15:39:55)

здравеите искам да питам ако неоменор се пие на 10тия ден след мнструалния цикал и тои как става редовен след 20 дни ли трябва да започне новия месечен цикал

32. www.framar.bg отговаря: (2015-03-18 18:33:07)

Pepi

здравеите искам да питам ако неоменор се пие на 10тия ден след мнструалния цикал и тои как става редовен след 20 дни ли трябва да започне новия месечен цикал

Не може да се определи точното време на поява на действието на продукта. Неоменор се приема поне три последователни месеца, тъй като е хранителна добавка и може да е необходимо повече време, за да настъпи ефект.

33. Pepi: (2015-03-19 09:57:31)

Благодарая за одговора

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.