0 продукта

е-Аптека

ЕСКАПЕЛ табл. 1.5 мг. * 1

ЕСКАПЕЛ табл. 1.5 мг. * 1 - изображение
Цена:  33.05 лв.

ЕСКАПЕЛ табл. 1.5 мг.  * 1

ЛИСТОВКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
ЕСКАПЕЛЕ 1,5 mg таблетка
Левоноргестрел
Escapelle 1.5 mg tablet
Levonorgestrel
Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на Ескапеле.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:
1.  Какво представлява Ескапеле и за какво се използва
2.  Преди да приемете Ескапеле
3.  Как да приемате Ескапеле
4.  Възможни нежелани реакции
5.  Как да съхранявате Ескапеле
6.  Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕСКАПЕЛЕ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Ескапеле е спешен контрацептив (противозачатъчно средство за използване в спешен случай), който се прилага след непротектиран полов акт или при неуспешно приложен метод на контрацепция. Този тип контрацепция често се нарича „таблетка за следващата сутрин".
Следователно, Ескапеле спира бременността преди да е настъпила. Таблетката не действа, ако вече сте бременна.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЕСКАПЕЛЕ
Не приемайте Ескапеле

 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки.

Обърнете специално внимание при употребата на Ескапеле
Ако някое от изброените по-долу състояния се отнася до Вас, преди да приемете Ескапеле трябва да уведомите Вашия лекар, тъй като може спешната контрацепция да не е подходяща за Вас.

 • ако сте бременна или подозирате наскоро настъпила бременност;
 • ако менструацията Ви закъснява или предишната е била различна от нормалното;
 • ако сте имали непротектиран полов акт преди повече от 72 часа и след последна редовна менструация (възможно е да е настъпила бременност и таблетката няма да подейства);
 • ако имате заболяване на тънките черва (напр. Болест на Крон), което нарушава храносмилането;
 • ако страдате от тежко чернодробно заболяване.

Ако се притеснявате за полово предавани заболявания
Това лекарство няма да Ви предпази от полово предавани заболявания, това може да стане само при употребата на презервативи. Посъветвайте се с Вашия лекар, клиника по семейно планиране или фармацевт, ако се притеснявате за това.

Прием на други лекарства
Моля информирайте Вашия фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Ако приемате някое от изброените по-долу лекарства, които пречат на Ескапеле да действа ефективно:

 • Барбитурати и други лекарства използвани за лечение на епилепсия (напр. примидон, фенитоин и карбамазепин);
 • Лекарства за лечение на туберкулоза (напр. рифампицин, рифабутин);
 • Лечение на HIV инфекция (ритонавир);
 • Лекарства срещу гъбични инфекции (гризеофулвин);
 • Билкови продукти съдържащи жълт кантарион (Hypericum perforatum);
 • ако приемате лекарство наречено циклоспорин (използва се за подсилване на имунната система).

Ако някое от тези състояния се отнася до Вас, Ескапеле не е подходящо за Вас лекарство или е по-добре да изберете други видове спешна контрацепция.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Бременност
Не бива да приемате това лекарство, ако вече сте бременна. Ако сте имали непротектиран полов акт преди повече от 72 часа и след последната редовна менструация, възможно е вече да сте бременна и таблетката няма да подейства. Ако последната менструация е закъсняла повече от 5 дни или е била необичайно оскъдна или силна, трябва да се консултирате с Вашия лекар дали вече не сте бременна. Ако установите, че сте бременна след като сте приели това лекарство, непременно трябва да посетите Вашия лекар. Няма данни, че Ескапеле уврежда плода, който се развива в матката, но Вашия лекар може да реши да провери дали бременността не е ектопична (когато бебето се развива някъде извън маточната кухина). Това е особено важно, в случай че получите остри болки в корема след като сте приели Ескапеле или ако в миналото сте имали извънматочна бременност, операция на Фалопиевите тръби или възпалително заболяване на малкия таз.

Кърмене
В кърмата може да се съдържат много малки количества от активната съставка на това лекарство. Счита се, че това не е опасно за бебето, но ако се притеснявате, може да приемете таблетката непосредствено след кърмене. По този начин, Вие приемате таблетката достатъчно дълго време преди следващото кърмене и така се намалява количеството на активната съставка, което бебето може да приеме с кърмата.

Шофиране и работа с машини
Малко вероятно е Ескапеле да окаже влияние върху способността Ви за шофиране или работа с машини. Въпреки това, ако се почувствате уморени или замаяни, не шофирайте и не работете с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Ескапеле
В случай на непоносимост към млечна захар (лактоза) трябва да се има предвид, че всяка таблетка Ескапеле съдържа също 142,5 mg лактоза монохидрат. Ако Вашият лекар Ви е информирал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия фармацевт или лекар преди да приемете това лекарство.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЕСКАПЕЛЕ
Винаги приемайте Ескапеле точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 • Приемете таблетката възможно най-скоро, за предпочитане до 12 часа след непротектиран полов акт, но не по-късно от 72 часа (3 дни) след това. Преглътнете таблетката цяла с малко вода, ако е необходимо. Не отлагайте приема на таблетката. Нейното действие е по-сигурно, колкото по-рано я приемете след непротектиран полов акт;
 • Ако вече използвате редовен метод за контрацепция като контрацептивни таблетки, може да продължите приема им в обичайното време.

Това лекарство не се препоръчва за употреба при деца под 12-годишна възраст. Ако сте под 16 години, Вие трябва да приемате таблетката под наблюдението на Вашия лекар.

Колко често може да приемате Ескапеле?
Ескапеле се прилага само в спешни случаи и не се използва като редовен метод за контрацепция. Ако приемете Ескапеле повече от веднъж между две менструации, много вероятно е да настъпи нарушение на менструалния цикъл. Ескапеле не действа както редовните методи за контрацепция. Вашият фармацевт, лекар, медицинска сестра или клиника по семейно планиране могат да Ви обяснят какви по-ефективни методи за дълготрайна контрацепция съществуват за предпазване от нежелана бременност.

Какво да правите, ако сте неразположена (повръщате)
Ако сте неразположена (повръщате) в рамките на три часа след приемане на таблетката, трябва да използвате още една таблетка. Обърнете се незабавно към Вашия фармацевт, лекар, медицинска сестра или клиника по семейно планиране за съвет и още таблетки.

След приемането на Ескапеле, ако възнамерявате да имате полово сношение и не използвате контрацептивни таблетки, трябва да използвате кондом или диафрагма и спермициден крем. Това е необходимо, тъй като Ескапеле няма да подейства, ако отново имате непротектиран полов акт преди следващата менструация.
Препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар около три седмици след като сте приели Ескапеле, за да сте сигурна, че таблетката е подействала. В случай, че менструацията Ви закъснява с повече от 5 дни или е необичайно оскъдна или обилна, обърнете се към Вашия лекар възможно най-скоро. Ако забременеете, дори след като сте приели това лекарство, много е важно до се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може също да Ви обясни какви методи за дълготрайна контрацепция съществуват, които са по-ефикасни при предпазване от нежелана бременност. Ако продължавате да използвате редовен метод за хормонална контрацепция, напр. контрацептивни таблетки и не настъпи кървене в периода без приемане на таблетки, трябва да се консултирате с Вашия лекар, за да се уверите, че не сте бременна.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ескапеле
Въпреки че няма данни за сериозни усложнения вследствие приемането на прекалено много таблетки наведнъж, може да се почувствате или действително да сте неразположена (повръщате) или да получите вагинално кръвотечение. Консултирайте се с Вашия фармацевт, лекар, медицинска сестра или клиника по семейно планиране, особено ако сте била неразположена, тъй като е възможно таблетките да не са подействали правилно.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Ескапеле може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

 • Възможно е да се почувствате неразположена за кратко след приема на таблетката.
 • Действително може да сте неразположена (повръщате) след приема на таблетката.
 • Ако се почувствате неразположена, прочетете раздела "Какво да правите, ако сте неразположена (повръщате).
 • Възможна е промяна във вида на менструацията. При повечето жени настъпва нормална менструация в очакваното време, но при някои може да има закъснение или преждевременно настъпване на менструацията. Възможна е появата на неправилни кръвотечения или зацапване до следващата редовна менструация. В случай, че менструацията Ви закъснява с повече от 5 дни или е необичайно оскъдна или обилна, обърнете се към Вашия лекар възможно най-скоро.
 • Възможно е да се появи напрежение в гърдите, главоболие, тъпа болка в долната част на корема, диария, усещане за замаяност или умора след приемането на таблетката. Тези симптоми трябва да изчезнат след няколко дни.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЕСКАПЕЛЕ
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте таблетката след датата на изтичане срока на годност, отпечатана на опаковката.
Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Ескапеле
Активното вещество
е: левоноргестрел.
Другите съставки са: силициев диоксид колоиден безводен, картофено нишесте, магнезиев стеарат, талк, царевично нишесте, лактоза монохидрат.

Как изглежда Ескапеле и какво съдържа опаковката
Външен вид

Почти бяла, кръгла таблетка, със знак "G00" от едната страна.

Опаковка
Сгъваемата картонена кутия на Ескапеле съдържа един блистер с една таблетка.
Блистерът е съставен от алуминий/PVC.

Притежател на разрешението за употреба и производител
Gedeon Richter Plc., Унгария.

Дата на последно одобрение на листовката:
06/2011.

Изображение 2 към продукта ЕСКАПЕЛ табл. 1.5 мг. * 1Изображение 3 към продукта ЕСКАПЕЛ табл. 1.5 мг. * 1Изображение 4 към продукта ЕСКАПЕЛ табл. 1.5 мг. * 1
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
 • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
  Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
 • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на ЕСКАПЕЛ табл. 1.5 мг. * 1 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (18)

Умерено клинично значими взаимодействия (108)

Маловажно клинично значими взаимодействия (21)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 92 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. FramarModDesi:

Някой ползвал ли е Ескапел ? Колко часа след половият акт трябва да се пие таблетката и може ли да ми гарантира 100% ефект?...

2. Dr Violina Todeva:

Някой ползвал ли е Екапел? Колко часа след половият акт трябва да се пие таблетката и може ли да ми гарантира 100% ефект? Нищо не може да ти гарантира 100% защита, освен може би да не правиш секс . Пие се до 72-ри час и предпазва от бременност в 84%. Мо...

3. zwezda:

Има ли друг подобен препарат на пазара?...

4. Dr Violina Todeva:

Има ли друг подобен препарат на пазара? Да има, но не може да се купува свободно от аптека....

5. Iveto:

Добре де ако пия Ескапел и после се окаже че съм бременна има ли опасност за плода?...

6. perla197811:

Това беше причината, поради която направих аборт! Бях именно в това положение и след консултация с лекар, предпочетох да не рискувам!...

7. zwezda:

Нищо не дава 100% гаранция. След използването на Ескапеле трябва да се ползват кондоми. Ако искаш да запазиш бебето може и да не е проблем. Консултирай с добър АГ....

8. komarita:

Има ли друг подобен препарат на пазара? Препаратът Ellaone, той действа до 120-ят час след половия акт....

9. mary jane:

Аз съм пила Ескапел, 12 часа след половия акт. Нямах проблеми, и по принцип с никакви такива медикаменти не съм имала проблем. Преди ми се е налагало също няколко пъти да взема Постинор, но него вече го няма на пазара.Ако искате да нямате главоболия, прос...

10. perla197811:

Пила съм го но, горещо препоръчвам ползването на презервативи-все пак предпазват не само от бременност, а и от болести!...

11. FramarModEli:

Да, така е, противозачатъчните ти дават гаранция, но защо да не се подсигурим и с презервативи -> ->...

12. bubulina:

Аз хапчета не пия, преди 2 години ми поставиха спирала и съм ядски доволна, няма да навиваш аларми за хапчета и да се шашкаш при пропусната таблетка, е от венерически болести не предпазва, но за тая работа презервативите влизат в роля -> ->...

13. eli:

Аз приемам Ескапеле от доста време и съм много доволна, не съм имала проблеми,а и се чувствам много добре -> ->...

14. mary jane:

Аз приемам Ескапеле от доста време и съм много доволна, не съм имала проблеми,а и се чувствам много добре -> -> Пиеш го от доста време? Ами та то е едно хапче и струва 32лв. А и съм чувала, че повече от две хапчета на месец не е препоръчително да се прие...

15. eli:

Офф, ами малко съм се пообъркала -> ->...

16. georgi_78:

И на моята приятелка й се наложи веднъж да взема Ескапел, по мое невнимание , нямаше проблем след това....

17. southern_sun:

И на моята приятелка й се наложи веднъж да взема Ескапел, по мое невнимание , нямаше проблем след това. А искам да питам ако си пил Ескапел можеш ли да пиеш паралелно и други противозачатъчни?...

18. FramarModEli:

Да, може да вземете Ескапел, дори и ако приемете и други противозачатъчни таблетки....

19. eli:

Е то като пиеш таблетки, за какво ти е да пиеш Ескапел- няма смисъл, противозачатъчните си имат действието.......

20. Margo:

Абе много странични ефекти имат тия противозачатъчни. Не говоря за окосмяване и напълняване. При продължителна употреба се образуват съсиреци в кръвта, тромбози и т.н....

21. bubulina:

Да, именно за това и на мен не ми се нравят. Макар, че рядко се проявяват,предпочитам други предпазни средства....

22. lukac:

Здравейте,приятелката ми имаше цикъл, който свърши на 30/04, на 01/05 правихме секс (доста преди овулацията и (опасния период)), въпреки че лично аз мисля, че не съм свършил в нея, което и казах, тя реши да пие ескапел, като прие хапчето около 8 часа след...

23. southern_sun:

Здравейте,приятелката ми имаше цикъл, който свърши на 30/04, на 01/05 правихме секс (доста преди овулацията и (опасния период)), въпреки че лично аз мисля, че не съм свършил в нея, което и казах, тя реши да пие ескапел, като прие хапчето около 8 часа след...

24. lukac:

Здравейте,приятелката ми имаше цикъл, който свърши на 30/04, на 01/05 правихме секс (доста преди овулацията и (опасния период)), въпреки че лично аз мисля, че не съм свършил в нея, което и казах, тя реши да пие ескапел, като прие хапчето около 8 часа сле...

25. lukac:

Ехоо, има ли някой ?...

26. Stella_Artois:

Здравейте,приятелката ми имаше цикъл, който свърши на 30/04, на 01/05 правихме секс (доста преди овулацията и (опасния период)), въпреки че лично аз мисля, че не съм свършил в нея, което и казах, тя реши да пие ескапел, като прие хапчето около 8 часа след...

27. gabi_vt:

Здравейте, наложи ми се да взема Ескапел, тъй като имах известни притеснения. Изпих го след около 20 часа след контакта. Като чета из форумите всички споделят, че са получили зацапване или им е дошъл мензиса след няколко дни от приема му. Няма такъв ефект...

28. eli:

При повечето жени настъпва нормална менструация в очакваното време, но при някои може да има закъснение или преждевременно настъпване на менструацията. Възможна е появата на неправилни кръвотечения или зацапване до следващата редовна менструация. В случай...

29. lukac:

При мен тревогите продължават...направихме 2-ри тест преди 2 дни и пак е отрицателен...но цикъла закъснява с 20 дни ...

30. totka_lukanova:

Lukacho- до сега приятелката ти трябваше вече да е отишла на гинеколког, явно е че има някакъв проблем и единствено гинеколог може да ви помогне.......

31. Margo:

Lukacho- до сега приятелката ти трябваше вече да е отишла на гинеколког, явно е че има някакъв проблем и единствено гинеколог може да ви помогне.... Стига де, какво може да му е на момичето, нали теста е отрицателен?!? Най-вероятно е някакъв хормонален ди...

32. lukac:

Вчера направихме още един тест от този по сигурния шур чек и той отново е отрицателен.(понеже са 2 вида, този сега беше от тези с една дълга лентичка, което трябва да се напои)Утре отиваме на кръвен тест Кофтито, е че все още не идва този цикъл ......

33. georgi_78:

И какво показват кръвните изследвания? И на гинеколог в крайна сметка ходихте ли?...

34. lukac:

И какво показват кръвните изследвания? И на гинеколог в крайна сметка ходихте ли? Еми ето това, като за жалост нищо не разбрах от това.Лекуващ лекар : Cibalab, Д-р Cibalab - - - л-я Cibalab Хормонален анализ Забележка : НямаИме на теста (изследването)Резу...

35. southern_sun:

И какво показват кръвните изследвания? И на гинеколог в крайна сметка ходихте ли? Еми ето това, като за жалост нищо не разбрах от това.Лекуващ лекар : Cibalab, Д-р Cibalab - - - л-я Cibalab Хормонален анализ Забележка : НямаИме на теста (изследването)Рез...

36. georgi_78:

Това нищо не ми говори, нека се даде мнение от по компетентни..... -> -> Резултатите би трябвало да се погледнат от лекар, но аз пак ще напомня за гинеколога -> ->...

37. Margo:

lukac, как се развиват нещата? Ние всички във форума станахме съпричастни с вашата история -> ->...

38. lukac:

Ами приятелката ми отиде на гинеколог и й казаха, че няма нищо притеснително. Фоликулът не се е спукал и затова няма цикъл. Предписаха й хапчета, от които да получи менструация. Иначе всичко е наред. ...

39. Margo:

ЕЕЕЕЕЕ крайно време беше да отидете на лекар, всички бяхме се притеснили за състоянието на девойката. Радвам се, че всичко е минало успешно!...

40. southern_sun:

Ами приятелката ми отиде на гинеколог и й казаха, че няма нищо притеснително. Фоликулът не се е спукал и затова няма цикъл. Предписаха й хапчета, от които да получи менструация. Иначе всичко е наред. А може ли това да се дължи на хапчето?...

41. eli:

Ама тя ескапел пила ли е избщо?...

42. Margo:

Ама тя ескапел пила ли е избщо? Абе Ели, нали така се започна всичко. Момичето е пило Ескапел защото си е мислила, че са се объркали нещата и превантивно, но след това и закъснява и т.н....

43. georgi_78:

Приятелката ми пие противозачатъчни от 1 седмица, вчера правихме секс без презерватив, мисля че не сме згафили, но тя иска за всеки случай да пие Екапел. Може ли да пие при положение, че приема и противозачатъчни?...

44. Изабел:

Добре де ако пия Ескапел и после се окаже че съм бременна има ли опасност за плода? не си ли чувала за генетична консултация в първите 3-4 месеца на бременноста,касаеща наследствени/генетични/ заболявания-мед.термин е амниоцентеза-той ще прецени здрав ли...

45. MARTA:

Здравейте,имам въпрос относно Escapelle. Мога ли след употреба да хапчето веднага да се храня и да пия течности, каквито и да са те - т.е., да поддържам нормалния си ритъм на консумация ММоля да ми отговори само специалист!Много благодаря предварително...

46. FramarModEli:

Може да продължите нормалния си хранителен режим. Не е необходимо спазването на някаква диета, след прием на Ескапел....

47. veronica.guerin:

Здравейте. Моят случай - точно един ден след като цикълът ми свърши имах полов контакт, при който има малка (но все пак съществува съмнението) вероятност за забременяване и за да съм спокойна мисля да пия хапчето. Бих искала да попитам: как и дали въобще ...

48. Margo:

Здравейте. Моят случай - точно един ден след като цикълът ми свърши имах полов контакт, при който има малка (но все пак съществува съмнението) вероятност за забременяване и за да съм спокойна мисля да пия хапчето. Бих искала да попитам: как и дали въобще ...

49. ioio1:

Искам да попитам нещо.Принципно цикълът ми е редовен на 28 дни +1-2 дни.Последният ми беше на 24.08, на 09.09 пийнах повече алкохол с приятеля ми правихме секс и стана гаф, някъде около 5-6 часа след това пих Ескапел.Седмица след това ми се появи зацапващ...

50. ioio1:

Искам да попитам нещо.Принципно цикълът ми е редовен на 28 дни +1-2 дни.Последният ми беше на 24.08, на 09.09 пийнах повече алкохол с приятеля ми правихме секс и стана гаф, някъде около 5-6 часа след това пих Ескапел.Седмица след това ми се появи зацапващ...

51. totka_lukanova:

Мисля, че ще е най-добре да отидеш на гинеколог ...

52. valiart:

И на мен ми се е налагало да вземам Ескапел. Относно цикъла всичко е ок, но ми излезе херпис на устата. Мисля, че се дължеше на силното хормонално съдържание на хапчето....

53. petuniq:

Здравийте, на 01.01.вечерта със съпруга ми объркахме нещата .. пих Ескапеле около 40часа тоест днес на 03.01. ,очаквам цикъла си около 09.01. В предвид това,че случилото се е седмица преди цикъл и що годе бърз прием на лекарството дали имам шанс да се ра...

54. Cuddy:

Мисля, че ще се разминеш. -> ->...

55. eli:

И аз мисля, че няма да имаш проблем, все пак си го взела навреме. Ще стискаме палци да нямаш проблеми -> ->...

56. valiart:

Здравийте, на 01.01.вечерта със съпруга ми объркахме нещата .. пих Ескапеле около 40часа тоест днес на 03.01. ,очаквам цикъла си около 09.01. В предвид това,че случилото се е седмица преди цикъл и що годе бърз прием на лекарството дали имам шанс да се ра...

57. Sanitas:

Здравейте, преди два дни на 03.01 взех Ескапел, нямах никакви странични реакции до днес 05.01, цял ден имам кръв в урината и изпражненията. До този момент никога не ми се е налагало да приемам този медикамент и не ми е известно дали това е нормална страни...

58. FramarModEli:

Трябва веднага да се консултирате с лекар. Тези симптоми може да не се дължат на приема на Ескапел, затова при първа възможност потърсете личен лекар, той ще Ви насочи към специалист за разрешаване на проблема. Успех!...

59. Silvi:

Здравейте, искам да попитам има ли вероятност след прием на Ескапел на единия месец на следващия да се увеличи шанса от забременяване? Тъй като съм чувала, че след приема на противозачатъчни след като се спрат се увеличава шанса за забременяване....

60. marioluiz:

Може ли да се прави секс след приемането на Ескапеле ?...

61. Forman:

Може ли да се прави секс след приемането на Ескапеле ? На практика няма нещо, което да ти попречи да правиш секс дори и след прием на Ескапел, въпроса е дали питаш има ли опасност да се забременее в такъв един момент....

62. marioluiz:

Аз четох за Ескапеле и пишеше че трябва да се прави секс с презерватив а аз правих без но сваршиш отван и в такав слей има ли закакво да се притеснявам ?...

63. eli:

Може ли да се прави секс след приемането на Ескапеле ? Да, може да се прави секс, но трябва да се използват други предпазни мерки. Защото, при повторен непротектиран полов акт, след приемането на таблетката, вероятност от забременяване също има....

64. micky:

А дали има вероятност да не подейства таблеката, ако се приемат антибиотици в момента? ...

65. sharp:

Здравейте!40 часа след секс, без презерватив, Ескапел предотвратява ли бременност?...

66. eli:

Ескапеле предотвратява в 84% настъпването на нежелана бременност, при условие че таблетката се приеме до 72 часа (3 дни) след непротектиран полов акт. Така че би трябвало да нямаш проблем -> ->...

67. kristiqna_georgieva:

Да, но не е задължително да се приемат, ако нямаш съмнение че може да е свършил в теб. ащото имам една приятелка, която мине се не мине месец два и пиеше ескапел, само защото, са го правили без презерватив, което не е никак уместно. ...

68. totka_lukanova:

Ми като искат да го правят без презерватив, да приема противозачатъчни или да си сложи спирала. Тя прочела ли е листовката преди това?...

69. VIVI:

Да, но не е задължително да се приемат, ако нямаш съмнение че може да е свършил в теб. ащото имам една приятелка, която мине се не мине месец два и пиеше ескапел, само защото, са го правили без презерватив, което не е никак уместно. Лелеее, това момиче н...

70. Nina Tr:

Здравейте, имам един въпрос,с приятеля ми направихме гафа, и сега като смятам ми е бил 10тия ден някъде след цикъла,има голяма вероятност да съм била в овулация,пих хапчето на 16тия час, трябва ли да се притеснявам?...

71. miki:

Здравейте, имам един въпрос,с приятеля ми направихме гафа, и сега като смятам ми е бил 10тия ден някъде след цикъла,има голяма вероятност да съм била в овулация,пих хапчето на 16тия час, трябва ли да се притеснявам? Здравей, Нина, по принцип винаги същест...

72. Nina Tr:

мерси много за бързия отговор,и аз така мислех,но нали жените сме си паники и затова реших да попитам в форума -> -> ще пиша след време дали всичко е наред...

73. ddd:

Моля само за мнения от специалисти.Преди около 8 дни /на 16-ти/ след инцидент с презерватив се наложи да пия Ескапеле. Пих го 12 часа след това. Понесох го много добре. След около 6 дни получих леко кървене, зацапващо. Аз КЪРМЯ и все още нямам цикъл. Дали...

74. alexandar82:

Моля само за мнения от специалисти.Преди около 8 дни /на 16-ти/ след инцидент с презерватив се наложи да пия Ескапеле. Пих го 12 часа след това. Понесох го много добре. След около 6 дни получих леко кървене, зацапващо. Аз КЪРМЯ и все още нямам цикъл. Дали...

75. ddd:

Много благодаря, за пръв път пиша тук и тази забележка ми беше полезна. -> -> Питах там....

76. Nina Tr:

Както казахте,нямаше проблем след приема на ескапел,даже ми дойде по същото време и всичко мина нормално.Лек ден и мерси отново...

77. miki:

Както казахте,нямаше проблем след приема на ескапел,даже ми дойде по същото време и всичко мина нормално.Лек ден и мерси отново Нина, много се радвам, че нещата при теб са се развили по най-добрия начин -> -> Добре, че измислиха такова хапче за спешни сл...

78. la4eto89:

Аз използвах Ескапел на 3-тия час от половия акт и много се надявам да подейства !!!...

79. emiliq:

iskam da popitam dali hap4eto 6te podeistva ako v ramkite na opredelen period ot vreme ( primerno 12 chasa ) e imalo pove4e ot edin polov akt ?...

80. Ann:

iskam da popitam dali hap4eto 6te podeistva ako v ramkite na opredelen period ot vreme ( primerno 12 chasa ) e imalo pove4e ot edin polov akt ? Няма значение колко полови контакта си имала и с колко партньора, но трябва да спазваш времето за прием. Ескапе...

81. ala bala:

Здравейте,миналия месец цикъла ми закъсня с 1 седмица и имах опасения за бременност. Направих тест за ранно установяване на бременност - беше отрицателен, след това ми дойде, но цикъла ми беше необичайно силен и някак по-различен. След края му имам нещо к...

82. Ann:

Здравейте,миналия месец цикъла ми закъсня с 1 седмица и имах опасения за бременност. Направих тест за ранно установяване на бременност - беше отрицателен, след това ми дойде, но цикъла ми беше необичайно силен и някак по-различен. След края му имам нещо к...

83. ala bala:

Мерси за отговора! Глупостта беше, че не ползвахме никаква контрацепция и свърши в мен. На тестовете за бременност не вярвам особено, затова се притеснявам, че ако вече съм бременна може да увредя бебето и да се наложи аборт....

84. ХелРоус:

здравейте,преди 4 дена спах с приятелката си ( пада се четвъртък 25.10.2012)( скъса се презервативът ) към 21:00 , на другя ден сутринта в 7:30 тя изпи хапчето , днес 29.10.2012 тя ми каза че я боли корема и и се гади , възможно ли е тва да са симптоми ил...

85. Снежана:

здравейте,преди 4 дена спах с приятелката си ( пада се четвъртък 25.10.2012)( скъса се презервативът ) към 21:00 , на другя ден сутринта в 7:30 тя изпи хапчето , днес 29.10.2012 тя ми каза че я боли корема и и се гади , възможно ли е тва да са симптоми ил...

86. RRuseva:

Здравейте,Пиша ви, защото в понеделник 29.10.2012 вечерта правих секс с приятеля си и презервативът се скъса, на другият ден(вторник 30.10.2012) пих Ескапел до 12 час, но в сряда(31.10.2012) вечерта пак правихме секс и презервативът пак се скъса. Можете л...

87. Снежана:

Здравейте,Пиша ви, защото в понеделник 29.10.2012 вечерта правих секс с приятеля си и презервативът се скъса, на другият ден(вторник 30.10.2012) пих Ескапел до 12 час, но в сряда(31.10.2012) вечерта пак правихме секс и презервативът пак се скъса. Можете л...

88. RRuseva:

А дали някой знае каква е продължителноста на действие на хапчето?...

89. Ваня_13:

А дали някой знае каква е продължителноста на действие на хапчето? Е с Ескапел не можеш да се предпазиш от бременност за целия месец, то е само за спешни случаи. Еднократно може би в рамките на няколко часа след приема....

90. shokolizirana:

Здравейте, искам да попитам дали на някого му се е случвало да му дойде 3 пъти след като пие ескапел , на 31 .01 ми дойде и на 9 ми се налижи да го изпия , 7 дни след това (16.02)ми дойде спря ми около 20.02 и на 25 .02 отново ми дойде и на 28 .02 ми свър...

91. staysi__:

Здравейте, докато пих хапчето не успях да го глутна и ми се раздроби в устата, в листовката пише, че се пие цяло и сега не знам дали ще подейства, моля ви някой да ми отговори, много съм притеснена... ...

92. anonimnata:

Здравейте, бих искала да попитам дали изпиването на една две части чай от жълт кантарион 10-11 часа преди приема на Ескапел може ли да повлияе действието му? Предварително благодаря!...

93. adi7o:

Пия Диане 35 редовно от няколко години.Стана така,че презарватива се скъса и се притесних и реших да не рискувам и да пия Ескапел.Сега въпросът ми е имаа ли някакъв проблем от това и дали се намалява риска от забременяване повече -> ->...

94. adi7o:

Благодаря,значи като се има предвид че пия Диане 35 и въпреки това съм пила Ескапел е нормално да ми закъснява,защото по принцип винаги ми идва по едно и също време и за първи път ми се случва да ми закъснее?...

95. Nightmare:

Благодаря,значи като се има предвид че пия Диане 35 и въпреки това съм пила Ескапел е нормално да ми закъснява,защото по принцип винаги ми идва по едно и също време и за първи път ми се случва да ми закъснее? Мисля, че си рискувала като си го изпила. Не м...

96. cloverbabe:

Здравейте,искам да ви попитам на 18.02 правихме с моя пртятел непротектиран полов акт и приятелят ми е 90% сигурен че е направил гаф.пих ескапел в рамките на 12 часа след това то ест вчера и искам да знам колко време след приема му мога да направя тест за...

97. Framar:

Здравейте,искам да ви попитам на 18.02 правихме с моя пртятел непротектиран полов акт и приятелят ми е 90% сигурен че е направил гаф.пих ескапел в рамките на 12 часа след това то ест вчера и искам да знам колко време след приема му мога да направя тест за...

98. irdiko:

Здравейте, с моя приятел правихме секс на 7.04.2014 ( но презервативът му оостана в мен и час след това взех Ескапел) беше точно един преди овулацията ми и днес 13.04.2014 ми дойде което е с 11 дни по-рано от датата когато трябваше да ми дойде. Въпросът м...

99. Framar:

Здравейте, с моя приятел правихме секс на 7.04.2014 ( но презервативът му оостана в мен и час след това взех Ескапел) беше точно един преди овулацията ми и днес 13.04.2014 ми дойде което е с 11 дни по-рано от датата когато трябваше да ми дойде. Въпросът м...

100. Jessie:

Здравейте!На 27.07 с прителят ми правихме секс,при което аз се предпазвам с вагинални свещички Фарматекс и презерватив.В случая накрая на акта видяхме,че презервативът се е скъсал.Приятелят ми не свърщи в мен,но реших,че не мога да разчитам на това като у...

101. Framar:

Здравейте!На 27.07 с прителят ми правихме секс,при което аз се предпазвам с вагинални свещички Фарматекс и презерватив.В случая накрая на акта видяхме,че презервативът се е скъсал.Приятелят ми не свърщи в мен,но реших,че не мога да разчитам на това като у...

102. Poison Ivy:

Здравейте! Може ли да съществува взаимодействие между Ескапел и L-carnitine?...

103. Framar:

Здравейте! Може ли да съществува взаимодействие между Ескапел и L-carnitine? Здравейте, Poison Ivy!Няма описано взаимодействие между Ескапел и L-carnitine.С уважение,Фрамар...

104. NuniS:

Здравейте, На 20 години съм и вчера ми се наложи да използвам Ескапел. Изпих го половин час след акта, но това, което ме притеснява е, че бях в овулация к не знам дали това по някакъв начин влияе на ефективността на хапчето. Плюс това съм настинала и ми е...

105. Framar:

Здравейте, NuniS!Колкото по-бързо се приеме таблетката, както е във Вашия случай, толкова по-ефективен е медикаментът. Ескапел съдържа хормон, който предотвратява или забавя овулацията.След приема на Ескапел цикълът обикновено идва без закъснение. В някои...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ЕСКАПЕЛ табл. 1.5 мг. * 1"
--- 1326 скрити --- Прочети всички тук

1327. www.framar.bg отговаря: (2015-03-18 15:40:48)

Петя

Здравейте,през нощта на 02.03-03.03 с приятеля ми правихме секс за първи път без презерватив.Правихме секс три последователни пъти , като не е свършвал в мен , но се притеснявам ,че при яекулацита може да е останало нещо върху него и така да е влязло в мен.В 11 сутринта изпих Ескапел и не ми е било лошо и тн.Цикълът ми дойде 5 дни по-рано , направих си и тест на 7 ден след половия акт - отрицателен , но сега имам напрежение и болка в гърдите и се притеснявам.От какво може да е това .Дали има някаква възможност за бременност?

Повишената чувствителност е симптом не само на бременност. Възможно е причината да е настъпила овулация или друга.

1328. Mimi: (2015-03-23 11:02:07)

пих ескапел преди 3 седмици, около 12-13 часа след акта, около 5 дни по-късно ми дойде много обилна менструация, продължи около седмица, няколко дни нищо, но преди около 5 дни се появи тъмно кафяво течение, чаках да стане нормална менструация, но уви не се променя и продължава да го има... нормална ли е тази реакция след прием на ескапел? бременност не съм обмисляла защото ми дойде доста силен цикъл след хапчето, но това течение не спира...

1329. www.framar.bg отговаря: (2015-03-23 14:15:06)

Mimi

пих ескапел преди 3 седмици, около 12-13 часа след акта, около 5 дни по-късно ми дойде много обилна менструация, продължи около седмица, няколко дни нищо, но преди около 5 дни се появи тъмно кафяво течение, чаках да стане нормална менструация, но уви не се променя и продължава да го има... нормална ли е тази реакция след прием на ескапел? бременност не съм обмисляла защото ми дойде доста силен цикъл след хапчето, но това течение не спира...

Консултирайте се с гинеколог!

 

1330. борис иванов: (2015-03-30 13:02:07)

Със приателката ,ми правихме секс несъм сваршвал в нея но тя се съмнява да неби да е имало сваршване без аз да съм усетил и много се притесних тя взе ескапел на 24 час тя не била в оволация тогава мога ли да се приреснявам излишно или не аз съм сигурен в мен заштото видях резолтата върху нея

1331. www.framar.bg отговаря: (2015-03-30 13:14:55)

борис иванов

Със приателката ,ми правихме секс несъм сваршвал в нея но тя се съмнява да неби да е имало сваршване без аз да съм усетил и много се притесних тя взе ескапел на 24 час тя не била в оволация тогава мога ли да се приреснявам излишно или не аз съм сигурен в мен заштото видях резолтата върху нея

Ескапел би трябвало да предотврати забременяване.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.