0 продукта

е-Аптека

МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА

МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА - изображение
Цена:  31.10 лв.

МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА

Уникална формула от 5 активни съставки, създаваща фактора биологична матрица, отключваща потенциала ви за регенерация и изграждане на стави

 

Състав:

Една доза /2 капсули/:

 

Глюкозамин сулфат 600 мг
Хондроитин сулфат 100 мг
Метилсулфонилметан - МСМ 50 мг
L-аргинин 50 мг
L-пролин 50 мг

 

Помощни вещества:

Магнезиев стеарат, аерозил

Действие:

МАТРИКС БОДИКОЛД е уникален по рода си продукт, който организира в себе си най-високо ниво на физиологична регулация и синтез на биологични структури. Достатъчно дълго се дискутираха реалните възможности, които способстваха за изграждането, регенерацията и структурирането на износените стави и техните сателитни структури (сухожилни връзки, лигаменти, хрущяли и пр.). Науката постави своя безапелационен отговор по този въпрос! Не може в организма на човека да протичат физиологични процеси без високо адаптивно ниво на хормонална активност.

Образуването и изграждането на колаген, еластин и хондроитин сулфат, може да бъде постигнато, само чрез натрупване на полипептидът соматомедин) в черния дроб и бъбреците, който реално съдейства за растежа и изграждането на ставите и техните сателитни структури.

Уникалната формула от 5 активни съставки, която се съдържа в МАТРИКС БОДИКОД, създава фактора биологична матрица, отключваща потенциала Ви за регенерация и изграждане на стави.

♦ Изграждането на биологичния код и структурирането на ставните повърхности, се извършва благодарение на аминокиселината аргинин, която е най-важната съставка в продукта.

Тя е и основния прекурсор на соматотропния хормон, който от своя страна способства за образуването на полипептидът соматомедин (единственият виновник за подпомагане процеса на регенерация и възстановяване на износените ставни структури). Дори при по-високи хормонални нива може да се подпомогне изграждането на нови костни и сухожилни клетки. Действието му е изключително здравословно при проблемни състояния свързани със ставите (ревматоиден артрит, остеоартрит) и нарушен баланс между процесите на структуриране и деструктуриране на ставните хрущели. Ръбцовата съединителна тъкан, която се образува при заздравяване на рани се състои от колаген богат на аргинин. При неговия недостиг в тялото много функции на организма се подтискат. Например производството на инсулин, глюкозния толеранс и метаболизма на мазнините в черния дроб.

Аргининът още подпомага и поддържа положителен азотен баланс, намалявайки значително загубата на азот след операция, като подобрява изцяло функционирането на лимфните клетки. Той способства за забавяне на растежа на туморите и рака, чрез засилване функциите на имунната система. Повишава активността на тимусната жлеза, в която се произвеждат Т-лимфоцити, важни елементи на имунната защита. Аргининът подобрява действието на черния дроб, като неутрализира амоняка и подобрява общата детоксикация на организма. Той е полезен при лечението на стерилитет при мъжете, а при недостиг половото съзряване значително се забавя. Намира се и във високи концентрации в кожата и съединителната тъкан, подпомагайки оздравяването и зарастването на увредените тъкани. Той участва и в регулирането на различни ензимни и хормонални реакции.

♦  Втората основна аминокиселина участваща в изграждането на биологичния код е пролинът, който от своя страна действа в абсолютен синергизъм с аргининът.

Пролина, не само повишава натрупването на соматомедин, но и подпомага за заздравяването на хрущялите, подсилва здравината на ставите и укрепва сухожилията и сърдечния мускул. Взаимодействието на пролина с витамин С в организма увеличава многократно производството на хиалуронова киселина, която играе ролята на  ''смазка'' вътре в ставите, намалявайки триенето между ставните повърхности. Той подпомага възстановяването и поддържането на нормалната структура и функция на ставния хрущял. Пролина създава болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.

Глюкозамина третата основна съставка на МАТРИКС БОДИКОД е вещество, което се класифицира, като аминозахар и участва в изграждането на телесните тъкани.

Той участва в образуването и на ноктите, сухожилията, кожата, очите, костите, ставните връзки и клапите на сърцето. Повече от 300 изследвания и 20 клинични проучвания показват, че глюкозаминът изгражда хрущялите в ставите и лекува причините и симптомите на артроза. Той е полезен и при астма, бурсит, кандидоза, хранителни алергии, остеопороза, дихателни алергии, тендинит, (артроза).

♦  Хондроитин сулфата е важен елемент в образуването на хрущяла твърдата, но гъвкава съединителна тъкан в ставите.

Той действа и като буфер и в други части на тялото, като например върха на носа и външното ухо. Хондроитин сулфата се прикачва към белтъчини като колагена и еластина и образува още по-сложни вещества наречени протеогликани, които са важен елемент на хрущялната тъкан. Той привлича вода към протеогликаните и я задържа в тях, а това е важно за поддържане на ставните хрущяли здрави.

Хондроитин сулфата може също да предпази хрущялите от ранна дегенерация, блокирайки определени ензими, които водят до тяхното разрушаване и не позволяват пренасянето на хранителни съставки до хрущялите, относно тяхното възстановяване. Това е едно от най-важните негови свойства, тъй като сам по себе си съединителната тъкан няма добро ниво на кръвоснабдяване.

Петата и последната съставка, която се съдържа в МАТРИКС БОДИКОД е МСМ.

МСМ известен като естествено съществуващо сярно съединение, което се съдържа в растителните и животинските тъкани и е много важен за доброто здраве. Той притежава значителни лечебни свойства, особено при травми. Основното му качество се изразява в прочистването на организма от токсини на клетъчно ниво, укрепва имунната система, облекчава болката и възпалението, отслабва алергичните процеси и помага за доброто състояние на стомашно - чревната система. МСМ помага на пациенти страдащи от артрит, белодробни заболявания, киселини, мигрена и мускулна болка, а също подхранва косата, кожата и ноктите.

Показания:

Подпомага възстановителните процеси в ставите, предпазва хрущяла от ранна дегенерация, блокирайки ензимите;

Създава фактора биологична матрица, регулирайки клетъчния растеж и регенерация на ставите, независимо от наличната деструктивност;

Стопира болката и тотално възстановява хрущялите в увредените стави;

Засилва образуването на колаген и еластин, най-важните елементи на хрущялната тъкан;

Подпомага синтеза на хиалуронова киселина, намалявайки триенето между хрущялните повърхности.

Образува полипептиди, които стимулират растежа на хрущялите и увредените стави.

Дозировка:

2 x 2 капсули дневно

Продуктът трябва да се употребява минимум 3 месеца.

Опаковка:

Кутия с 8 блистера по 10 капсули (80 капсули).

Предупреждение:

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Да не се превишава препоръчваната доза!

Да не се използва след изтичане срока на годност!

Да не се използва от бременни и деца под 6 години!

Продуктът може да се използва и при диабетно болни, тъй като няма пряка намеса във въглехидратната обмяна.

При употреба на МАТРИКС БОДИКОД не са установени никакви странични ефекти и налична лекарствена съвместимост, както и с други хранителни добавки.

Съхранение:

На сухо и защитено от светлина място при 25 °С.

Срока на годност: две години от датата на производство.

Производител: България

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Умерено клинично значими взаимодействия (6)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 123 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Dr Blagoeva:

Заболявания на костите и ставитеОстеопорозаДумата „остеопороза” означава „порести кости” – най-често срещаното заболяванена костите, което се характеризира с ниска костна плътност или по-малко количество костно вещество и нарушение на микроструктурата на ...

2. HealthyBoy:

Мерси за информацията Док, добре е да ги знаем тези неща -> ->...

3. petko_ned_petkov:

Вярно ли е, че 1 чаша кисело мляко вечер била страхотна терапия срещу това заболяване?...

4. Dr Blagoeva:

Не е достатъчно и не можем да разчитаме само на това. Гелът от алое заема важно място в ежедневния хранителен режим на много хора. Изобилието от витамини и минерали е причината, поради която милиони хора по целия свят го избират за подсилване на имунна...

5. kykyty:

Здравейте. Искам да попитам,някой който ги е взимал тези добавки или е наясно: Забелязвате ли странични ефекти и по-конкретно задържане,подуване,напълняване??? Мисля,че доста ме подуват,но не знам дали е оттях или от витамини,които също тъпча-калций,магне...

6. Снежана:

Здравейте. Искам да попитам,някой който ги е взимал тези добавки или е наясно: Забелязвате ли странични ефекти и по-конкретно задържане,подуване,напълняване??? Мисля,че доста ме подуват,но не знам дали е оттях или от витамини,които също тъпча-калций,магне...

7. kykyty:

OMAX се казват. хранителна добавка за опорнодвигателния апарат ги водят...

8. tina_123:

Продавам АЛОЕ ВЕРА FREEDOM 1000 мл за СТАВИТЕ за 55.00 лева. Продавам го защото пристигна с поръчката ми по погрешка. тел 0899886361...

9. Plаmen73:

Гкозаминът ми помага, имам сериозни проблеми с костите и веднага усещам разликата преди и след едноседмичен прием....

?. www.framar.bg:

Коментирайте "МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА"
--- 69 скрити --- Прочети всички тук

70. мари александрова: (2014-02-04 21:55:01)

здравейте, откриха ми възпаление на сакро-илиачни стави. мога ли да облекча болката си с Matrix?

71. www.framar.bg отговаря: (2014-02-05 10:51:51)

мари александрова

здравейте, откриха ми възпаление на сакро-илиачни стави. мога ли да облекча болката си с Matrix?

Попитайте Вашия лекар какво да приемате!

72. Силвия Димитрова: (2014-10-14 18:10:21)

Майка ми е с миелом ,един от всичките видове рак на кръвта.Засегнати са и костите,краката са и сковани.В момента е в ремисия ,но не може да ходи заради краката.Дали ще и помогне поне малко да не са и сковани краката.Благодаря предварително.

73. www.framar.bg отговаря: (2014-10-15 12:35:31)

Силвия Димитрова

Майка ми е с миелом ,един от всичките видове рак на кръвта.Засегнати са и костите,краката са и сковани.В момента е в ремисия ,но не може да ходи заради краката.Дали ще и помогне поне малко да не са и сковани краката.Благодаря предварително.

Проблема при нея е различен и Матрикс няма да има съществена полза. Попитайте лекуващия хематолог какви мерки да вземете!

74. albena: (2014-10-19 19:01:26)

за остеопороза калциий от кокоши яйца черупките има достатъчно инфо в нета, а за матрикс ми сподели една жена, че е страшно доволна от приема му

МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Системи и органи:

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.