0 продукта

Лекарствен справочник

РЕМИРТА табл. 30 мг. * 30

РЕМИРТА табл. 30 мг. * 30 - изображение
Цена:  8.65 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА
REMIRTA РЕМИРТА

Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да вземете лекарството!- Пазете тази листовка! Може да пожелаете да я прочетете отново.- Ако имате допълнителни въпроси, моля обръщайте се към Вашия лекар или фармацевт!- Това лекарство е предписано лично за Вас и не трябва да се дава на друго лице! То може да им навреди дори ако те имат същите симптоми като Вашите.

От тази листовка ще научите:

1. Какво представлява Ремирта и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете преди за започнете лечението с Ремирта

3. Как се приема Ремирта

4. Какви нежелани реакции могат да се появят

5. Как се съхранява Ремирта

6. Допълнителна информация

 

Remirta Ремирта

Филмирани таблетки Лекарствено вещество: миртазапин

 

Състав

Лекарствено вещество една филмирана таблетка: Mirtazapine 30 mg

Помощни вещества: монохидратна лактоза, прежелатинизирано царевично нишесте, безводен колоидален силиций, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат

Състав на таблетното покритие

За Remirta таблетки 15 mg - оцветител (опадрай 03F22322 жълт), хипромелоза, титаниев диоксид, макрогол, железен оксид - жълт, железен оксид - червен;

За Remirta таблетки 30 mg - оцветител (опадрай 03F23252 оранжев), хипромелоза, титаниев диоксид, макрогол, железен оксид - жълт, железен оксид- червен;

За Remirta таблетки 45 mg - оцветител (опадрай 03F28635 бял), хипромелоза, титаниев диоксид, макрогол.Remirta таблетки 15 mg по 10 бр. в блистер от PVC/AL, по 3, по 6 и по 9 блистера в кутия

Remirta таблетки 15 mg по 14 бр. в блистер от PVC/AL, по 2 блистера в кутия Remirta таблетки 30 mg по 10 бр. в блистер от PVC/AL, по 3 , по 6 и по 9 блистера

Remirta таблетки 45 mg по 10 бр. в блистер от PVC/AL, по 3, по 6 и по 9 блистера в кутияRemirta таблетки 45 mg по 14 бр. в блистер от PVC/AL, по 2 блистера в кутия

 

Притежател на разрешението за употреба

Актавис ЕАДБул."Княгиня Мария Луиза"№21000 София, БългарияТел. -н-359 2 9321762; -ь+359 2 9321771

Производител

Actavis hf. Reykjavkurvegur 78 IS-220 Hamarfjodur IcelandActavis Ltd.BT 16 Bulebel Industrial EstateZeitunMalta

Балканфарма Дупница АД Ул. "Самоковско шосе"№3 2600

Дупница, България Тел.: 0701 58 196

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РЕМИРТА И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Ремирта е лекарствен продукт, който участва в определени сложни механизми на предаване на нервните импулси в главния мозък.

 

Показания

Лечение на голям депресивен епизод.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С РЕМИРТА

Продуктът не се прилага при свръхчувствителност към миртазапин или към някое от помощните вещества.Съобщават се редки обратими промени в кръвната картина включително промени в броя на клетките от различните кръвни редове (агранулоцитоза, левкопения и гранулоцитопения) по време на лечението с Ремирта. Те настъпват обикновено 4-6 седмици след началото на лечението и са напълно обратими след прекратяването му. С оглед откриване на агранулоцитоза пациентите трябва да се наблюдават за поява на симптоми като висока температура, възпалено гърло, възпаление на устната лигавица (стоматит) и други признаци на инфекция. При откриване на тези симптоми лечението трябва да се прекрати и да се изследва кръвната картина. Пациентите трябва да бъдат информирани за важността на тезисимптоми. Внимателно дозиране на продукта, както и редовно и тясно наблюдение е необходимо при пациенти с:

• Епилепсия и органичен мозъчен синдром - както и при другите антидепресанти Ремирта трябва да се въвежда внимателно при пациенти с анамнеза за гърчове. Лечението се прекратява незабавно при поява на такива или засилване честотата на съществуващи гърчове.

• Чернодробна  бъбречна недостатъчност ~ лечението трябва да се прекрати при настъпване на жълтеница.

• Заболявания на сърцето - ниско кръвно налягане; при гръдна болка (angina pectoris) и скоро прекаран миокарден инфаркт трябва да се спазват специфичните предупреждения и да се приемат необходимите лекарства. съвместно с Ремирта.

• Захарен диабет - при пациенти с диабет антидепресантите могат да повлияят контрола на кръвната захар; инсулинът и/или пероралните хипогликемични продукти трябва да бъдат съобразени и това налага тясно наблюдение на пациентите.

Продуктът се прилага с повишено внимание и при:

 

• Смущения в уринирането като при увеличени на простатата (простатна хипертрофия);

• Остра тясноъгълна глаукома и повишено вътреочно налягане (биха могли да настъпят леки промени при тези състояния поради ниската антихолинергична активност).

Както и при другите антидепресанти, може да настъпи влошаване на симптомите при пациенти с шизофрения или други психически нарушения, параноидните мисли могат да се засилят. Тъй като се лекува депресивната фаза на биполарното афективно разстойство, състоянието може да премине в манийна фаза. При липса на подобрение по време на първите няколко седмици на лечението, пациентите трябва да са под наблюдение. Желанието за самонараняване е присъщ за депресията и може да продължи до отпадането на признаците на болестта. Според придобития опит при всяко лечение на депресията повишаването на риска от самонараняване е типичен за ранните стадии на лечението. Въпреки че към антидепресанти не се привиква, прекъсването след продължителен прием на продукта може да предизвика гадене, главоболие и общо неразположение.Пациенти в напреднала възраст често са по-чувствителни, особено към нежеланите реакции на антидепресантите. Не се съобщава по-честа поява на нежелани реакции на Ремирта при пациенти в напреднала възраст в сравнение с останалите групи пациенти, въпреки че опитът е ограничен.

 

Бременност

Информирайте лекуващия си лекар ако сте бременна или кърмите! Сигурността на продукта по време на бременност не е установена. Не се препоръчва прилагането на продукта в този период. Ако се налага лечение с Ремирта, жени в репродуктивна възраст трябва да ползват адекватни методи за предпазване от забременяване.

 

Кърмене

Информирайте лекуващия си лекар ако сте бременна или кърмите! Не се препоръчва приложението на продукта в периода на кърмене.

 

Шофиране и работа с машини

При някои пациенти, особено такива в напреднала възраст, Ремирта може да доведе до преходна сънливост и да наруши вниманието и концентрацията. Пациентите трябва да бъдат предупредени за тази възможност и да избягват шофирането и работата с машини.

 

Приемане на други лекарства

Моля, информирайте лекуващия си лекар или фармаг^евта си ако приемате или сте приемали скоро други лекарства, дори и те да се отпускат без рецепта! Ремирта може да засили потискащия ефект на алкохола и пациентите трябва да бъдат съветвани да избягват употребата на алкохол по време на лечението. Ремирта не трябва да се прилага едновременно с МАО - инхибитори и в рамките на две седмици след прекратяване лечението с тях.Продуктът може да засили ефекта на сънливост на бензодиазепините, затова се изисква специално внимание при съвместната им употреба. Повишено внимание се налага при комбинацията на продукта с лекарства за лечение на СПИН, противогъбични лекарства, еритромицин и нефазодон. Едноременно приемане на кетоконазол повишава кръвните нива на миртазапин и ефекта му.Карбамазепин и фенитоин повишават отделянето на миртазапин около два пъти, което води до намаляване на ефекта му и налага увеличаване на дозата. Наличието в кръвта на Ремирта се повишава с над 50% при прием с циметидин. Дозата на Ремирта трябва да бъде понижена при започване на лечение с циметидин и повишена при прекратяването на лечението с него. Ремирта причинява леко и клинично незначимо повишение на протромбиновото време и времето на кървене у пациенти на терапия с варфарин.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА РЕМИРТА

Винаги приемайте Ремирта както Ви е предписал лекарят! Ако не сте сигурни как се приема лекарството, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт! Таблетките се приемат през устата, при необходимост с течност, без да се дъвчат. ВъзрастниЛечението започна с начална доза от 15 mg дневно. Обикновено дозата трябва да се увеличи до достигане на съответния клиничен отговор. Ефективната дневна доза е обикновено между 15 и 45 mg.

Пациенти в напреднала възраст

Препоръчваната доза е както по-горе. Ако се налага повишение на дозата, това трябва да става под строго наблюдение на лекар.

Деца

Тъй като сигурността и ефективността на продукта при деца не е установена, той не се прилага в детската възраст.

Пациенти с бъбречна или чернодробна недостатъчност

При такива пациенти отделянето на продукта може да се забави, което трябва да се има предвид при лечение с него. Ремирта е подходящ да се прилага веднъж дневно, най-добре преди ляганеВъзможно е и двукратното му приемане - сутрин и вечер преди лягане.Лечението продължава поне 4-6 месеца след изчезване на симптомите. След това приемът на продукта се прекратява постепенно. При подходяща доза позитивен отговор на лечението настъпва обикновено след 2-4 седмици. При недостатъчен отговор дозата може да се повиши до максималната. При липса на отговор и в следващите 2-4 седмици, лечението трябва да се спре.Моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт ако считате, че ефектите на Ремирта са много силни или недостатъчни!

Ако сте приели по-голямо количество от лекарството:

При предозиране с продукта симптомите обикновено са леки. Докладват се потискане на ЦНС с дезориентация и продължителна сънливост, учестена сърдечна дейност и леко спадане или повишаване на кръвното налягане. Лечението включва стомашна промивка и подходящи симптоматични и поддържащи жизнените функции средства.

Ако сте забравили да вземете Ремирта В такъв случай не приемайте двойна предписаната доза.доза, а продължете лечението сПомощни веществаПродуктът съдържа лактоза като помощно вещество. Неподходящ е при хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства и Ремирта може да причини нежелани реакции.

Въпреки че Ремирта не причинява зависимост, понякога след прекъсване на продължително лечение могат да се наблюдават симптоми на отнемане. Повечето от тези симптоми са леки и отзвучават самостоятелно. Най-често от тях се докладват гадене, тревожност и възбуденост. Дори и когато тези симптоми се проявяват при прекъсване на лечението, трябва да се разбере дали не са от основното заболяване. Затова лечението с Ремирта трябва да се прекратява постепенно.

5. СЪХРАНЕНИЕ

Да се пази на място, недостъпно за деца!Да се съхранява при температура под 25°С.Да не се употребява след срока на годност, указан на опаковката!

Срок на годност -

3 (три) години

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За всяко допълнителна информация относно този лекарствен продукт се обръщайте към местното представителство на Притежателя на разрешението за употреба.

„Актавис" ЕАДБул."Княгиня Мария Луиза"№2 1000 София, България

Тел. ++359 2 9321762; ++359 2 9321771

Информация за продукта по НЗОК
Код по НЗОК:NF422
Цена за НЗОК:8.65 лв.
Реимбурсация:3.16 лв.
Пациентът заплаща:5.49 лв.
Безплатно:НЕ
Тип рецепта:Нормална и хронична
Наркотично:НЕ
Протокол:Без протокол
Възрастова граница:Няма възрастово ограничение
Изображение 2 към продукта РЕМИРТА табл. 30 мг. * 30
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на РЕМИРТА табл. 30 мг. * 30 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (71)

Умерено клинично значими взаимодействия (263)

Маловажно клинично значими взаимодействия (6)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 32 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "РЕМИРТА табл. 30 мг. * 30" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "РЕМИРТА табл. 30 мг. * 30"
--- 44 скрити --- Прочети всички тук

45. POLQ: (2014-07-22 16:56:03)

Piq remirta ot edin mesec.Ot nachaloto mi deistvashe dobre,no ot nqkolko dni nasam chuvstvam primalqvane ,treperene po krainicite,stqgane na ezika .Dali e vazmojno da e stranichen efekt ot lekarstvoto ?Priemam i strezam 2 pati na den.Opasqvam se da ne bi da mi pada kravnata zahar.Molq otgovorete mi.Blagodarq vi predvaritelno

46. Aдриан: (2014-07-23 04:39:37)

Блокира рецептора 2C на серотонина ,който е отговорен за апетита и някои други функции.Няма начин да се притъпи апетита ако се пие ремирта.Може би ако се приема някакъв друг препарат който потиска апетита извън системата на серотонина.Аз съм много слаб с много бърз метаболизъм и на мен ми се отрази перфектно.

47. www.framar.bg отговаря: (2014-07-23 10:24:37)

POLQ

Piq remirta ot edin mesec.Ot nachaloto mi deistvashe dobre,no ot nqkolko dni nasam chuvstvam primalqvane ,treperene po krainicite,stqgane na ezika .Dali e vazmojno da e stranichen efekt ot lekarstvoto ?Priemam i strezam 2 pati na den.Opasqvam se da ne bi da mi pada kravnata zahar.Molq otgovorete mi.Blagodarq vi predvaritelno

Посетете лекуващия си лекар. Ако е необходимо той ще назначи изследвания и корекции в лечението.

48. Адриан: (2014-07-31 03:59:19)

Ремирта повишава продукцията на инсулин от панкреаса и ако не се приемат достатъчно въглехидрати е възможно да имате понижени нива на кръвната захар и описаните по горе симптоми.С подходяща диета може да се коригира това.

49. tlkg: (2014-11-13 13:18:29)

Здр.от два дни пия ремирта и започвам да не се чувствам добре унесено ми е уморено отпаднало дори депресивно нормално ли е това състояние и до кога ще продължи защото много ми е некомфортно нека някои които е на ясно и пие това лекарство да сподели и да даде съвет защото едва издържам пишете мми на е-меила----tlkg@abv.bg.....pomognete

РЕМИРТА табл. 30 мг. * 30 е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Системи и органи:

Какво трябва да е наказанието за посегателство върху лекар по време на изпълнение на служебните му задължения?

Лекарите са хора като другите, трябва да се действа по законите на България.
Специални, по-тежки наказания за извършители на такива постъпки., заради социалната им безотговорност.
Да се класифицират като хулиганска проява и да се наказват с глоба, ако няма извършено криминално престъпление.
Лекарите си го заслужават и хората не трябва да се осъждат заради това, че не са им издържали нервите.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.