0 продукта

е-Аптека

БИОГАЙА капки 5 мл.

БИОГАЙА капки 5 мл. - изображение
Цена:  20.20 лв.

БИОГАЙА капки

5 мл.

 

Състав:

Активна съставка:

5 капки съдържат 100 милиона живи активни Lactobacillus reuteri Protectis.

Други съставки:

Слънчогледово олио, средноверижно триглицеридово олио С8-С10, силиконов диоксид

Какво са пробиотиците?

Пробиотииите са живи микроорганизми, които имат благоприятен ефект  върху здравето, погълнати в определени количества.

Защо Lactobacillus reuteri Protectis са толкова специални и важни?

- Lactobacillus reuteri Protectis са патентовани пробиотични млечнокисели бактерии на компанията BioGaia. Присъствието на Lactobacillus reuteri Protectis като компонент в майчината кърма, го прави естествен човешки пробиотик.

- Lactobacillus reuteri Protectisв спомага за поддържане на здравословен  баланс на  чревната микрофлора, което възпрепятства размножаването на вредните микроорганизми.  BioGaia пробиотици са клинично доказани, укрепващи здравето и усилващи имунитета естествени активни микрокултури, защитаващи ни от "лошите" бактерии.

Какви са научните доказателства за благоприятното действие на BioGaia  пробиотични капки върху здравето?

Досега изследванията с Lactobacillus reuteri Protectis са показали положителен ефект върху здравето в две основни сфери:

Чревно здраве

Lactobacillus reuteri Protectis спомага за изграждане на микрофлора при децата и в клиничните проучвания е доказано, че капките BioGaia  значително намаляват дневното неразположение и плач при децата с колики.

Lactobacillus reuteri Protectis се бори с вредните бактерии и подобрява чревното здраве. Добре контролирани клинични проучвания доказват, че Lactobacillus reuteri Protectis не само предпазва децата от гастроинтестинални инфекции, но и спомага за по-бързото възстановяване след прекарана инфекция.

BioGaia® пробиотични капки намаляват риска от диария при децата. Намалява се значително и честотата на Водниста диария при деца страдащи от ротавирусна инфекция.

Имунитет

Lactobacillus reuteri Protectis подпомага имунната система и намалява риска от настъпване на обичайните инфекции. Lactobacillus reuteri Protectis възстановява така наречените CD4+ Т-клетки като стимулира имунния отговор, което е и първата защита на организма срещу заболявания.Приемайки BioGaia пробиотични капки се намалява риска от заразяване с обичайни инфекции, проявяващи се със симптоми като температура, чревна инфекция и простуда.

Как действат BioGaia пробиотични капки?

Проучванията с Lactobacillus reuteri Protectis показват, че те предпазват храносмилателния тракт от действието на вредните бактерии. Lactobacillus reuteri Protectis са резистентни на агресивното действие на солната киселина и жлъчните соли в стомаха и червата. Те се свързват с чревната мукоза и епителиалните клетки и по този начин остават да действат в червата. Lactobacillus reuteri Protectis е единственият лактобацил, отделящ ройтерин - антимикробен агент, който пречи на развитието на Вредните микроорганизми в храносмилателния тракт, а в същото време не засяга развитието на други бактерии, нормални за здравия човек.

Безопасни ли са BioGaia пробиотични капки?

В последните 10 години проучвания за безопасност с BioGaia пробиотични капки извършени при здрави новородени, малки деца, здрави и имунокомпрометирани възрастни, доказват липсата на странични реакции, дори и при приложение на високи дози, превишаващи обичайните. Повече от 1,5 милиарда дневни дози са приети по света от 1996 година досега.

Съществува ли риск при приемане на прекалено много BioGaia  пробиотични капки?

Не. Проучвания за безопасност са проведени при всекидневен прием на BioGaia капки, в количество, отговарящо на 200 литра кисело или прясно мляко, без да са наблюдавани странични реакции, освен леко и временно повишение на метеоризма при няколко от изследваните лица.

Възможен ли е прием на BioGaia пробиотични капки едновременно с антибиотик?

Лечението с антибиотик може да доведе до диария и стомашен дискомфорт. В повечето случаи причината за диарията е неизвестна, но в голям брой от случаите причината е свръх растеж на потенциално болестотворната бактерия Clostridium difficile. Проведени са редица проучвания с оценка на ефекта на пробиотиците при диария, вследствие антибиотично лечение, доказващи тяхната неоспорима полза.

Каква е препоръчваната дозировка на BioGaia® пробиотични капки?

Приемът на 5 капки BioGaia® осигурява препоръчваната дневна доза от 100 милиона живи активни Lactobacillus reuteri Protectis.

Каква е правилната употреба на BioGaia пробиотични капки?


Разклащайте добре преди употреба BioGaia пробиотични капки. Могат да бъдат приемани в лъжичка, разтворени в течност или храна. Важен е редовният прием на капките.

Условия за съхранение:

Да се съхранява в хладилник от 2-8°С. Разклатете преди употреба.

Да се съхранява на недостъпно за деца място. Да се пази от директна слънчева светлина.

След първото отваряне съдържанието на флакона трябва да се използва до един месец.

Срок на годност:

вж. опаковката

Изображение 2 към продукта БИОГАЙА капки 5 мл.
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 57 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. dr_maria_georgieva:

Част I Коликите са проблем, познат от дълго време. През 1954 г. Д-р Морис Весел определя бебето с колика като “иначе здраво и добре хранено, но което има пристъпи на раздразнителност, неспокойствие или плач, траещи общо 3 часа на ден и явяващи се ...

2. фибоначи:

Благодаря за чудесната информация.Много изчераптелно и с разбиране, написано от явно много знаещ и можещ лекар....

3. фибоначи:

Искам да попитам автора на материала ще има ли друга част,защото горе пише част първа?Ако има,моля за публикацията защото е много полезно което прочетох до тук и ми е адски полезно...

4. dr_maria_georgieva:

Част II Няма универсално лечение, но биха могли да се предприемат определени мерки.Какво можете сами да напраивте? Може да използвате някои от следните техники, за да успокоите бебето си, като имате предвид, че различните бебета се повлияват по различ...

5. varlam:

Много интересна и актуална тема за мен!...

6. southern_sun:

Предполагам няма родител, който да не се е сблъсквал с този проблем при отглеждането на своето бебе. Някои лекари твърдят, че по-често коликите се срещат при момчетата. Научното обяснение за появата на колики е, че ферментите в стомахчето още не са се офо...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "БИОГАЙА капки 5 мл."
--- 347 скрити --- Прочети всички тук

348. www.framar.bg отговаря: (2014-10-27 14:03:54)

Михаил

Здравейте Аптеки Фрамар Причинява ли БиоГая запек? Причинява ли БиоГая лениви черва?

Няма такъв ефект.

349. Aleksandra: (2014-11-28 21:00:25)

Здравейте! Никога не съм ги ползвала ,но детето ми за втори път изкарва вируса с поврущане и разтройство и ми ги препоръчаха.Въпроса ми е дават ли се капките паралелно сруги лекартва или само те се дават?

350. www.framar.bg отговаря: (2014-12-01 11:44:48)

Aleksandra

Здравейте! Никога не съм ги ползвала ,но детето ми за втори път изкарва вируса с поврущане и разтройство и ми ги препоръчаха.Въпроса ми е дават ли се капките паралелно сруги лекартва или само те се дават?

Може да се дават и с други лекарства, ако е необходимо.

351. iva: (2014-12-11 19:28:20)

Ако съм дала повече капки, тъй като протече шишето, какво да направя?

352. www.framar.bg отговаря: (2014-12-12 12:34:05)

iva

Ако съм дала повече капки, тъй като протече шишето, какво да направя?

Колко е голямо детето и колко капки сте дали?

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.