0 продукта

Лекарствен справочник

БЕТАДЕРМ крем 15 гр.

БЕТАДЕРМ крем 15 гр. - изображение
Последна цена:  3.28 лв.

НЕ Е В НАЛИЧНОСТ

Прочетете внимателно информационна листовка, преди да започнете прилагането на лекарствения продукт. Съхранете тази информационна листовка. У Вас може да възникне потребност да я прочетете отново. Ако възникнат допълнителни въпроси, обезателно се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт. Този лекарствен продукт е предназначен лично за Вас и Вие не трябва да го препоръчвате на други лица без предварителна консултация с лекар. Това може да се окаже вредно за тях дори, ако симптомите на заболяването са подобни.

BATADERM БЕТАДЕРМ

Крем

Състав:

Лекарствени вещества Betamethasone 0.5 mg/g(като Betamethasone dipropionate)Gentamicin 1.0 mg/g(като Gentamicin sulphate)Помощни вещества Хлорокрезол, цетостеарилов алкохол, мек бял парафин,течен парафин, макрогол цетостеарилов етер (Кремофор А 25), динатриев фосфат, калиев дихидрогенфосфат, пропиленгликол, динатриев едетат, хемодерм 841, пречистена вода.

Свойства и действие

Лекарствен продукт за приложение върху кожата. Съставките на Бетадерм крем Бетаметазон дипропионат и Гентамицин сулфат проявяват комбинирана активност при лечение на удебелени възпалителни увреждания на кожата с алергичен произход, усложнени от бактериална инфекция.

Бетаметазон дипропионат е синтетичен, флуориран дериват на хидрокортизона. Той лесно прониква от крема в кожата и оказва силен локален противовъзпалителен, противосърбежен, антиалергичен ефект. Тентамицин сулфат е широкоспектърен антибиотик с антибактериална активност срещу Грам (-) и срещу някои Грам (+) бактерии.

Показания

Бетадерм крем, се прилага локално при мокрещи кожни възпаления, по специално такива с алергичен произход, усложнени с вторична бактериална инфекция и свързани с удебеление на роговия слой на кожата, сърбеж или интензивна алергична реакция. Бетадерм крем се прилага при атопичен дерматит, себореен дерматит, лихен симплекс хроникус, хиперкератотична екзема, алергичен контактен дерматит, еритема мултиформе.

Противопоказания

• Свръхчувствителност към кортикостероиди, гентамицин или към съставките на продукта.

• Вирусни, гъбични или туберкулозни заболявания на кожата, кожни новообразования, акне розацея и младежко акне, варицела, стазис дерматитис и варикозни язви.

• Не прилагайте лекарствения продукт върху обширно увредена кожна повърхност, особено свързана с кожен дефект, напр. от изгаряне.

• Не прилагайте върху кожата на лицето.

• Не прилагайте при деца под 12-години.

Нежелани лекарствени реакции

• Могат да се появят акне, стероиднопричинена пурпура, потискане растежа на епидермиса, дегенеративно изменение на подкожните тъкани, изсъхване на кожата, обезцветяване или промяна на цвета на кожата, кожна атрофия и стрий, разширение на малките кръвоносни съдове, фоликулити.

• Понякога могат да се появят уртикария или макулопапуларен обрив.

• След продължително приложение са възможни системни ефекти отоци, повишено кръвно налягане и отслабване на имунитета.

• При локално приложение върху клепачите е възможно усилване на симптомите на глаукома и ускоряване развитието на катаракта. Консултирайте с лекуващия лекар при възникване на нежелани лекарствени реакции или смущаващи симптоми при приложението на продукта.

Лекарствени и други взаимодействия

По време на лечението с глюкокортикостероиди пациентите не трябва да бъдат ваксинирани срещу дребна шарка. Не трябва да бъдат правени и други имунизации.

Дозировка и начин на приложение

Приложение върху кожата.

Прилагайте внимателно малко количество от крема върху засегнатата кожна повърхност, 1-2 пъти дневно. Ако се налага поставянето на превръзка, тя не трябва да ограничава достъпа на кислород. Непрекъснатото лечение не трябва да продължава по-дълго от две седмици. Не използвайте повече от 45 g крем за седмица.

Предозиране

Може да се наблюдава след продължително приложение върху големи кожни повърхности и се изразява в отслабване на имунитета, повишено кръвно налягане и отоци. Симптомите отшумяват след прекратяване прилагането на крема.

Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба


• Да се прилага само по лекарско предписание.

• Да не се използва превръзка, увеличаваща температурата и влажността.

• Да не се прилага при други заболявания, освен при посоченото от лекуващия лекар.

• Пациентът да информира незабавно лекуващия лекар за всички нежелани лекарствени реакции, възникнали по време на лечението.

• Да не се прилага по-дълго от предписаното от лекаря, поради повишаване на абсорбцията на лекарствения продукт и честотата на нежелани лекарствени реакции.

• В случай на инфекция на лекуваната повърхност, лекуващият лекар може да назначи и антибактериална или антимикотична терапия.

• Да не се прилага върху лицето, дори за кратко, поради риск от трайно разширение на малките кръвоносни съдове и атрофия на подкожната тъкан около устните.

• Да се прилага с внимание при съществуваща атрофия на подкожната тъкан, особено при възрастни пациенти.

• След локално приложение на бетаметазон дипропионат в комбинация с гентамицин, може да се стигне до намаляване на секрецията на адренокортикотропен хормон (АСТН), поради потискане на хипофизо-надбъбречната ос, както и намаляването на нивото на кортизол в кръвта и ятрогенен синдром на Cushing, които след прекратяване на терапията отшумяват

• След прилагането на лекарствения продукт върху големи участъци кожа или след системна употреба, се препоръчва периодичен контрол на функцията на надбъбречната жлеза, включително и нивото на кортизол в кръвта и урината след тест за стимулация на надбъбречната жлеза за АСТН.

Бременност и кърмене

Не се препоръчва приложение при бременни и кърмачки.


Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Не ограничава психомоторните способности, способността за шофиране и работата

 

Срок на годност

3 години.

Да не се използва след изтичане срока на годност, указан върху опаковката.

Специални условия на съхранение

Да се съхранява под 25° С. Да не се замразява. Да се съхранява на място, недостъпно за деца

Опаковка

Алуминиева туба, съдържаща 15g крем. Тубите са опаковани в отделни картонени кутийки с всички необходими означения и информационна листовка.

Име и адрес на производителя

Pharmaceutical Works Jelfa S.A. 58-500 Jelenia Gora21,Wincentego Pola Str. 58-500 Jelenia Gora, Poland

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 24 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "БЕТАДЕРМ крем 15 гр." във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "БЕТАДЕРМ крем 15 гр."
--- 5 скрити --- Прочети всички тук

6. www.framar.bg отговаря: (2012-07-26 16:00:57)

Ваня

Имам себореен дерматит на едната страна на гениталийте от години и съм прилагала Бетадерм,но е временен ефекта и се мажа с него периодично,когато много ме сърби и боли.Искам да попитам ако се мажа 2 седмици всеки ден ще ми отшуми ли,ако не- с какво да се мажа тогава?

Може и да нямате себореен дерматит, а да имате нещо съвсем различно. Най-добре се консултирайте с кожен лекар. Ако желаете може да попитате специалист в нашия форум: д-р Тодева.

7. Desislava: (2013-12-02 13:58:55)

Iskam da popitam premahnaha mi bemka I sled 4mesec kogato otidohna kontrolen pregled poneje mqstoto me sarbrshe I beshe zacherveno lekarqt kaza che sam poluchila dermatit no ne utochni kakav I mi Iizpisa Dekmatix no e tvarde malak I skap a kaza da se maja nqkolko meseca moga li da go zamestq s Betaderm

8. www.framar.bg отговаря: (2013-12-02 15:23:50)

Desislava

Iskam da popitam premahnaha mi bemka I sled 4mesec kogato otidohna kontrolen pregled poneje mqstoto me sarbrshe I beshe zacherveno lekarqt kaza che sam poluchila dermatit no ne utochni kakav I mi Iizpisa Dekmatix no e tvarde malak I skap a kaza da se maja nqkolko meseca moga li da go zamestq s Betaderm

Не може да заместите Дерматикс с Бетадерм. Ако искате може да заместите Дерматикс със Скарекс.

9. Ваня: (2013-12-03 15:44:35)

Объркала съм, не е себореен дерматит а невродермит.0бръщала съм се към д-р Тодева,но и тя както много кожни лекари не можаха да намерят решение на проблемът ми. Вече не знам към кого да се обърна....

10. www.framar.bg отговаря: (2013-12-03 16:45:52)

Ваня

Объркала съм, не е себореен дерматит а невродермит.0бръщала съм се към д-р Тодева,но и тя както много кожни лекари не можаха да намерят решение на проблемът ми. Вече не знам към кого да се обърна....

Най-добре е да потърсите лекар, на който може да се доверите и да следвате препоръките му. Непрекъснатото търсене на ново лекарство и честата им смяна няма да Ви помогнат!

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.