0 продукта

е-Аптека

ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60

ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60 - изображение
Цена:  114.00 лв.

 ГЕ 132 капс. * 60

Комплекс от мощни антиоксиданти - помощ в превенцията на хронични незаразни болести

През последните десетилетия хроничните незаразни болести (ХНБ) приеха епидемични размери в целия свят. Най-чести сред тях са заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове, злокачествените заболявания, хроничните обструктивни болести на белите дробове, захарната болест и т.н. Рисковите фактори за появата на хроничните незаразни болести са многобройни, като например вредния начин на живот и вредните навици, замърсителите на работната и жизнената среда, липсата на физическа активност, затлъстяването и т. н.

Една от причините за появата на ХНБ са и свободните радикали. Наличието им в нашия организъм е нормално, но те се отстраняват чрез определени ензимни и неензимни механизми. Изключително са реактивни и могат да влязат в реакция с генетичния материал, клетъчните мембрани, клетъчните органели и т.н. Когато настъпи дисбаланс между появата и отстраняването им, се проявяват техните вредни въздействия върху организма.

Най-значимите външни фактори, които водят до увеличаване на количеството на свободните радикали са: тютюнопушенето, изложеността на замърсители във въздуха, водата и храните, металите, пестицидите, йонизиращите лъчения (напр. у- и Х-лъчите), ултравиолетовите лъчи, отделни лекарства, алкохолът, рязката и интензивна физическа активност, липсата на витамини и т.н.

Свободните радикали се свързват с развитието на повече от сто заболявания/патологични състояния. Свързват се например със заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове, злокачествените болести, кожата, бъбреците, костно-ставната система, белите дробове, централната нервна система, нарушенията в имунната система, очните заболявания, но и с нарушенията в метаболизма и развитието на захарна болест, остаряването на организма, хроничната умора и т.н.

За да се неутрализира действието на произведените свободни радикали, е необходимо в организма да се внасят вещества, притежаващи изразен антиоксидативен потенциал. Тези вещества се съдържат в храната, но в концентриран вид могат да се внесат в организма и чрез хранителните добавки.

Какво е GE 132?

GE 132 е хранителна добавка, която съдържа комбинация от шест много важни антиоксиданти, а именно:

Екстракт от гъбата Ganoderma lucidum

(гъба Рейши)

100 мг (20%)
Пчелно млечице 130 мг (26%)
Ресфератрол 80 мг (16%)
Протеинов комплекс от акула 30 мг (6%)
Екстракт от зелен чай 80 мг (20%)
Екстракт от шипка 80 мг (16%)

 

Всички компоненти на GE 132 са с естествен произход. GE 132 е японска формула.

Ganoderma lucidum (гъба Рейши)

Гъбата Рейши се нарича още и "растение на дълголетието", "растение на духовната мощ", "гъба на безсмъртието", "еликсир на живота" и т. н. Използва се повече от 2000 години (а според някои източници и по-дълго) в традиционната медицина.

Ganoderma lucidum е изключително мощен антиоксидант, който отстранява произведените свободни радикали в човешкия организъм, с което може в значителна степен да предотврати развитието на многобройни хронични незаразни болести. Чрез изследвания са доказани и противотуморните свойства на екстракта от тази гъба, както и способността й да увеличава чувствителността на туморните клетки към някои противотуморни лекарства (напр. към цисплатин). Установено е също така, че екстрактът от Ganoderma lucidum може да доведе до значително отслабване на чувството за гадене и повръщане като странични ефекти на хемо и радиотерапията. Ganoderma lucidum притежава и имуномодулаторно действие (приспособява имунния отговор на организма към присъствието на определен стимул).

Ganoderma lucidum намалява и натрупването на тромбоцити и възникването на кръвни съсиреци, с което значително намалява възможността за сърдечен инфаркт, инсулт и увреждане на други жизнени органи. Подпомага също така и нормализирането на стойностите на повишеното ниво на холестерол и захар в кръвта, както и на артериалното кръвно налягане. По този начин играе значителна роля в предотвратяването на възникването на атеросклерозата. Ganoderma lucidum притежава и антиалергични свойства, а благоприятни ефекти са отбелязани и при възстановяването на черния дроб след токсични увреждания. Притежава също така и противомикробни свойства (антибактериални и антивирусни), като е констатирано, че влияе положително върху злокачествената хиперплазия на простатата.

Пчелно млечице

Пчелното млечице се произвежда от пчели работнички от цветен нектар, полен и вода с помощта на секрети от техните жлези. Основните съставки на пчелното млечице са: белтъчини, аминокиселини, витамини (витамини - А, С, D и Е, В5 и В6), минерали (цинк, калций, магнезий), хормони, мазнини, захари, вода и т.н.

Пчелното млечице действа благоприятно върху имунната система на организма, антибиотично и антивирусно. То възстановява енергията на клетките, регенерира организма на хората, възстановяващи се след болест или операция, подпомага регулацията на метаболизма, укрепва имунитета и подобрява кръвната картина. Отбелязано е също така, че пчелното млечице подобрява състоянието на болни от Паркинсон (прилага се заедно с обичайната терапия на болестта) и подпомага регулирането на нивото на захарта в кръвта на диабетиците.

Ресфератрол

Екстрактът от червено грозде (люспата и семката) съдържа ресфератрол, който е мощен полифенолен антиоксидант. Освен гроздето, естествени негови източници са и боровинките, къпините, какаото, фъстъците. Ресфератролът в GЕ 132 е от червено грозде. Той влияе благотворно върху сърцето и кръвоносните съдове, като предотвратява атеросклерозата. Намалява също така и агрегацията на тромбоцити, с което предотвратява създаването на тромби, съответно настъпването на сърдечен и мозъчен удар. Ресфератролът намалява и карциногенезата, растежа и разпространението на злокачествени заболявания. Положително въздействие на ресфератрола е отбелязано и върху стойностите на захарта и мазнините в кръвта, както и върху самите симптоми на диабета (учестено чувство на глад, жажда, загуба на телесно тегло и т.н.). Ресфератролът притежава и антивирусни свойства.

Протеинов комплекс от акула

Протеиновият комплекс от акула съдържа в състава си алкиглицероли и скваламин. Алкиглицеролът действа като антиоксидант. Освен това проявява и имуномодулаторно действие в организма (приспособява имунния отговор към наличен стимул). Алкиглицеролите проявяват също така и противотуморно и противометастазно действие благодарение предимно на възпирането на процеса на създаване на кръвоносни съдове, подхранващи туморната маса. Констатирани са също така положителни ефекти на алкиглицерола върху хематопоезата, както и върху качеството на сперматозоидите. В протеиновия комплекс от акула се намира също и скваламин. Скваламинът е стероиден, естествен антибиотик, разтворим във вода. Някои изследвания показват, че проявява силно антибиотично - бактерицидно и фунгицидно действие. Освен това скваламинът проявява добри ефекти и като терапевтична добавка при някои злокачествени заболявания (карцином на белите дробове, мозъка и други), при възрастово обусловената макуларна дегенерация, както и при контрола на телесното тегло при мъжете.

Екстракт от зелен чай

Зеленият чай се използва в традиционната медицина повече от 3000 години. Благодарение на полифенолите, преди всичко на епигалокатехин-галата (ЕGСG) и елагиновата киселина, екстрактът от зелен чай притежава многопосочно действие. ЕGСG подтиска възникването на възпалителните фактори и активността на ензима металопротеиназа (играе роля при възникването на сърдечни заболявания, ревматоиден артрит, но и в карциногенезата, както и за появата на отдалечени метастази на първичните тумори). Зеленият чай е и силен антиоксидант.

Изследванията отбелязват също така, че стимулира работата на ензимите на черния дроб, отговарящи за детоксификацията на организма от различни замърсители в трудовата и жизнена среда, както и от карциногени. Освен това влияе благотворно и върху биохимичните параметри в кръвта (захар, мазнини и т.н.). Отбелязан е също така и протективен ефект по отношение на злокачествените заболявания, което се свързва със способността на полифенолите да намаляват клетъчната пролиферация и да предизвикват програмирана клетъчна смърт на туморните клетки.

Положителен ефект на екстракта от зелен чай е регистриран и при заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове (предизвиква спад на серумните мазнини - холестерола и 101). Екстрактът от зелен чай притежава и антибиотични свойства. В някои изследвания се отбелязва също, че при жени в постменопауза, които са приемали екстракт от зелен чай, е настъпило значително подобряване на качеството на живот. Отбелязано е също така, че ЕGСG леко ускорява изхвърлянето на вода от организма. Елагиновата киселина е полифенолно съединение от групата на водоразтворимите танини. Проявява ефекта си върху канцерогенни вещества, намалява дегенерацията и злокачествената алтерация на здравите клетки.

Екстракт от шипка

Шипката е естествен източник на витамин С, който отдавна е известен като мощен антиоксидант.

Кога да се използва GЕ 132?

Препоръчва се GЕ 132 да се прилага с цел поддържане на здравето, т.е. като превенция срещу заболяванията. GЕ 132 може да се използва също така и паралелно с обичайното лечение на вече
проявили се заболявания.

GЕ 132 се препоръчва за:

• опазване и подобряване на здравето и предпазване от болести (болести на сърцето и кръвоносните съдове, злокачествени заболявания на различни органи, болести на метаболизма и т.н.),

• паралелно с обичайната терапия на вече възникнали заболявания, противотуморна хемотерапия и радиотерапия,

•  заболявания/състояния, при които е отслабен или променен имунният отговор на организма (алергии, автоимунни заболявания),

• облекчаване на състояние на хронична умора и симптоми на хронични заболявания, подобряване на устойчивостта срещу бактериални и вирусни инфекции, облекчаване на възпалителни процеси, ускоряване на нормализацията на биохимическите параметри и повишено кръвно налягане; след хирургически намеси и стрес.

Дозировка на GЕ 132:

• с цел запазване на здравето и превенция на заболявания - 2x1 капсула, преди закуска и обяд

• паралелно с обичайната терапия на вече възникнало заболяване - 2x2 капсули, преди закуска и обед първия месец; след това да се продължи с 2x1 капсули.

Препоръчително е лица, които страдат от проблеми с храносмилането, да приемат капсулите по
време на хранене, или непосредствено след това.

Капсулите да се приемат с чаша вода със стайна температура.

Опаковка GЕ 132:

60 капсули от 500 мг в четири блистера

Срок на годност: 36 месеца.

Начин на предписване:

Хранителната добавка се дава без рецепта в аптеките.

Начин на съхранение:

Да се съхранява на сухо тъмно място далече от деца!

Забележки:

• Препаратът не се препоръчва за лица, алергични към някоя от наличните съставки, деца под 7
години, бременни и кърмачки.

• Не се препоръчва също така на лица с трансплантирани органи, приемащи имуносупресивни лекарства. Лица, които приемат антикоагулантни лекарства, трябва да се посъветват с лекуващия лекар преди началото на приемане на GЕ 132.

• Хранителната добавка не е заместител на балансираното хранене.

• Хранителната добавка не е предназначена за диагностика или лечение на заболявания.

• За повече подробности за GЕ 132, молим да се обърнете към Вашия лекар или фармацевт. Освен това
преди приемането на хранителната добавка едновременно с Вашите обичайни лекарства се консултирайте с Вашия лекар/фармацевт.

Производител: Германия

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 53 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60"
--- 34 скрити --- Прочети всички тук

35. Ваня: (2011-11-07 11:33:15)

имали ефект при някой с полиневропатия

36. Sevans: (2011-11-20 13:20:12)

Танита, антиоксидантите нямат канцерогенен ефект , даже напротив те са почти единствената профилактика срещу рака-преди и следоперативно. Няма такава информация по света, а това е факт. Относно твърдението на Христо ГЕРМАНИЙ GE 132 АНТИОКСИДАНТ (127 лева) и Германор 132 не са едно и също нещо. Съставките са подобни, но и се различават, моля който се чуства по сигурен да коментира.

37. margy: (2012-02-14 17:12:50)

С диагноза рак на гърдата съм, след химио и лъче терапия... пия ге132 профилактично от време на време вече втора година и се чувствам чудесно

38. Георги: (2013-04-30 23:57:14)

Аз съм на 32 години. Преди година и половина ми намериха бактерия на белите дробове, ползвах ГЕ132 Натурал и след около 2 месеца изследванята показаха че няма никаква бактерия повече ... Благодаря ви

39. Кина: (2014-12-14 20:20:21)

яна

препарата е уникален ;надмина вси4ките ми о4аквания ;от месец и половина пия по една капсула сутрин -на втория ден усетих'4е не се сабуждам уморена ;нямам сарде4ни екстра систоли;няма ги 4ерните мислинавестява6ти ме все по 4есто;- 6те кажете психотерапия1 да,ама не 1 след 30 дневен прием кравната захар и холестерола ми влязоха в норма без хап4ета и диета; на 24 ден варху крака ми на глезена падна тежко дарво,болката бе6е жестока ,5 минути не смеех да ди6ам,глезена оте4е и посиня,стана мораво4ерен.не му нправих никакви компреси,за6тото след 15 20 минути спря да ме боли в покои ,след 30 минута ве4е варвях без болка, затруднява6е ме само отока.6тяхме да иаме гости и суматохата по приготовленията ми отвле4е вниманието от крака.след около 5 4аса от инцидента се сетих да погледна крака си --синината бе6е избледняла и отока поспаднал,болка има6е само при натиск. не вярвах на о4ите си ,за6тото сам много ''люта на рани'',а сега синината из4езваше с 4асове.при други малки рани,одрасквания мястото ме боли до десет дни и след това се пигментира ,атози пат се по4увствах като маклауд 1 това пак ще кажете внушение,вьпреки 4е е трудно да си внушиш ,4е не те боли.на 45 ден отидох на аг видеозон.преди 4 месеца ми установиха на скенер,яи4никови кисти -в ляво и в дясно.3 месеца след това в дясно ве4е бяха 2.след 45 ден от приема на ге 132 лявата киста я нямаше ,а в дясно беше една.за вси4ко това имам снимки ,така 4е това ве4е не е внушение.из4езнаха още около десетия ден болките ми в крьста и тазобедрената става в дясно.плексита и ошипяването в шиината област ве4е не ограни4ават движенията ми,ааз сьм зьболекар ,в работоспособна вьзраст и имам нужда от свобода на вси4ки движения. благодаря на сьздателите и на разпространителите на ге 132.от 10 дни пия по 2 капсули и забелязвам 4е се нормализира и храносмилането ми. са мен това''хап4е''се оказа панацея1
Много неграмотно като за зъболекар...

ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60 е свързан към

Заболявания:

Колко редовно посещавате сайта www.framar.bg?

Това ми е първото посещение в сайта.
Влизам едва отскоро.
Влизам редовно, няколко пъти седмично.
Влизам редовно, няколко пъти месечно.
Влизам всеки ден.
Влизам когато имам нужда.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.