0 продукта

е-Аптека

АЦЕТОКАУСТИН солуцио 0.5 мл.

АЦЕТОКАУСТИН солуцио 0.5 мл. - изображение
Цена:  20.15 лв.

ACETOCAUSTIN® / АЦЕТОКАУСТИН®

Разтвор  за приложение върху кожата
Активно вещество: монохлороцетна киселина
Активното вещество е монохлороцетна киселина 100 mg разтвор за приложение върху кожата, съдържа 50 mg монохлороцетна киселина.
Допълнителна съставка- дестилирана вода.
 

Ацетокаустин се предлага в опаковка от 0.5 мл, разтвор за приложение  върху кожата.                        Ацетокаустан се прилага за обгаряне на обикновени брадавици (Verrucae vulgaris).

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЦЕТОКАУСТИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
Ацетокаустин е вещество, предназначено за третиране на брадавици.

2. КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАМ ПРЕДИ ДА ПРИЛОЖА АЦЕТОКАУСТИН?
Ацетокаустин да не се прилага:
- ако имате свръхчувствителност към монохлороцетна киселина
- върху лицето (разтворът да не попада върху очите, лигавицата на носа и устата)
- в зоната на гениталиите
- върху възпалени или наранени брадавици
- непосредствено след изрязване на брадавицата със скалпел или електрокоагулатор, след крио хирургия, подкожно инжектиране  на блеомицин, както и лазез терапия. (Това е особено важно, когато кожата е зачервена  или възпалена. В този случай е необходимо да се изчака поне 4 седмици, докато зачервяването и възпалението са напълно отшумели. Едва тогава може да се започне с прилагане на Ацетокаустин.)
- като терапия на стрии или сенилни /старчески/ брадавици
- пациенти, при които е известна  склонност към образуване на цикатрикси /келоиди/

Ацетокаустин да се прилага със специално внимание, когато:
- са налице съмнения по отношение на диагнозата ( тоест измененията на кожата не се определят категорично като брадавици)
- има имунна недостатъчност

Ацетокаустин да не се прилага без лекарско наблюдение:
- при пациенти с диабет, полиневропатия, периферна съдова болест  или заболявания, съпроводени от нарушен кръвоток и/или нарушена чувствителност,

Прилагането на Ацетокаустин да се извърши от лекар или специално обучен персонал. Ацетокаустин да не се прилага:
- по време на бременност  /въпреки, че не е известно ембруитоксично действие/
- при  жени, при които не може със сигурност да се изключи бременност
- по време на кърмене

 

3. КАК ДА ПРИЛАГАМ АЦЕТОКАУСТИН?
Ако Вашият лекар не е препоръчал нещо различно, нанасайте веднъж седмично малко количество от разтвора на Ацетокаустин с шпатулата върху брадавицата.

Средната продължителност на третиране е 5 седмици.

Моля, свържете се с Вашия лекуващ лекар или фармацевт, ако смятате, че ефектът на Ацетокаустин е прекалено силен или слабо изразен.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
Преди третиране здравата кожа около брадавицата трябва да се защити с плътен, добре покриващ крем (например вазелин или цинкова паста), за да се защити ст разяждащото действие на Ацетокаустин. Тази защита може да предотврати нежелано разпропранение на разтвора по евентуални пукнатини на кожата, което е възможно да а случи дори при прецизно нанасяне, ако пукнатините са без предварителна защита. Бижута, например пръстени, в близост до третираната зона, трябва предварително да се странят, тъй като е възможен оток /виж "Нежелани  реакции"/.

След това с шпатула само върху брадавицата се нанася малко количество Ацетокаустин.
Тъй като Ацетокаустин притежава мощно разяждащо действие, трябва да се нанесе само върху брадавицата и да се остави да засъхне. Максималната третирана площ да не надвишава 2 см., това е приблизително площ с размер 1,4 см х 1,4 см, Ако в третираната зона се намират повече от една брадавица, нанесете разтвора само върху едната брадавица и изчакайте, за да проверите дали не се наблюдава някаква реакция. Не след дълго, клетките разрушени от разяждащото действие на Ацетокаустин ще придобият белезникав цвят.
Ако в зависимост от размера и вида на брадавицата е необходимо неколкократно третиране, засегнатата зона трябва да се измие с топла вода преди последващо нанасяне на разтвора. Мъртва тъкан не трябва да се отстранява механично преди приложение на разтвора на Ацетокаустин, защото и най-малкото нараняване на целостта на кожата може да причини възпаление.   

При отваряне на флакона е важно да знаете:
Ацетокаустин се съхранява във флакон със защита срещу отваряне от деца.

Отваря се по следния начин:
Отворете флакона като едновременно натискате и завъртате капачката, Вземете флакона и го поставете въху твърда подложка, устойчива на разяждащи разтвори. Да не се допуска контакт с  текстил, дрехи или покривки за маса.

След това извадете капачката, с монтираната в нея шпатула. Пробно нанесете разтвора на Ацетокаустин с шпатулата върху бял лист хартия.

Ако кожните участъци с брадавици са много тънки, Ацетокаустин трябва да се прилага на по-големи интервали и да се контролира по-често, тъй като Ацетокаустин може да предизвика образуване на белези.

Средната продължителност на третиране е 5 седмици.

Важно предупреждение относно активното вещество на Ацетокаустин:
ПРИЛАГАЙТЕ С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ, ТЪЙ КАТО ДЕЙСТВИЕТО НА РАЗТВОРА Е СИЛНО РАЗЯЖДАЩО!

Приложението на разтвора върху трудно достъпни участъци на тялото (напр. хо­дилото) при пациенти с ограничена подвижност да се извършва от придружител. Същото се отнася и при случаи на нарушена материка (напр. тремор на ръцете, скованост на ставите).

Затворете плътно флакона след приложение!
Да се избягва контакт на кожата с винта на капачката или флакона.
Съхранявайте флакона в изправено положение.

Преди нанасяне на разтвора здравата кожа около брадавицата трябва да се защити с плътен, добре покриващ крем (например вазели или цинкова паста) за да се защити от разяждащото действие на Ацетокаустин. (виж "Начин на приложение").

Стъкленият флакон се използва, за да осигури  по-добра стабилност  по време на приложение. Разтворът се съхранява в контейнер от синтетичен материал,, поставен във флакона.

Предозиране и други грешки при приложение
Специални препоръки:
Когато върху здравата кожа– поради грешка попадне Ацетокаустин, е необходимо незабавно  да се изплакне обилно с  вода. Ако въпреки изплакването се наблюдава възпаление на кожата, да се третира като изгаряне.
Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако оплакванията продължат.

 

4. КОИ СА ВЕРОЯТНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ?
По време на приложение на Ацетокоусган могат да се наблюдават нежелани реакции, Оценката на нежеланите реакции се основава на информация относно  честотат на  изява, както следва:

Много чести:
При  повече от 1 от 10 третирани лица

Чести:
При  по-малко от 1 от 10, но повече от 1 от 100 третирани лица

Нечести:
При  по-малко от 1 от 100, но повече от 1 от 1,000 третирани лица

Редки:
По-малко от 1 от 100, но повече 1 от 10,000 третирани лица

Много редки:
При  по-малко от 1 от 10,000 третирани лица

Неизвестни:
Честота на изява, която не може да се оцени на база налична информация

Нежелани реакции
ЧЕСТИ:
- възпаление на кожата, като парене, зачервяване на кожата (това се наблюдава  най-вече в случаите, когато  Ацетокаустин се прилага не посредствено след изрязване на брадавицата със скалпел /ли електрокоагулатор, след крио хирургия, подкожно инжектиране  на блеомицин, както и  върху наранени брадавици след терапия с лазер.)
- парене и зачерзяване на кожата около брадавицата (тези реакции се наблюдават най-вече, когато не са спазени предпазните мерки , обяснени в "НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ")

МНОГО РЕДКИ:
- образуване на цикатрикси
- реакции на свръхчувствителност

В отделни случаи е възможна проява  на реакции на свръхчувствителност, като зачервяване, силен оток, мехурчета и болка, които се наблюдават извън третираната  зона. При наличие на мехурчета или възпалителна реакция третирането трябва да се прекрати.

Противодействие                                                                                                                            Ако наблюдавате някои от гореизброените нежелани реакции или други, не изброени в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар, за да оцени колко сериозни са и да предприеме необходимите мерки.

 

5. КАК СЕ СЪХРАНЯВА АЦЕТОКАУСТИН?
Да се съхранява на недостъпно за деца място.
Да не се прилага след посочения върху опаковката срок на годност.

 

Производител: Германия

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 38 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. stanislav_d:

Интересува ме може ли от някъде да се намери сребърен нитрат? Наскоро не съм проерявал по аптеките, но преди го нямаше. Май са го спрели от производство или нещо такова, а е страшно ефективен срещу брадавички!...

2. komarita:

В аптеките можеш да намериш Коларгол, който представлява колоидно сребро, а също така и т. наречената сребърна вода, която се предлага под формата на течност или спрей. Те са с изразено антибактериално, противовирусно действие, но не мисля, че биха помогн...

3. FramarModEli:

Аз също не съм го срещала в аптеките. Съгласна съм с komarita , вземи си Ацетокаустин има добри отзиви за продукта -> ->...

4. bubulina:

Да много е добър, бях го взела на баба ми,имаше брадавици и наистина се повлияха. Надявам се на мен да не ми потрябва -> ->...

5. Рамела:

Молутрекс върши добра работа....

6. eli:

А след отстраняване, дали се появяват отново. Защото съм чувала ,че така става ...

7. Dr Violina Todeva:

А след отстраняване, дали се появяват отново. Защото съм чувала ,че така става За съжаление при вирусните брадавици има висок риск от повторна поява. Добре е локалните препарати да се комбинират с имуностимулатори....

8. eli:

А при хирургическа обработка също ли има вероятност от повторна поява ...

9. georgi_78:

О да, разбира се че има......

10. totka_lukanova:

А кое е по-добре, да се отстранят оперативно или с локално лечение?...

11. OrHiDeA:

А кое е по-добре, да се отстранят оперативно или с локално лечение? Зависи от вида на брадавиците и това къде се намират - по тялото или на по-нежни части и т.н.....

12. Margo:

Оставя ли белег Сребърния нитрат след премахване на брадавицата?...

13. bubulina:

След премахване на брадавицата, образуването на цикатрикс се наблюдава рядко....

14. totka_lukanova:

Аз имам нещо отдолу на пръста , но не съм сигурна брадавица ли е или кокоши трън ...

15. OrHiDeA:

Аз имам нещо отдолу на пръста , но не съм сигурна брадавица ли е или кокоши трън Може и мазол да е......

16. totka_lukanova:

Ами, не е стои си от 2 месеца, и е едно такова изпъкнало навън, кокоши трън е мисля, но не ми се ходи да го режат ...

17. borislav.bo:

И аз си имам един такъв, но нямам намерение да го пражя нещо, не го и мажа с нещо, ей така съм си го оставил и си го гледам....

18. Margo:

И аз си имам един такъв, но нямам намерение да го пражя нещо, не го и мажа с нещо, ей така съм си го оставил и си го гледам. И като го гледаш, той гледа ли те?...

19. borislav.bo:

Ми взаимно се гледаме -> -> . Незнам ако не се отстрани дали пречи?...

20. eli:

Вярно ли е , че сребърния нитрат се прилага и в денталната медицина, при абцес на зъба?...

21. totka_lukanova:

Да, чела съм го това. Аз отидох и ми изрязаха моя кокоши трън -> ->...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "АЦЕТОКАУСТИН солуцио 0.5 мл."
--- 44 скрити --- Прочети всички тук

45. s_bulgaria: (2014-01-04 00:38:21)

s_bulgaria Здравейте... Чета коментари по темата с кондиломи -- Помага ли или не ацетокаустин.... Всяко мнение е от значение .... Зависи от вида и разположението им. По- ръба на главичката и близко до пениса.... Интересно защо производителя в страницата пише,че може да се използва Ацетокаустин с знание на лекар срещу кондиломи

46. www.framar.bg отговаря: (2014-01-05 12:58:25)

s_bulgaria

s_bulgaria Здравейте... Чета коментари по темата с кондиломи -- Помага ли или не ацетокаустин.... Всяко мнение е от значение .... Зависи от вида и разположението им. По- ръба на главичката и близко до пениса.... Интересно защо производителя в страницата пише,че може да се използва Ацетокаустин с знание на лекар срещу кондиломи

Най-важно е да се знае, че кондиломите се лекуват от лекар, а не се провежда самолечение!

47. Morighan: (2014-01-05 18:36:14)

Здравейте..Може ли да се третират кондиломи върху лигавица.. Има ли взаимодействие с Алдара?

48. www.framar.bg отговаря: (2014-01-06 09:54:38)

Morighan

Здравейте..Може ли да се третират кондиломи върху лигавица.. Има ли взаимодействие с Алдара?

Консултирайте се със специалист и не провеждайте самолечение!

49. s_bulgaria: (2014-01-06 17:34:48)

Като проведа лечение,ще напиша - какво,как са се развили нещата....

Подобни продукти

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.