0 продукта

е-Аптека

ЕУКАРБОН табл. * 30

ЕУКАРБОН табл. * 30 - изображение
Цена:  9.53 лв.

 Еукарбон®

таблеткиСъстав:

1 таблетка съдържа: Sennae folii (писта от сена)

Rhei radix extr. sice, (екстракт от ревен)

Carbo !igni (активен въглен)

Sulfur depuratum (пречистена сяра)

Помощни вещества: Етерично масло от мента

Етерично масло от резенеПритежател на разрешението за употреба
:

F TRENKA Cfiem. PharmazeutischD Fahrik Ges. M.b.H., Gotdeggasse 5,1040 Wien

Производител:

Pharmazeutische Fabrik Montavit Ges.m.b.H., A 6060 Absam/Tiral, Austria

Свойства и действие:

EUCARBON съдържа само растителни и минерални вещества, регулира червата и има леко слабително действие. То може да се обясни със способността на въглена да се свързва с различни токсични продукти от обмяната на веществата, които се отделят в резултат на слабителното действие на листата от сена и екстракта от ревен. EUCARBON действа също леко дезинфекциращо върху стомашно-чревния тракт. Лекото слабително действие на EUCARBON започва 8-10 часа след приемането му.

Показания:

Запек, особено придружен с оплаквания от спазми, подувания, засилено образуване на газове и ленивост на червата.

Начин на приложение и дозировка:


Таблетките EUCARBON трябва да се приемат с обилно количество течност, ако не е предписано друго, да се спазва точно дозировката.

Възрастни и деца над 12 години:


1-2 таблетки до 3 пъти дневно по време на хранене или след това за постигане на леко слабително действие и намаляване на подуването. Ако се търси по-силен слабителен ефект, вечерната доза може да се повиши на 3-4 таблетки.

Максимални дневни дози:

8 таблетки за интензивно прочистване и отвеждане на газовете от стомашно-чревния тракт (напр.преди контрастни рентгенови изследвания)2 х 3 или 3 х 2 (=6) таблетки - за постигане на слабително действие.

При бременност и кърмене е необходимо да се потърси консултация с лекуващия лекар преди да се започне приложение на EUCARBON. Не се препоръчва употребата му през първите 3 месеца от бременността и при кърмене.

Противопоказания:

Повишена чувствителност към някоя от съставките на препарата, чревна обструкция, чревни възпаления и болки в корема с неизвестен произход, съмнения за язви на стомаха и червата, възпаление на апендикса. В тези случаи е необходимо консултация с лекар.

Взаимодействия с други лекарства


При повишени загуби на калий (недостиг на калий) предизвикани от EUCARBON, може да се засили действието на отделни сърдечни средства (сърдечни гликозиди). Повишените калиеви загуби могат да се засилят при едновременна употреба с други лекарства - диуретици, (обезводняващи), глюкокортикоидни хормони.

Предозиране


Появата на диария е сигурен знак на предозиране. В такъв случай препаратът трябва да се спре и да се потърси консултация с лекар.

Нежелани лекарствени реакции

При приемане в препоръчителната доза рядко се наблюдават нежелани реакции. Наблюдават се отделни случай на болки в корема, разстройство, рядко гадене или повръщане - те могат да бъдат признак за превишена доза. При приемане във високи дози продължителна време може да се стигне до загуба на електролити (най-вече калий), която да се изразява а мускулна слабост и засилен запек. Понякога може да се наблюдава леко жълто или червено оцветяване на урината, което обаче не е клинична значимост.

Специални предупреждения и предпазни мерки за употреба


Дозата, необходима за сигурно действие, може да бъде индивидуално различна. Появата на разстройство (диария) е признак за предозиране. Продължителното приложение на EUCARBON трябва да се избягва. При по-продължителна употреба може да настъпи отслабване на действието. Хроничната употреба може да доведе до засилване на запека, намален тонус на дебелото черво и водно-електролитни нарушения (намалено ниво на калия в кръвта). Не се препоръчва приложение на EUCARBON при болни с хемороиди (опасност от кръвоизлив), подагра или оксалатни камъни в бъбреците, поради съдържание на ревен. EUCARBON не трябва да се използва като средство за отслабване. Ако след прием на лекарството симптомите продължават или състоянието се влоши, обърнете се за съвет към лекар.

Указания за съхранение

Да се съхранява на защитено от светлина място, в оригиналната опаковка.

Да не се използва след изтичане срока на годност, означен върху опаковката. Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Опаковки

1 блистер х 10 таблетки; З блистера х 10 таблетки.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 22 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. denkaruseva:

Помага! И на мен ми помогна в момент на криза ...

2. laurence:

Да, помага! Еукарбон е хранителна добавка с медицински въглен. Действието му се дължи и на листа от сена, екстракт от ревен, пречистена сяра. Заради съдържанието му на тези продукти помага при запек, спазми, подуване, газове и лениви черва....

3. sunnyr:

Здравейте , искам да попитам дали има ефект от хранителната добавка за регулиране на червата EUCARBON? Четох, че е на базата само на растителни и минерални вещества и има леко слабително действие, а отдавна търся точно такава добавка, защото имам проблеми...

4. ninars:

Да, аз съм много доволна от ефекта на EUCARBON . Преди него изпробвах едни други слабителни на билкова основа, но резултата беше ужасен. Жалко, че не си спомням какви бяха, за да ги похваля. Доволна съм, че EUCARBON има много леко и внимателно към стомаха...

5. Siss:

И аз търся някакъв помощник на естествените процеси Ще ми се да го пробвам. Къде да го намеря?...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ЕУКАРБОН табл. * 30"
--- 6 скрити --- Прочети всички тук

7. Лили: (2010-12-13 16:50:15)

Препоръчвам го на всеки,който има проблеми със стомаха.Изключителен продукт.Много съм доволна от него.

8. Диана: (2012-09-26 15:40:46)

Помага ми за запека ,но като го спра и вече не ми помага .Не може ли да си го пия всеки ден или може само две седмици и после край?Не може ли да се направи почивка и после пак да си го взимам?

9. www.framar.bg отговаря: (2012-09-26 16:20:12)

Диана

Помага ми за запека ,но като го спра и вече не ми помага .Не може ли да си го пия всеки ден или може само две седмици и после край?Не може ли да се направи почивка и после пак да си го взимам?

Потърсете вашия лекар, за да се установи на какво се дължи хронифицирането на вашия проблем.

10. Диана: (2013-01-09 08:40:27)

Имам синдром на раздразнено черво.ще ми помогне ли еукарбона?

11. www.framar.bg отговаря: (2013-01-09 09:06:03)

Диана

Имам синдром на раздразнено черво.ще ми помогне ли еукарбона?

Не е подходящ за Вас.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.