0 продукта

е-Аптека

АКУТИЛ капс. * 30

АКУТИЛ  капс. * 30 - изображение
Цена:  21.70 лв.

 АКУТИЛ

30 капсули


Acutil® - Многофакторен подход към забавяне стареенето на мозъка и когнитивни нарушения

Уникална комбинация от добре познати субстанции, която позволява иновативен и цялостен подход към леките когнитивни нарушения и поддържането на функциите на мозъка

Всяка капсула Acutil® съдържа 350 mg омега-3-мастни киселини: докозахексаенова киселина (DHA) 250 mg и ейкозапентаенова киселина (EPA) 40 mg; екстракт от гинко билоба 60 mg, фосфатидилсерин 15 mg, витамин E 5 mg, фолиева киселина 250 μg и витамин B12 5 μg.

Омега-3-мастните киселини, и особено докозахексаеновата киселина (DHA), са есенциални съставки на невронната мембрана (нервните клетки), която е фундаментална за обработването на информацията в мозъка. Ейкозапентаеновата киселина (EPA) играе важна роля за производството на вещества с активни функции в имунните и възпалителни процеси.

Фосфатидилсеринът (PS) също е важна съставка за невронните клетъчни мембрани, необходима за осигуряване на ефективно предаване на нервните импулси.

Витамин B12 и фолиевата киселина
помагат за запазване целостта на клетките и оптимизират нервния метаболизъм. Заедно тези две вещества помагат да се защити мозъкът от потенциално вредните ефекти на едно вещество, наречено хомоцистеин.

Витамин E играе важна роля за защитата на различни тъкани, особено мозъчни тъкани, от химическите реакции на пероксидацията, която може да се получи от различни нормални метаболитни процеси и хексогенни токсични агенти. Ако съединенията, получаващи се от пероксидацията, не бъдат неутрализирани, това може да допринесе за преждевременното остаряване на клетките. Освен тези антиоксидантни свойства, нуждата от витамин Е се повишава при лица, които консумират храни, богати на полиненаситени мастни киселини.

Компонентите на гинко билоба
също имат важни антиоксидантни свойства. Те помагат и на паметта, особено краткотрайната памет.

В КАКВИ СЛУЧАИ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТЕ АКУТИЛ?

АКУТИЛ е естествена защита, която спомага за поддържане на мозъчната функция, особено при възрастни хора или лица, подложени на стрес/ умствено претоварване (например студенти по време на изпитна сесия), когато недостигът на хранителни вещества може да има съществен ефект.

КАК СЕ ПРИЕМА АКУТИЛ?

В началото се препоръчва дневна доза от 1 или 2 капсули АКУТИЛ, приемани с храна или безалкохолни напитки. Препоръчителен прием - 3 месеца.

Не вземайте повече от препоръчаната доза.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

Преди да започнете да вземате АКУТИЛ, информирайте лекаря или фармацевта, ако приемате други лекарства или сте планирали хирургични процедури.
Без консултация с лекар или фармацевт, АКУТИЛ не се препоръчва за бременни и кърмачки, пациенти, приемащи антикоагуланти или медикаменти срещу агрегиране на тромбоцитите, диабетици или епилептици.
АКУТИЛ не трябва да се приема при доказана свръхчувствителност към някоя от съставките. АКУТИЛ съдържа алергени на соята и рибата.


ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ


Някои от съставките на АКУТИЛ могат да причинят стомашно-чревни нарушения, кожен обрив от алергични реакции, главоболие, шум в ушите, виене на свят, сърцебиене, конвулсии или състояние на объркване.

Да не се използва след срока на годност, обозначен на опаковката.

Да се съхранява под 25°C.

Да се пази от деца.

АКУТИЛ не съдържа глутен и захароза.

АКУТИЛ са произвежда от английската фармацевтична компания Efamol и отговаря на европейките стандарти за качество. Рибените масла на Efamol са от най-чистите източници и имат точно определени спецификации, за да се осигури съдържанието на точно определени мастни киселини в точно определено съотношение според специфичното им приложение. Всяка партида е тествана рутинно, за да отговаря на изискванията на производителя и на спецификациите на Европейския съюз.

Изображение 2 към продукта АКУТИЛ  капс. * 30
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на АКУТИЛ капс. * 30 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Умерено клинично значими взаимодействия (290)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 108 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "АКУТИЛ капс. * 30" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "АКУТИЛ капс. * 30"
--- 35 скрити --- Прочети всички тук

36. www.framar.bg отговаря: (2013-03-21 11:44:14)

А. Благоева

Майка ми е с паркинсон от 8 години. Мога ли да и давам акутил поради наличието на витамин В12?

Консултирайте с лекуващия лекар на майка си, тъй като той е най-добре запознат със състоянието и, както и с терапията, която провежда.

37. Милена: (2013-12-10 11:49:21)

Искам да попитам в крайна сметка Акутил хранителна добавка ли е или е лекарство, имам главоболие и ми е предписано но съм доста зле със стомаха ще прече ли нещо. Благодаря ви!

38. www.framar.bg отговаря: (2013-12-11 11:19:26)

Милена

Искам да попитам в крайна сметка Акутил хранителна добавка ли е или е лекарство, имам главоболие и ми е предписано но съм доста зле със стомаха ще прече ли нещо. Благодаря ви!

Акутил е регистриран като лекарство, което може да се отпуска и без лекарско предписание. Някои от съставките би могло да причинят стомашно-чревни нарушения.

39. ИВЕТ: (2014-03-30 14:03:13)

Може ли да се пие заедно с антидепресанти!

40. www.framar.bg отговаря: (2014-03-30 14:56:55)

ИВЕТ

Може ли да се пие заедно с антидепресанти!

Да, би могло.

Правите ли си годишни профилактични прегледи?

Правя си редовни прегледи и при всяко съмнение посещавам лекар-специалист.
Един път годишно си пускам изследвания и минавам общ преглед.
Като се сетя, ходя...не помня кога беше последният път.
Нямам време/пари или желание за подобни прегледи, каквото ми е писано, това ще стане.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.