0 продукта

е-Аптека

БЕЙБИХАЛЕР

БЕЙБИХАЛЕР - изображение
Цена:  45.00 лв.

Устройство за инхалация BABYHALER (Бейбихалер)

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА

Какво представлява Babyhaler

Babyhaler е устройство, предназначено да помогне на бебетата и децата да приемат инхалаторни лекарства. То притежава мека маска за лицето, която можете да поставите внимателно върху носа и устата на бебето. Babyhaler осигурява получаването на точната доза лекарство от бебето.

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА BABYHALER

Преди да използвате Babyhaler за първи път, прочетете тази листовка. Когато четете указанията по-долу, моля, използвайте снимките в оригиналната листовка на английски език като имате предвид, че номера на всяка стъпка, описана по-долу, отговаря на номера под съответната снимка в листовката на английски език.
Ако не сте сигурни как да прилагате Babyhaler, посъветвайте се с лекар. Уверете се, че устройството е измито с мек почистващ препарат, преди да го употребите за първи път.

Проверка на клапите

1. Преди да използвате Babyhaler трябва да проверите дали двете сини клапи работят както трябва. Поставете Babyhaler с обърната към Вас маска за лицето. Притиснете маската към устата си. Ще трябва да виждате поне част от всяка от двете клапи. Много леко вдишайте и издишайте през маската. Когато издишвате, външната клапа, разположена отгоре на Babyhaler, трябва леко да се задвижи. Когато вдишвате, леко трябва да се задвижи вътрешната клапа. (Ако клапите останат неподвижни, вижте раздела "Поддържане на клапите ").

Подготовка на Инхалера

2. Отстранете капачката на апликатора за уста и разклатете Инхалера.
3.  С леко натискане поставете Инхалера в държача, предназначен за него. Апликаторът на Инхалера трябва да сочи навътре към Babyhaler.

Как да даваме лекарството на бебето

4. Вашият лекар Ви е обяснил колко дози от лекарството да давате на бебето. Трябва да му давате дозите една по една. Вземете бебето на ръце и се уверете, че е спокойно.
5. Дръжте  Babyhaler  в  хоризонтално  положение.  Натиснете с палец Инхалера надолу, за да освободите една доза от лекарството във Babyhaler. След това, колкото е възможно по-бързо...
6. ... поставете внимателно, но сигурно, маската върху носа и устата на бебето. (Дръжте Babyhaler под ъгъл, който да бъде удобен за Вас и за бебето.) Задръжте го, докато бебето вдиша 5 до 10 пъти (около 15 секунди). Можете да преброите вдишванията, като наблюдавате движенията на клапите при всяко от тях. След това отстранете маската от лицето на бебето.
7. Ако лекарят е предписал две дози, повторете стъпки 5 и 6.
8.   Внимателно  измийте  лицето на бебето  веднага  след употреба  на Babyhaler.
9. Извадете Инхалера от Babyhaler. Върнете Babyhaler обратно в предпазната найлонова торбичка. Поставете капачката на апликатора за уста на Инхалера.

Ако Ви е трудно да използвате Babyhaler, когато бебето е будно, можете да опитате да го използвате, докато то спи. В такъв случай запомнете, че е важно да държите Babyhaler в хоризонтално положение, когато натискате Инхалера, за да освободите доза от лекарството (вижте стъпка 5).

КАК СЕ ПОЧИСТВА BABYHALER

Важно е Babyhaler да се почиства редовно - най-малко един път седмично. Това става, като Babyhaler се разглоби, частите се почистят и се сглоби отново.

Разглобяване на Babyhaler

1. Проверете дали Инхалерът не се намира вътре във Babyhaler. Внимателно свалете меката маска за лицето.
2. Отстранете следващата част, като стиснете двата вдлъбнати клипса с палеца и показалеца си и внимателно разделите пластмасовите части една от друга.
3. За да разделите останалите две части, стиснете двата вдлъбнати клипса и внимателно отделете частите една от друга.
4. За да отстраните вътрешната синя клапа, притиснете я внимателно в центъра между палеца и показалеца и я извадете от мястото й. За да не повредите клапите, с тях винаги трябва да се борави внимателно. Хващайте ги в центъра, а не в краищата.
5. За да отстраните външната синя клапа, отворете външния капак на клапата, стиснете внимателно клапата в центъра и я извадете от мястото й.
Почистване на частите
6. Почиствайте всички части с бебешки стерилизационен разтвор или таблетки, или с мека сапунена вода. След това изплакнете всички части обилно с топла вода. С клапите трябва да се борави внимателно.
7. Оставете частите при стайна температура, докато изсъхнат напълно. Не ги загрявайте, за да изсъхнат по-бързо.

Сглобяване на Babyhaler

8. Двете клапи са напълно еднакви, така че няма значение коя на кое място ще поставите. Вземете една клапа, хващайки я в центъра, като я държите между палеца и показалеца си. Поставете я на мястото й в централната част на устройството.
9. Проверете дали клапата е прилепнала добре. (Ако не сте сигурни, вижте раздела "Как се проверява дали клапите са поставени правилно").
10. Поставете и другата клапа на мястото й. Проверете дали е легнала добре. Затворете капака на външната клапа.
11.  Сглобете двете части на устройството, както е показано на снимката. При това действие трябва да чуете щракване.
12. Поставете частта с държача на Инхалера, както е показано на снимката. При съединяването на двете части трябва да чуете щракване. Уверете се, че държача на Инхалера и капака на външната клапа сочат нагоре.
13. Поставете обратно маската за лицето. Ако няма веднага да използвате Babyhaler, го поставете в найлоновата торбичка.

ПОДДЪРЖАНЕ НА КЛАПИТЕ

За да сте сигурни, че Вашето бебе всеки път получава точната доза от лекарството, всеки път, преди да използвате Babyhaler непременно проверявайте дали двете сини клапи работят правилно. В секция "Проверка на клапите" ще научите как да го правите. Ако една клапа не работи правилно, това е, защото или не е правилно поставена в Babyhaler, или е износена и трябва да се смени.

Как се проверява дали клапите са поставени правилно

1. За да проверите външната клапа, повдигнете външния й капак и се уверете, че клапата е прилегнала добре.
2.  За да проверите вътрешната клапа, свалете горната част на Babyhaler чрез стискане на клипсовете, разположени близо до вътрешната синя клапа, и внимателно разделете частите. Уверете се, че клапата е прилегнала добре. След това съединете двете части отново (трябва да чуете щракване).
3. Проверете Babyhaler отново (виж "Проверка на клапите"). Ако една от клапите все пак не работи правилно, ще трябва да я смените с резервна (виж "Как се сменя клала").

Как се сменя клапа

В кутията на Babyhaler има две допълнителни клапи. Клапите са напълно еднакви. Нови клапи можете да закупите от аптеката.
1. Отстранете повредената клапа.
2. Вземете нова клапа, като я стиснете внимателно в центъра с палец и показалец.
3. Поставете клапата на мястото й. Проверете дали е прилегнала добре.
4. Сглобете отново Babyhaler съгласно раздела "Сглобяване на Babyhaler".

Как се борави с клапите

С клапите трябва винаги да се борави внимателно. Хващайте ги в центъра, а не по краищата.
Не ги излагайте на топлина, директна слънчева светлина или замръзване.
Не ги потапяйте в гореща вода.
Вероятно след шест месеца употреба ще трябва да смените Babyhaler с нов.

Устройството Babyhaler не е играчка. Не позволявайте на бебето или детето да си играе с него. Малките части могат да го наранят.

Изображение 2 към продукта БЕЙБИХАЛЕРИзображение 3 към продукта БЕЙБИХАЛЕР
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 61 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "БЕЙБИХАЛЕР" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "БЕЙБИХАЛЕР"
--- 0 скрити --- Прочети всички тук

1. stely: (2010-10-08 17:28:07)

ползваме го -много удобно,но иска малко тренировки

2. Светла Спасова: (2010-12-29 14:07:44)

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ БЕЙБИХАЛЕРА СЪС МАСКА ЛИ Е,ЗАЩОТО ИМАМ ЕДИН БЕЙБИХАЛЕР КОЙТО Е БЕЗ МАСКА И СЕ ВДИШВА САМО ПРЕЗ УСТАТА

3. Админ: (2010-12-29 14:25:36)

Същият е като този, който имате.

4. denel: (2011-01-29 09:50:55)

Интресува ме този инхалатор подходящ ли е за работа с вода? Детето ми е на 4 г, прави чести ларингити -без значение сезона и спасяваме положението с кофа вода и бързовар до леглото през нощта. Гледах видео за Бейбихалер, но в края на уреда се впръсква пълнител с лекарство. Затова се обръъщам към Вас за разяснение- ако искам инахлации само с водна пара, този инхалтор подходящ ли е? Благодаря Ви предварително за отговора!

5. www.framar.bg отговаря: (2011-01-31 11:08:08)

denel

Интресува ме този инхалатор подходящ ли е за работа с вода? Детето ми е на 4 г, прави чести ларингити -без значение сезона и спасяваме положението с кофа вода и бързовар до леглото през нощта. Гледах видео за Бейбихалер, но в края на уреда се впръсква пълнител с лекарство. Затова се обръъщам към Вас за разяснение- ако искам инахлации само с водна пара, този инхалтор подходящ ли е? Благодаря Ви предварително за отговора!

Не е подходящ за вас.Използва се само за лекарства.

БЕЙБИХАЛЕР е свързан към

Категории:

Заболявания:

Системи и органи:

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.