0 продукта

е-Аптека

МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА

МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА - изображение
Цена:  31.10 лв.

МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА

Уникална формула от 5 активни съставки, създаваща фактора биологична матрица, отключваща потенциала ви за регенерация и изграждане на стави

 

Състав:

Една доза /2 капсули/:

 

Глюкозамин сулфат 600 мг
Хондроитин сулфат 100 мг
Метилсулфонилметан - МСМ 50 мг
L-аргинин 50 мг
L-пролин 50 мг

 

Помощни вещества:

Магнезиев стеарат, аерозил

Действие:

МАТРИКС БОДИКОЛД е уникален по рода си продукт, който организира в себе си най-високо ниво на физиологична регулация и синтез на биологични структури. Достатъчно дълго се дискутираха реалните възможности, които способстваха за изграждането, регенерацията и структурирането на износените стави и техните сателитни структури (сухожилни връзки, лигаменти, хрущяли и пр.). Науката постави своя безапелационен отговор по този въпрос! Не може в организма на човека да протичат физиологични процеси без високо адаптивно ниво на хормонална активност.

Образуването и изграждането на колаген, еластин и хондроитин сулфат, може да бъде постигнато, само чрез натрупване на полипептидът соматомедин) в черния дроб и бъбреците, който реално съдейства за растежа и изграждането на ставите и техните сателитни структури.

Уникалната формула от 5 активни съставки, която се съдържа в МАТРИКС БОДИКОД, създава фактора биологична матрица, отключваща потенциала Ви за регенерация и изграждане на стави.

♦ Изграждането на биологичния код и структурирането на ставните повърхности, се извършва благодарение на аминокиселината аргинин, която е най-важната съставка в продукта.

Тя е и основния прекурсор на соматотропния хормон, който от своя страна способства за образуването на полипептидът соматомедин (единственият виновник за подпомагане процеса на регенерация и възстановяване на износените ставни структури). Дори при по-високи хормонални нива може да се подпомогне изграждането на нови костни и сухожилни клетки. Действието му е изключително здравословно при проблемни състояния свързани със ставите (ревматоиден артрит, остеоартрит) и нарушен баланс между процесите на структуриране и деструктуриране на ставните хрущели. Ръбцовата съединителна тъкан, която се образува при заздравяване на рани се състои от колаген богат на аргинин. При неговия недостиг в тялото много функции на организма се подтискат. Например производството на инсулин, глюкозния толеранс и метаболизма на мазнините в черния дроб.

Аргининът още подпомага и поддържа положителен азотен баланс, намалявайки значително загубата на азот след операция, като подобрява изцяло функционирането на лимфните клетки. Той способства за забавяне на растежа на туморите и рака, чрез засилване функциите на имунната система. Повишава активността на тимусната жлеза, в която се произвеждат Т-лимфоцити, важни елементи на имунната защита. Аргининът подобрява действието на черния дроб, като неутрализира амоняка и подобрява общата детоксикация на организма. Той е полезен при лечението на стерилитет при мъжете, а при недостиг половото съзряване значително се забавя. Намира се и във високи концентрации в кожата и съединителната тъкан, подпомагайки оздравяването и зарастването на увредените тъкани. Той участва и в регулирането на различни ензимни и хормонални реакции.

♦  Втората основна аминокиселина участваща в изграждането на биологичния код е пролинът, който от своя страна действа в абсолютен синергизъм с аргининът.

Пролина, не само повишава натрупването на соматомедин, но и подпомага за заздравяването на хрущялите, подсилва здравината на ставите и укрепва сухожилията и сърдечния мускул. Взаимодействието на пролина с витамин С в организма увеличава многократно производството на хиалуронова киселина, която играе ролята на  ''смазка'' вътре в ставите, намалявайки триенето между ставните повърхности. Той подпомага възстановяването и поддържането на нормалната структура и функция на ставния хрущял. Пролина създава болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.

Глюкозамина третата основна съставка на МАТРИКС БОДИКОД е вещество, което се класифицира, като аминозахар и участва в изграждането на телесните тъкани.

Той участва в образуването и на ноктите, сухожилията, кожата, очите, костите, ставните връзки и клапите на сърцето. Повече от 300 изследвания и 20 клинични проучвания показват, че глюкозаминът изгражда хрущялите в ставите и лекува причините и симптомите на артроза. Той е полезен и при астма, бурсит, кандидоза, хранителни алергии, остеопороза, дихателни алергии, тендинит, (артроза).

♦  Хондроитин сулфата е важен елемент в образуването на хрущяла твърдата, но гъвкава съединителна тъкан в ставите.

Той действа и като буфер и в други части на тялото, като например върха на носа и външното ухо. Хондроитин сулфата се прикачва към белтъчини като колагена и еластина и образува още по-сложни вещества наречени протеогликани, които са важен елемент на хрущялната тъкан. Той привлича вода към протеогликаните и я задържа в тях, а това е важно за поддържане на ставните хрущяли здрави.

Хондроитин сулфата може също да предпази хрущялите от ранна дегенерация, блокирайки определени ензими, които водят до тяхното разрушаване и не позволяват пренасянето на хранителни съставки до хрущялите, относно тяхното възстановяване. Това е едно от най-важните негови свойства, тъй като сам по себе си съединителната тъкан няма добро ниво на кръвоснабдяване.

Петата и последната съставка, която се съдържа в МАТРИКС БОДИКОД е МСМ.

МСМ известен като естествено съществуващо сярно съединение, което се съдържа в растителните и животинските тъкани и е много важен за доброто здраве. Той притежава значителни лечебни свойства, особено при травми. Основното му качество се изразява в прочистването на организма от токсини на клетъчно ниво, укрепва имунната система, облекчава болката и възпалението, отслабва алергичните процеси и помага за доброто състояние на стомашно - чревната система. МСМ помага на пациенти страдащи от артрит, белодробни заболявания, киселини, мигрена и мускулна болка, а също подхранва косата, кожата и ноктите.

Показания:

Подпомага възстановителните процеси в ставите, предпазва хрущяла от ранна дегенерация, блокирайки ензимите;

Създава фактора биологична матрица, регулирайки клетъчния растеж и регенерация на ставите, независимо от наличната деструктивност;

Стопира болката и тотално възстановява хрущялите в увредените стави;

Засилва образуването на колаген и еластин, най-важните елементи на хрущялната тъкан;

Подпомага синтеза на хиалуронова киселина, намалявайки триенето между хрущялните повърхности.

Образува полипептиди, които стимулират растежа на хрущялите и увредените стави.

Дозировка:

2 x 2 капсули дневно

Продуктът трябва да се употребява минимум 3 месеца.

Опаковка:

Кутия с 8 блистера по 10 капсули (80 капсули).

Предупреждение:

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Да не се превишава препоръчваната доза!

Да не се използва след изтичане срока на годност!

Да не се използва от бременни и деца под 6 години!

Продуктът може да се използва и при диабетно болни, тъй като няма пряка намеса във въглехидратната обмяна.

При употреба на МАТРИКС БОДИКОД не са установени никакви странични ефекти и налична лекарствена съвместимост, както и с други хранителни добавки.

Съхранение:

На сухо и защитено от светлина място при 25 °С.

Срока на годност: две години от датата на производство.

Производител: България

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Умерено клинично значими взаимодействия (6)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 123 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Dr Blagoeva:

Заболявания на костите и ставитеОстеопорозаДумата „остеопороза” означава „порести кости” – най-често срещаното заболяванена костите, което се характеризира с ниска костна плътност или по-малко количество костно вещество и нарушение на микроструктурата на ...

2. HealthyBoy:

Мерси за информацията Док, добре е да ги знаем тези неща -> ->...

3. petko_ned_petkov:

Вярно ли е, че 1 чаша кисело мляко вечер била страхотна терапия срещу това заболяване?...

4. Dr Blagoeva:

Не е достатъчно и не можем да разчитаме само на това. Гелът от алое заема важно място в ежедневния хранителен режим на много хора. Изобилието от витамини и минерали е причината, поради която милиони хора по целия свят го избират за подсилване на имунна...

5. kykyty:

Здравейте. Искам да попитам,някой който ги е взимал тези добавки или е наясно: Забелязвате ли странични ефекти и по-конкретно задържане,подуване,напълняване??? Мисля,че доста ме подуват,но не знам дали е оттях или от витамини,които също тъпча-калций,магне...

6. Снежана:

Здравейте. Искам да попитам,някой който ги е взимал тези добавки или е наясно: Забелязвате ли странични ефекти и по-конкретно задържане,подуване,напълняване??? Мисля,че доста ме подуват,но не знам дали е оттях или от витамини,които също тъпча-калций,магне...

7. kykyty:

OMAX се казват. хранителна добавка за опорнодвигателния апарат ги водят...

8. tina_123:

Продавам АЛОЕ ВЕРА FREEDOM 1000 мл за СТАВИТЕ за 55.00 лева. Продавам го защото пристигна с поръчката ми по погрешка. тел 0899886361...

9. Plаmen73:

Гкозаминът ми помага, имам сериозни проблеми с костите и веднага усещам разликата преди и след едноседмичен прием....

?. www.framar.bg:

Коментирайте "МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА"
--- 69 скрити --- Прочети всички тук

70. мари александрова: (2014-02-04 21:55:01)

здравейте, откриха ми възпаление на сакро-илиачни стави. мога ли да облекча болката си с Matrix?

71. www.framar.bg отговаря: (2014-02-05 10:51:51)

мари александрова

здравейте, откриха ми възпаление на сакро-илиачни стави. мога ли да облекча болката си с Matrix?

Попитайте Вашия лекар какво да приемате!

72. Силвия Димитрова: (2014-10-14 18:10:21)

Майка ми е с миелом ,един от всичките видове рак на кръвта.Засегнати са и костите,краката са и сковани.В момента е в ремисия ,но не може да ходи заради краката.Дали ще и помогне поне малко да не са и сковани краката.Благодаря предварително.

73. www.framar.bg отговаря: (2014-10-15 12:35:31)

Силвия Димитрова

Майка ми е с миелом ,един от всичките видове рак на кръвта.Засегнати са и костите,краката са и сковани.В момента е в ремисия ,но не може да ходи заради краката.Дали ще и помогне поне малко да не са и сковани краката.Благодаря предварително.

Проблема при нея е различен и Матрикс няма да има съществена полза. Попитайте лекуващия хематолог какви мерки да вземете!

74. albena: (2014-10-19 19:01:26)

за остеопороза калциий от кокоши яйца черупките има достатъчно инфо в нета, а за матрикс ми сподели една жена, че е страшно доволна от приема му

МАТРИКС капс. * 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Системи и органи:

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.