0 продукта

Лекарствен справочник

ЗАЛАИН крем 2 % 20 гр.

ЗАЛАИН крем 2 % 20 гр. - изображение
Цена:  10.49 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

ЗАЛАИН крем 2 % 20 гр.

Уважаеми пациенти,
Моля прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар или фармацевт.
-    Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
-    Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.

Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
-    Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

Активно вещество: сертаконазолов нитрат 20 mg/g

Лекарствена Форма:
Крем за локално приложение 20 g крем в алуминиева туба

Показания:
Локално лечение на кожни повърхностни микози, такива като дерматофитози: Tinea pedis (атлетично стъпало), Tinea cruris (Hebra's екзема), Tinea Corporis (херпес цирцинатис), Tinea barbae (микоза по брадата), Tinea manus; кандидози (монолиази) и Pityriasis versicolor (Pityrosporum orbiculare, Malassezia furfur formerly).

Дозировка и начин на употреба:
Кремът се прилага един или два пъти на ден (за предпочитане вечер или сутрин и вечер) равномерно, на тънък слой, върху засегнатия участък, покривайки и около 1 см здрава кожа.
Продължителността на лечението е до излекуване и е различна за различните пациенти. Тя зависи от етиологията на заболяването и локализацията на инфекцията. Препоръчва се 4-седмично лечение, въпреки че ефекта от лечението би могъл да бъде забелязан и по-рано - между втората и четвъртата седмица от лечението.

Противопоказания:
Да не се прилага в случай на алергия към продукта или някое от помощните вещества.

Специални предупреждения:
ЗАЛАИН крем не трябва да се прилага за офталмологично лечение.

Лекарствени взаимодействия:
Няма данни за взаимодействието на ЗАЛАИН крем с други лекарства.

Нежелани лекарствени реакции:
Има отлична поносимост за локално приложение. Не са наблюдавани токсични или фоточувствителни реакции. Има няколко съобщения за слабо и краткотрайно зачервяване на кожата през първите дни на лечението, което не е наложило прекъсването му. Ако забележите неописани в листовката нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

Бременност и кърмене
Не се наблюдава повишаване на плазмените нива след прилагане на значително количество от лекарственото вещество. Въпреки това, неговата безвредност при бременни жени не е доказана и следователно отношението риск/полза трябва добре да се прецени при употребата му по време на бременност и кърмене. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди употреба.

Предозиране
Отчитайки концентрацията на активната субстанция и начина на приложение, то интоксикацията е невъзможна. В случай на поглъщане трябва да бъде приложено подходящо симптоматично лечение.

Съхранение
Да се съхранява при температура под 30°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да не се използва след срока на годност, отбелязан на опаковката.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Състав:
100 g крем съдържат 2 g сертаконазолов нитрат.

Помощни вещества: лауроилови макроголглицериди, етиленгликолов и полиетиленгликолов палмитостеарат, глицерил изостеарат, лек течен парафин, метил р-хидроксибензоат, сорбинова киселина, пречистена вода.

Фармакологично действие:
ЗАЛАИН крем е нов локален антимикотик, притежаващ мощно противогъбично действие с широк спектър на действие към патогенните диморфни гъби (Candida Albicans, C.tropicalis, C.Spp, Pityrosporum orbiculare), дерматофитите (Trychophyton, Epidermophyton и Microsporum) и други грамположителни микроби (Staphylococcus, Streptococcus), причиняващи инфекции в кожата или лигавиците.

Производител:
FERRER INTERNACIONAL, S.A. 08028 Barcelona, Испания

Притежател на разрешението за употреба
"Унифарма " ЕООД

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 39 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ЗАЛАИН крем 2 % 20 гр." във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ЗАЛАИН крем 2 % 20 гр."

1. Роси: (2011-08-16 08:52:01)

Докторката изписа на съпруга ми Кандизол заедно с Залаин крем,но пропусна да каже колко дена може да се маже.Уплакванията при него не се подобриха след приема на първата таблетка Кандизол и за това от днес започва с крема.Колко максимум може да се маже,за да има подобрение?

2. www.framar.bg отговаря: (2011-08-16 10:18:06)

Роси

Докторката изписа на съпруга ми Кандизол заедно с Залаин крем,но пропусна да каже колко дена може да се маже.Уплакванията при него не се подобриха след приема на първата таблетка Кандизол и за това от днес започва с крема.Колко максимум може да се маже,за да има подобрение?

Да се маже по два пъти на ден в продължение на няколко седмици.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.