0 продукта

е-Аптека

ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60

ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60 - изображение
Цена:  114.00 лв.

 ГЕ 132 капс. * 60

Комплекс от мощни антиоксиданти - помощ в превенцията на хронични незаразни болести

През последните десетилетия хроничните незаразни болести (ХНБ) приеха епидемични размери в целия свят. Най-чести сред тях са заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове, злокачествените заболявания, хроничните обструктивни болести на белите дробове, захарната болест и т.н. Рисковите фактори за появата на хроничните незаразни болести са многобройни, като например вредния начин на живот и вредните навици, замърсителите на работната и жизнената среда, липсата на физическа активност, затлъстяването и т. н.

Една от причините за появата на ХНБ са и свободните радикали. Наличието им в нашия организъм е нормално, но те се отстраняват чрез определени ензимни и неензимни механизми. Изключително са реактивни и могат да влязат в реакция с генетичния материал, клетъчните мембрани, клетъчните органели и т.н. Когато настъпи дисбаланс между появата и отстраняването им, се проявяват техните вредни въздействия върху организма.

Най-значимите външни фактори, които водят до увеличаване на количеството на свободните радикали са: тютюнопушенето, изложеността на замърсители във въздуха, водата и храните, металите, пестицидите, йонизиращите лъчения (напр. у- и Х-лъчите), ултравиолетовите лъчи, отделни лекарства, алкохолът, рязката и интензивна физическа активност, липсата на витамини и т.н.

Свободните радикали се свързват с развитието на повече от сто заболявания/патологични състояния. Свързват се например със заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове, злокачествените болести, кожата, бъбреците, костно-ставната система, белите дробове, централната нервна система, нарушенията в имунната система, очните заболявания, но и с нарушенията в метаболизма и развитието на захарна болест, остаряването на организма, хроничната умора и т.н.

За да се неутрализира действието на произведените свободни радикали, е необходимо в организма да се внасят вещества, притежаващи изразен антиоксидативен потенциал. Тези вещества се съдържат в храната, но в концентриран вид могат да се внесат в организма и чрез хранителните добавки.

Какво е GE 132?

GE 132 е хранителна добавка, която съдържа комбинация от шест много важни антиоксиданти, а именно:

Екстракт от гъбата Ganoderma lucidum

(гъба Рейши)

100 мг (20%)
Пчелно млечице 130 мг (26%)
Ресфератрол 80 мг (16%)
Протеинов комплекс от акула 30 мг (6%)
Екстракт от зелен чай 80 мг (20%)
Екстракт от шипка 80 мг (16%)

 

Всички компоненти на GE 132 са с естествен произход. GE 132 е японска формула.

Ganoderma lucidum (гъба Рейши)

Гъбата Рейши се нарича още и "растение на дълголетието", "растение на духовната мощ", "гъба на безсмъртието", "еликсир на живота" и т. н. Използва се повече от 2000 години (а според някои източници и по-дълго) в традиционната медицина.

Ganoderma lucidum е изключително мощен антиоксидант, който отстранява произведените свободни радикали в човешкия организъм, с което може в значителна степен да предотврати развитието на многобройни хронични незаразни болести. Чрез изследвания са доказани и противотуморните свойства на екстракта от тази гъба, както и способността й да увеличава чувствителността на туморните клетки към някои противотуморни лекарства (напр. към цисплатин). Установено е също така, че екстрактът от Ganoderma lucidum може да доведе до значително отслабване на чувството за гадене и повръщане като странични ефекти на хемо и радиотерапията. Ganoderma lucidum притежава и имуномодулаторно действие (приспособява имунния отговор на организма към присъствието на определен стимул).

Ganoderma lucidum намалява и натрупването на тромбоцити и възникването на кръвни съсиреци, с което значително намалява възможността за сърдечен инфаркт, инсулт и увреждане на други жизнени органи. Подпомага също така и нормализирането на стойностите на повишеното ниво на холестерол и захар в кръвта, както и на артериалното кръвно налягане. По този начин играе значителна роля в предотвратяването на възникването на атеросклерозата. Ganoderma lucidum притежава и антиалергични свойства, а благоприятни ефекти са отбелязани и при възстановяването на черния дроб след токсични увреждания. Притежава също така и противомикробни свойства (антибактериални и антивирусни), като е констатирано, че влияе положително върху злокачествената хиперплазия на простатата.

Пчелно млечице

Пчелното млечице се произвежда от пчели работнички от цветен нектар, полен и вода с помощта на секрети от техните жлези. Основните съставки на пчелното млечице са: белтъчини, аминокиселини, витамини (витамини - А, С, D и Е, В5 и В6), минерали (цинк, калций, магнезий), хормони, мазнини, захари, вода и т.н.

Пчелното млечице действа благоприятно върху имунната система на организма, антибиотично и антивирусно. То възстановява енергията на клетките, регенерира организма на хората, възстановяващи се след болест или операция, подпомага регулацията на метаболизма, укрепва имунитета и подобрява кръвната картина. Отбелязано е също така, че пчелното млечице подобрява състоянието на болни от Паркинсон (прилага се заедно с обичайната терапия на болестта) и подпомага регулирането на нивото на захарта в кръвта на диабетиците.

Ресфератрол

Екстрактът от червено грозде (люспата и семката) съдържа ресфератрол, който е мощен полифенолен антиоксидант. Освен гроздето, естествени негови източници са и боровинките, къпините, какаото, фъстъците. Ресфератролът в GЕ 132 е от червено грозде. Той влияе благотворно върху сърцето и кръвоносните съдове, като предотвратява атеросклерозата. Намалява също така и агрегацията на тромбоцити, с което предотвратява създаването на тромби, съответно настъпването на сърдечен и мозъчен удар. Ресфератролът намалява и карциногенезата, растежа и разпространението на злокачествени заболявания. Положително въздействие на ресфератрола е отбелязано и върху стойностите на захарта и мазнините в кръвта, както и върху самите симптоми на диабета (учестено чувство на глад, жажда, загуба на телесно тегло и т.н.). Ресфератролът притежава и антивирусни свойства.

Протеинов комплекс от акула

Протеиновият комплекс от акула съдържа в състава си алкиглицероли и скваламин. Алкиглицеролът действа като антиоксидант. Освен това проявява и имуномодулаторно действие в организма (приспособява имунния отговор към наличен стимул). Алкиглицеролите проявяват също така и противотуморно и противометастазно действие благодарение предимно на възпирането на процеса на създаване на кръвоносни съдове, подхранващи туморната маса. Констатирани са също така положителни ефекти на алкиглицерола върху хематопоезата, както и върху качеството на сперматозоидите. В протеиновия комплекс от акула се намира също и скваламин. Скваламинът е стероиден, естествен антибиотик, разтворим във вода. Някои изследвания показват, че проявява силно антибиотично - бактерицидно и фунгицидно действие. Освен това скваламинът проявява добри ефекти и като терапевтична добавка при някои злокачествени заболявания (карцином на белите дробове, мозъка и други), при възрастово обусловената макуларна дегенерация, както и при контрола на телесното тегло при мъжете.

Екстракт от зелен чай

Зеленият чай се използва в традиционната медицина повече от 3000 години. Благодарение на полифенолите, преди всичко на епигалокатехин-галата (ЕGСG) и елагиновата киселина, екстрактът от зелен чай притежава многопосочно действие. ЕGСG подтиска възникването на възпалителните фактори и активността на ензима металопротеиназа (играе роля при възникването на сърдечни заболявания, ревматоиден артрит, но и в карциногенезата, както и за появата на отдалечени метастази на първичните тумори). Зеленият чай е и силен антиоксидант.

Изследванията отбелязват също така, че стимулира работата на ензимите на черния дроб, отговарящи за детоксификацията на организма от различни замърсители в трудовата и жизнена среда, както и от карциногени. Освен това влияе благотворно и върху биохимичните параметри в кръвта (захар, мазнини и т.н.). Отбелязан е също така и протективен ефект по отношение на злокачествените заболявания, което се свързва със способността на полифенолите да намаляват клетъчната пролиферация и да предизвикват програмирана клетъчна смърт на туморните клетки.

Положителен ефект на екстракта от зелен чай е регистриран и при заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове (предизвиква спад на серумните мазнини - холестерола и 101). Екстрактът от зелен чай притежава и антибиотични свойства. В някои изследвания се отбелязва също, че при жени в постменопауза, които са приемали екстракт от зелен чай, е настъпило значително подобряване на качеството на живот. Отбелязано е също така, че ЕGСG леко ускорява изхвърлянето на вода от организма. Елагиновата киселина е полифенолно съединение от групата на водоразтворимите танини. Проявява ефекта си върху канцерогенни вещества, намалява дегенерацията и злокачествената алтерация на здравите клетки.

Екстракт от шипка

Шипката е естествен източник на витамин С, който отдавна е известен като мощен антиоксидант.

Кога да се използва GЕ 132?

Препоръчва се GЕ 132 да се прилага с цел поддържане на здравето, т.е. като превенция срещу заболяванията. GЕ 132 може да се използва също така и паралелно с обичайното лечение на вече
проявили се заболявания.

GЕ 132 се препоръчва за:

• опазване и подобряване на здравето и предпазване от болести (болести на сърцето и кръвоносните съдове, злокачествени заболявания на различни органи, болести на метаболизма и т.н.),

• паралелно с обичайната терапия на вече възникнали заболявания, противотуморна хемотерапия и радиотерапия,

•  заболявания/състояния, при които е отслабен или променен имунният отговор на организма (алергии, автоимунни заболявания),

• облекчаване на състояние на хронична умора и симптоми на хронични заболявания, подобряване на устойчивостта срещу бактериални и вирусни инфекции, облекчаване на възпалителни процеси, ускоряване на нормализацията на биохимическите параметри и повишено кръвно налягане; след хирургически намеси и стрес.

Дозировка на GЕ 132:

• с цел запазване на здравето и превенция на заболявания - 2x1 капсула, преди закуска и обяд

• паралелно с обичайната терапия на вече възникнало заболяване - 2x2 капсули, преди закуска и обед първия месец; след това да се продължи с 2x1 капсули.

Препоръчително е лица, които страдат от проблеми с храносмилането, да приемат капсулите по
време на хранене, или непосредствено след това.

Капсулите да се приемат с чаша вода със стайна температура.

Опаковка GЕ 132:

60 капсули от 500 мг в четири блистера

Срок на годност: 36 месеца.

Начин на предписване:

Хранителната добавка се дава без рецепта в аптеките.

Начин на съхранение:

Да се съхранява на сухо тъмно място далече от деца!

Забележки:

• Препаратът не се препоръчва за лица, алергични към някоя от наличните съставки, деца под 7
години, бременни и кърмачки.

• Не се препоръчва също така на лица с трансплантирани органи, приемащи имуносупресивни лекарства. Лица, които приемат антикоагулантни лекарства, трябва да се посъветват с лекуващия лекар преди началото на приемане на GЕ 132.

• Хранителната добавка не е заместител на балансираното хранене.

• Хранителната добавка не е предназначена за диагностика или лечение на заболявания.

• За повече подробности за GЕ 132, молим да се обърнете към Вашия лекар или фармацевт. Освен това
преди приемането на хранителната добавка едновременно с Вашите обичайни лекарства се консултирайте с Вашия лекар/фармацевт.

Производител: Германия

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 54 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60"
--- 34 скрити --- Прочети всички тук

35. Ваня: (2011-11-07 11:33:15)

имали ефект при някой с полиневропатия

36. Sevans: (2011-11-20 13:20:12)

Танита, антиоксидантите нямат канцерогенен ефект , даже напротив те са почти единствената профилактика срещу рака-преди и следоперативно. Няма такава информация по света, а това е факт. Относно твърдението на Христо ГЕРМАНИЙ GE 132 АНТИОКСИДАНТ (127 лева) и Германор 132 не са едно и също нещо. Съставките са подобни, но и се различават, моля който се чуства по сигурен да коментира.

37. margy: (2012-02-14 17:12:50)

С диагноза рак на гърдата съм, след химио и лъче терапия... пия ге132 профилактично от време на време вече втора година и се чувствам чудесно

38. Георги: (2013-04-30 23:57:14)

Аз съм на 32 години. Преди година и половина ми намериха бактерия на белите дробове, ползвах ГЕ132 Натурал и след около 2 месеца изследванята показаха че няма никаква бактерия повече ... Благодаря ви

39. Кина: (2014-12-14 20:20:21)

яна

препарата е уникален ;надмина вси4ките ми о4аквания ;от месец и половина пия по една капсула сутрин -на втория ден усетих'4е не се сабуждам уморена ;нямам сарде4ни екстра систоли;няма ги 4ерните мислинавестява6ти ме все по 4есто;- 6те кажете психотерапия1 да,ама не 1 след 30 дневен прием кравната захар и холестерола ми влязоха в норма без хап4ета и диета; на 24 ден варху крака ми на глезена падна тежко дарво,болката бе6е жестока ,5 минути не смеех да ди6ам,глезена оте4е и посиня,стана мораво4ерен.не му нправих никакви компреси,за6тото след 15 20 минути спря да ме боли в покои ,след 30 минута ве4е варвях без болка, затруднява6е ме само отока.6тяхме да иаме гости и суматохата по приготовленията ми отвле4е вниманието от крака.след около 5 4аса от инцидента се сетих да погледна крака си --синината бе6е избледняла и отока поспаднал,болка има6е само при натиск. не вярвах на о4ите си ,за6тото сам много ''люта на рани'',а сега синината из4езваше с 4асове.при други малки рани,одрасквания мястото ме боли до десет дни и след това се пигментира ,атози пат се по4увствах като маклауд 1 това пак ще кажете внушение,вьпреки 4е е трудно да си внушиш ,4е не те боли.на 45 ден отидох на аг видеозон.преди 4 месеца ми установиха на скенер,яи4никови кисти -в ляво и в дясно.3 месеца след това в дясно ве4е бяха 2.след 45 ден от приема на ге 132 лявата киста я нямаше ,а в дясно беше една.за вси4ко това имам снимки ,така 4е това ве4е не е внушение.из4езнаха още около десетия ден болките ми в крьста и тазобедрената става в дясно.плексита и ошипяването в шиината област ве4е не ограни4ават движенията ми,ааз сьм зьболекар ,в работоспособна вьзраст и имам нужда от свобода на вси4ки движения. благодаря на сьздателите и на разпространителите на ге 132.от 10 дни пия по 2 капсули и забелязвам 4е се нормализира и храносмилането ми. са мен това''хап4е''се оказа панацея1
Много неграмотно като за зъболекар...

ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капс. * 60 е свързан към

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.