0 продукта

Лекарствен справочник

ПАПАВЕРИН амп. 20 мг. 1 мл. * 1

ПАПАВЕРИН амп. 20 мг. 1 мл. * 1 - изображение
Цена:  0.78 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

Моля прочетете внимателно тази листовка. Тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар.

 

PAPAVERINUM HYDROCHLORICUM 2% ПАПАВЕРИНУМ ХИДРОХЛОРИКУМ 2%

 

 СЪСТАВ

 
Съдържание на една ампула 20 mg/ml - 1 ml:

Лекарствено вещество: Papaverine (като папаверин хидрохлорид 20 mg/lml)

Помощни вещества: Аскорбинова киселина, натриев сулфит безводен, натриев метабисулфит, хлороводородна киселина lmol/1, вода за инжекции.

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

 
Разтвор за инжекции.

 

 Действие

 
Папаверинум хидрохлорикум 2% намалява тонуса и.спазъма на гладките мускули на артериите, както и на извънсъдовата гладка мускулатура на бронхи, стомах, черва;, пикочопроводи,. жлъчни пътища, матка.

 

ПОКАЗАНИЯ


В кои случаи може да се прилага Папаверинум хидрохлорикум 2%?

Състояния, свързани със спазми на стомашночревния и пикочо-половия път; съдови спазми на централните и периферни кръвоносни съдове. Нарушения на мозъчното кръвообръщение. Самостоятелно или в комбинация с фентоламин за лечение на нарушена еректилна функция.

 

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага продукта?

 
Свръхчувствителност към лекарственото вещество или към някоя от помощните съставки, AV- блок (нарушение в проводимостта на сърцето), инфаркт на миокарда в остър стадий, ритьмни нарушения на сърцето, пресен мозъчен инсулт, повишено вътречерепно налягане, нарушена чернодробна функция, закритоъгълна глаукома (повишено вътреочно налягане), деца до 30 месеца, а венозно под 15 години.

Продукта не трябва да се употребява при пациенти с болестта на Паркинсон, приемащи леводопа поради опасност от влошаване на заболяването.

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Кога продукта трябва да се прилага с повишено внимание?

Да се прилага с внимание при Чернодробни заболявания. Лечението трябва да се прекрати при поява на симтоми на чернодробни нарушения (отклонения в чернодробните показатели), някои стомашно-чревни оплаквания (лениви черва), жълтеница или еозинофилия (увеличение на определен вид бели кръвни клетки) или. при мускулно или венозно приложение е необходимо да се следи сърдечната функция чрез електрокардиограма.

Необходимо е да се има предвид, че ефективността на Папаверинум хидрохлорикум 2% може да бъде намалена при пушачи.
Наличието на сулфити (метабисулфити) като помощни вещества в лекарствения продукт може да причини алергични реакции, включително анафилактични симптоми и бронхоспазъм при чувствителни хора, особено тези с анамнеза за астма или алергия.

 

Бременност и кърменеНе е известно дали Папаверинум хидрохлорикум 2% може да повлияе неблагоприятно репродуктивните възможности или да причини увреждане на плода при приложение върху бременни жени. Въпреки, че няма съобщения, свързващи прилагането му при бременни жени с евентуални малформации, той да се назначава само в случаи когато потенциалната полза за бременната жена превишава евентуалния риск за плода.

Не е известно дали Папаверинум хидрохлорикум,2% се излъчва, с кърмата. Вероятността за неговата екскреция не може да бъде, изключена напълно. До този. момент обаче не е имало съобщение за, възникнал проблем.с кърмачета.

 

Влияние върху активното внимание при шофьори и работа с. машини

Папаверинум хидрохлорикум- 2% трябва внимателно да се прилага при шофьори и работа с машини, поради възможен седативен (успокояващ) ефект.

 

 

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ .


Трябва да информирате Вашия лекуващ лекар в случай на каквото и да било съпътстващо лечение с други лекарствени продукти, с оглед да бъде избегнато евентуално взаимодействие между тях.
Какви други лекарствени продукти повлияват действието на Папаверинум хидрохлорикум 2%?
При едновременното приложение с продукти, понижаващи кръвното налягане, може да се засили този ефект.

Действието на Папаверинум хидрохлорикум 2% върху гладката мускулатура се премахва при едновременно прилагане с морфин. Спазмолитичното действие на Папаверинум хидрохлорикум 2% може да бъде засилено от барбитурати (сънотворни), невролептици (лекарствени продукти, повлияващи централната нервна система), наркотични и ненаркотични обезболяващи.

Папаверинум хидрохлорикум 2% мрже да намали ефекта на . леводопа (продукт за лечение на Паркинсонова болест) при едновременното им приложение.
Активността на Папаверинум хидрохлорикум 2% се намалява при едновременното му прилагане със сулфонамиди.
Може да се комбинира успешно с фенобарбитал, диолан, новфилин, атропин.

 

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

 
Дозата и продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването и поносимостта към лекарствения продукт.
Папаверинум хидрохлорикум 2% се прилага парентерално -интравенозно, интрамускулно и подкожно. Интравенозния начин на приложение (1-2 ml 2% разтвор) се препоръчва, когато се търси бърз ефект. Инжектира се бавно и внимателно, в продължение на 1 - 2 минути за да се избегнат нежеланите ефекти. Подкожно и интрамускулно се въвежда в доза 1-2 ml 2% разтвор.
Парентерално прилаганите дози варират от 20 до 40 мг и могат да бъдат инжектирани през 3 часа.

 Максималната еднократна доза при подкожно, интрамускулно и венозно приложение е 0,1 g, а максималната дневна доза е от порядъка на 0,3 g
При деца дозата е l,5 мг/кг тегло 4 пъти дневно мускулно или венозно. За деца до 15 годините противопоказано венозното-приложение.
-При. импотентност може да се приложи интракавернозно в еднократна доза 20-40-mg, но не повече от 60 mg. В комбинация с фентоламин не трябва да се прилага повече от 3 пъти седмично.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

 
Какви нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Папаверинум хидрохлорикум 2%?

 
При прилагането на продукта може да се наблюдават нежелани реакции от страна на:

- сърдечно-съдова система - учестяване на сърдечната дейност, камерна екстрасистолия (прескачане на сърцето), атриовентрикуларен блок (нарушение в проводимостта на сърцето); хипотензия (понижено кръвно налягане).

- храносмилателна система - сухота в устата, гадене, коремен дискомфорт, запек или диария, анорексия (безапетитие), повишени стойности на чернодробните ензими;

- нервна система - лесна уморяемост, замайване, седация (успокояване), сънливост, главоболие.

- дихателна система - нарушение на дишането - кожа - зачервяване на лицето, кожни обриви, изпотяване. Интракавернозното приложение може да предизвика .дозо-зависим приапизъм.

- За всички нежелани; лекарствени реакции, включително и неописани в листовката незабавно съобщете на своя лекуващ лекар.

 

СПЕЦИАЛНИ УКАЗАНИЯ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

 
Какво да се предприеме, ако Папаверинум хидррхлрриум 2% е приложен в много високи дози (умишлено или случайно предозиране)?. Симптомите на предозиране с Папаверинум хидрохлорикум 2% включват вазомоторна (съдодвигателна) нестабилност, зачервяване, слабост, гадене, диария, повръщане, потискане на ЦНС, нистагъм (непроизволни ритмични движения на очните ябълки), замаяност, световъртеж, учестяване на сърдечната дейност.
Налага се внимателен контрол върху общото състояние на болния, състоянието на въздухоносните пътища, данните от кръвния газов анализ и от клинико-лабораторните изследвания. При поява на гърчове може да се наложи включване на диазепам. При хипотензивен ефект на Папаверинум хидрохлорикум 2% се назначават интравенозни вливания, инотропни вазопресорни средства (напр. допамин).

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

В оригинална опаковка на сухо и защитено от светлина място при температура не по-висока от 25°С.

 СРОК НА ГОДНОСТ

Две години от датата на производство.
Да не се употребява след изтичане срока на годност

 

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ

 
По лекарско предписание!

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

 
СОФАРМА АД, Българи

1220 София, ул. "Илиенско nioce"N 16

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на ПАПАВЕРИН амп. 20 мг. 1 мл. * 1 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (1)

Умерено клинично значими взаимодействия (50)

Маловажно клинично значими взаимодействия (2)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 24 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Stella_Artois:

Ежедневието ни е толкова забързано и все нямаме време да се храним здравословно и балансирано, което се отразява на стомаха и червата ни. Заради сухата храна и сандвичите усещам тежест в стомаха, подуване на корема и червата. Пробвах с Активия, но не се п...

2. Margo:

Аз пробвах всяка сутрин да ям овесени ядки или мюсли, наистина помогна, но за кратко. Сега мисля да пия някакво чайче, но все още не съм си избрала точно какво!!?? Препоръчайте нещо!!...

3. Violetta:

Аз пробвах всяка сутрин да ям овесени ядки или мюсли, наистина помогна, но за кратко. Сега мисля да пия някакво чайче, но все още не съм си избрала точно какво!!?? Препоръчайте нещо!! От значение е не какво ядеш сутринта, а какво ядеш вечерта......

4. pnk:

Има доста чайчета, таблетки, сиропи, които помагат, но честно казано най-добрата профилактика при подобен проблем е добър хранителен режим... Ясно е, че не може да се избяга от сухата храна, но при всеки удобен случай е хубаво да се храним с готвено, бога...

5. valiart:

Мдааа, чашата вода сутрин си върши работата. Препоръчвам! Чувала съм за чай от сена, също има резултат....

6. qproin:

Мдааа, чашата вода сутрин си върши работата. Препоръчвам! Чувала съм за чай от сена, също има резултат. Аз съм чувала, че и 1 лъжица мед към топлата вода помага....

7. radowen:

От личен опит при лениви черва: сутрин на гладно 1 супена лъжица смляно ленено семе с 1/2 лъжица мед. Хем е вкусно, хем полезно -> -> При постоянство в продължение на 2-3 седмици, ефектът е осезаем и дълготраен! Иначе съм пробвала какво ли не-билкови таб...

8. tweety:

От личен опит при лениви черва: сутрин на гладно 1 супена лъжица смляно ленено семе с 1/2 лъжица мед. Хем е вкусно, хем полезно -> -> При постоянство в продължение на 2-3 седмици, ефектът е осезаем и дълготраен! Иначе съм пробвала какво ли не-билкови таб...

9. valiart:

Да, точно така. В менюто трябва да присъства сготвена домашна храна и по-скоро повече супички. Пиците и сандвичите не се отразяват добре....

10. radowen:

Абе, трябва, ама тува пусто забързано и напрегнато ежедневие... Доскоро обядвах на крак и то някоя тестена закуска или Активиа....

11. valiart:

Е хубаво е, че си хапваш Активия. Моята колежка това обядва Активия с бисквитки с фибри. Ама си е с голям г... Другата яде като хала по две баници, а фиданка. Всичко си е до ген, момичета....

12. radowen:

Е хубаво е, че си хапваш Активия. Моята колежка това обядва Активия с бисквитки с фибри. Ама си е с голям г... Другата яде като хала по две баници, а фиданка. Всичко си е до ген, момичета. Напълно съгласна - генът си е основен фактор! Аз трябва хапките си...

13. Димка Кънева:

Ежедневието ни е толкова забързано и все нямаме време да се храним здравословно и балансирано, което се отразява на стомаха и червата ни. Заради сухата храна и сандвичите усещам тежест в стомаха, подуване на корема и червата. Пробвах с Активия, но не се п...

14. Silvi:

Тайната наистина се крие в редовното и здравословно хранене, което не далече не означава, че трябва да се ядат само определени храни. Храната ни трябва да е достатъчно богата на мазнини, но не прекалено, достатъчно богата на фибри и не на последно място п...

15. ivan33:

Здравейте,освен консултацията с лекар, може да пробвате със завишено консумиране на плодове и зеленчуци, колкото се може по-сурови, повече вода, зелен чай....

16. ПетърВн:

Определено както вече бе изтъкнато в повечето коментари здравословната диета е решението. Даже и да имате забързано ежедневие е достатъчно вечерята да е нещо сготвено домашно и помага определено.Хубаво е храната да е с мазнина, не е нужно да е много но да...

17. trojan horse:

Като чета постовете за здравословно хранене ми става смешно,май в последно време е модерно да се говори за това.Какво здравословно хранене бе хора с тия тънки портфейли -> -> -> -> -> -> .Всичко купуваме от пазара едва ли баба го е произвела на село ка...

18. ogi-smile:

Ленивите черва са едно от най- разпространените страдания в цивилизования свят. Адинамията (липса на физическо натоварване), неправилното хранене и стресът са основна причина за неправилната функция на червата.За разрешаване на тези проблеми и след консул...

19. Margo:

А искам да попитам някой пробвал ли е с Активия да се справи с дискомфорта? Наистина силна реклама, но дали е ефективна?...

20. ovagimyan:

Това, което съвсем скоро разбрах за този проблем е, да се хапва по половин круша, може и от компот, ако не им е сезон, а също и ако си вземете ошав от сини сливи, сварите ги след това пасирате на сок и пиете по половин чаша на ден... Това ми помогна......

21. tweety:

Това, което съвсем скоро разбрах за този проблем е, да се хапва по половин круша, може и от компот, ако не им е сезон, а също и ако си вземете ошав от сини сливи, сварите ги след това пасирате на сок и пиете по половин чаша на ден... Това ми помогна... То...

22. Даниела Стоянова:

Да ви кажа, ако е сериозна работата нито круша нито мляко помага. Аз бях се докарала до едно такова много сериозно състояние от едни хапчета и само Лаксал ме оправи....

23. човек:

Здравейте!Моля дайте съвет от много години страдам от този проблем, вече няма нещо да не съм опитвал: ошав от сливи, псилиум, ленено семе, активия, пиене на топла вода сутрин. Отдавна не ям рафинирани неща, кафета, черен чай. У дома сме само на пълнозърне...

24. teo-2012:

Здравей човек,казваш ,че синът ти няма този проблем.Прочети повече за това и ще разбереш причината.Имах същия проблем като теб.Това ме накара да открия много информация.ТИХАТА ЕПИДЕМИЯ Това е доказано по експериментален път. Основното свойство на всеки па...

25. човек:

Здравей човек,казваш ,че синът ти няма този проблем.Прочети повече за това и ще разбереш причината.Имах същия проблем като теб.Това ме накара да открия много информация.ТИХАТА ЕПИДЕМИЯ Това е доказано по експериментален път. Основното свойство на всеки па...

26. teo-2012:

Здравей човек,казваш ,че синът ти няма този проблем.Прочети повече за това и ще разбереш причината.Имах същия проблем като теб.Това ме накара да открия много информация.ТИХАТА ЕПИДЕМИЯ Това е доказано по експериментален път. Основното свойство на всеки п...

27. човек:

Здравей човек,казваш ,че синът ти няма този проблем.Прочети повече за това и ще разбереш причината.Имах същия проблем като теб.Това ме накара да открия много информация.ТИХАТА ЕПИДЕМИЯ Това е доказано по експериментален път. Основното свойство на всеки ...

28. teo-2012:

О: Така, ще ви кажа малко от това, на което се натъкнах, както и от това, което откриха мои колеги. Ето един частичен списък. Във ваксината против дребна шарка Rimavex открихме различни пилешки вируси. В полиоваксината намерихме акантамеби (среща се в сла...

29. човек:

О: Така, ще ви кажа малко от това, на което се натъкнах, както и от това, което откриха мои колеги. Ето един частичен списък. Във ваксината против дребна шарка Rimavex открихме различни пилешки вируси. В полиоваксината намерихме акантамеби (среща се в сла...

30. meri_mari_68:

От личен опит при лениви черва: сутрин на гладно 1 супена лъжица смляно ленено семе с 1/2 лъжица мед. Хем е вкусно, хем полезно -> -> При постоянство в продължение на 2-3 седмици, ефектът е осезаем и дълготраен! Иначе съм пробвала какво ли не-билкови таб...

31. човек:

О: Така, ще ви кажа малко от това, на което се натъкнах, както и от това, което откриха мои колеги. Ето един частичен списък. Във ваксината против дребна шарка Rimavex открихме различни пилешки вируси. В полиоваксината намерихме акантамеби (среща се в сл...

32. човек:

Здравейте пак!През януари бях писал за моя проблем. С огромна радост искам да ви кажа, че намерих решение и в вече всяка сутрин ходя по голяма нужда. Само който е бил с 30 години упорит хроничен запек ще разбере радостта ми -> -> Искам да споделя какво ...

33. ramimni:

С толкова много съвети няма как да не си полезен на някого, аз нямам този проблем, но ми стана интересно, някои твои препоръки са готини да си ги правиш и без да имаш кой знае каква нужда, просто, за да ти е по-леко...

34. човек:

С толкова много съвети няма как да не си полезен на някого, аз нямам този проблем, но ми стана интересно, някои твои препоръки са готини да си ги правиш и без да имаш кой знае каква нужда, просто, за да ти е по-леко Оказва се, за кой ли път, че истинските...

35. Viktor.Ivanov:

С толкова много съвети няма как да не си полезен на някого, аз нямам този проблем, но ми стана интересно, някои твои препоръки са готини да си ги правиш и без да имаш кой знае каква нужда, просто, за да ти е по-леко Оказва се, за кой ли път, че истинскит...

36. човек:

С толкова много съвети няма как да не си полезен на някого, аз нямам този проблем, но ми стана интересно, някои твои препоръки са готини да си ги правиш и без да имаш кой знае каква нужда, просто, за да ти е по-леко Оказва се, за кой ли път, че истински...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ПАПАВЕРИН амп. 20 мг. 1 мл. * 1"

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.