Лекарства за лечение на ендокринни заболявания

32 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Лекарствата за лечение на ендокринни заболявания в зависимост от активните съставки са няколко основни вида:

-  Лекарства за лечение на заболявания на надбъбречните жлези: съдържат синтетични хормони, идентични на хормоните, произвеждани от надбъбречните жлези. Влияят върху метаболизма на солта и минералите в организма и отговарят за разпределението на водата в тялото.

- Лекарства за лечение на заболявания на хипофизната жлеза: контролират производството на пролактин, като се назначават най-често при свръхпродукция на хормона. Могат да се прилагат и при нередовна или липсваща менструация, безплодие, тумори на хипофизата. Друг вид са антидиуретиците, които намаляват количеството на урината, която се образува в бъбреците.

- Лекарства за лечение на заболявания на щитовидната жлеза: при хипофункция на жлезата се прилагат лекарства, заместващи липсващия хормон на тиреоидеята и регулиращи производството му. При хиперфункция на щитовидната жлеза се прилагат лекарства, които потискат синтезата и функционалната активност на щитовидните хормони.

- Лекарства за лечение на затлъстяване: блокират усвояването на около една трета от приетите с храната мазнини. За постигане на оптимални резултати е необходимо комбинирането им с подходящ хранителен режим и двигателна активност.

- Лекарства за лечение на нарушена функция на яйчниците и тестисите: регулират производството на хормоните, отговорни за правилното им функциониране. Използват се в комплексното лечение при импотентност, безплодие, намалено сексуално желание, депресия, загуба на костна маса при мъжете и регулират месечния цикъл, овулацията и способността за зачеване при жените.

Всяко от лекарствата за лечение на ендокринни заболявания е достъпно само по медицинско предписание, като се назначава и контролира от специалист.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook