0 продукта

е-Аптека

НЕОКСИД АНТИОКСИДАНТ табл. * 30

НЕОКСИД АНТИОКСИДАНТ табл. * 30 - изображение
Цена:  13.50 лв.

НЕОКСИД АНТИОКСИДАНТ табл. * 30

 • Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете вземането на препарата.
 • Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.
 • Приемането на този препарат осигурява дневните Ви нужди от витамини А, С, Е и микроелемента селен, които в комбинация с екстракта от пшеничен зародиш представляват мощна антиоксидантна комбинация за максимална защита от действието на свободните радикали.


Съдържание на листовката

1. Какво представляват свободните радикали?
2. Какво представляват антиоксидантите?
3. Пшеничен зародиш
4. Показания и начин на приложение
5. Странични ефекти
6. Противопоказания
7. Съхранение


Всяка таблетка NEOXID съдържа:
Сух екстракт от пшеничен зародиш — 125 mg, витамин С — 100 mg, витамин Е — 20 mg, β-каротен — 6 mg, селен — 50 mg.
Помощни вещества: пълнители микрокристална целулоза (Е460), магнезиев стеарат (Е470b), лактоза, коповидон, повидон, филм с оцветител (E110).
Оцветител - Е110 може да има неблагоприятни последици върху дейността и вниманието на децата.

1. Какво представляват свободните радикали?

Свободните радикали са атоми, които притежават свободен електрон в своята електронна обвивка. Свободните радикали са много нестабилни, затова след тяхното формиране мигновено реагират с други химични съединения или елементи, които също се превръщат в свободни радикали. Taka започва една верижна реакция, водеща до образуването на нови и нови силно реактивни елементи и съединения, които могат да увредят клетките на организма, като атакуват тяхната ДНК или клетъчната мембрана.
За да се предпази от увреждащото действие на свободните радикали, нашето тяло разполага със защитна система от антиоксиданти.

2. Какво представляват антиоксидантите?
Антиоксидантите са молекули, които безопасно взаимодействат със свободните радикали без самите те да се превръщат в нестабилни съединения и прекъсват предизвиканата от тях верижна реакция, преди да бъдат увредени жизненоважните за организма молекули.
Защитната система от антиоксиданти е изградена от ензими, витамини и микроелементи, които функционират в тясна взаимовръзка

1. ЕНЗИМИ
Супероксид дисмутаза (СОД)

СОД е мощен антиоксидант, които предпазва клетките от токсичното действие на кислорода, когато той самият се превърне в свободен радикал, т. нар. "супероксиден радикал". СОД се намира във всички по-важни тъкани на организма, но особена роля има в клетките на белия дроб и кожата. С напредването на възрастта, организмът произвежда все по-малко супероксид дисмутаза, което go голяма степен обуславя процесите на стареене.

Каталаза
Каталазата е друг важен ензим, който се намира в клетките на кожата, костния мозък, черния дроб, бъбреците и лигавиците и неутрализира свободните радикали, образувани в тези органи и тъкани в резултат на естествените им функции.

2. ВИТАМИНИ
Витамин Е

Най-широко разпространеният мастно разтворим антиоксидант в човешкото тяло. Един от най-ефективните антиоксиданти, които прекъсва верижната реакция на свободните радикали във всички тъкани, съдържащи липиди, както и в клетъчната мембрана. Витамин Е играе ключова роля в нормалното функциониране на редица хормони, ензими, липиди, както и на еритроцитната мембрана, епитела на дихателната система и кожата.

Витамин С
Най-широко разпространеният водно разтворим антиоксидант в човешкото тяло. Действа главно в клетката. Особено важна е ролята му при неутрализацията на свободните радикали, образувани в резултат на цигарения дим и замърсяването на околната среда.

Про-витамин A (β-каротен)
Про-витамин А е мастно разтворим антиоксидант, който допълва антиоксидантното действие на витамин Е. Една част от про-витамин А се превръща във витамин А (ретинол), който няма антиоксидантна активност, но играе ключова роля в редица жизненоважни процеси. Доказана е ролята на витамин А в образуването на очните пигменти, както и в растежа на епителните клетки, скелета и репродуктивните органи. Повишава устойчивостта на организма към студ и други неблагоприятни влияния на околната среда.

3. МИКРОЕЛЕМЕНТИ
Селен

Селенът спада към групата на микроелементите в човешкия организъм. Той е съставна част на една от ензимните системи, неутрализиращи определени свободни радикали, които увреждат липидните структури в тъканите. Селенът и витамин Е взаимно усилват действието си като антиоксиданти. Селенът играе важна роля за нормалното функциониране на панкреаса, което е необходимо за абсорбцията на витамин Е. От своя страна Витамин Е намалява загубите на селен в организма и го поддържа в активната му форма.

3. Пшеничен зародиш
Пшеничният зародиш е най-богатият естествен източник на антиоксиданти, както и на много други ензими, аминокиселини, витамини и минерали. От особена важност за антиоксидантната му активност е високото съдържание на ензимите СОД и каталаза.

4. Показания и начин на приложение
NEOXID е мощна и балансирана антиоксидантна формула, която:

 • Неутрализира свободните радикали;
 • Спомага за запазване на здрава кръвоносна система;
 • Подпомага работата на сърдечната мускулатура и правилното функциониране на сърцето;
 • Влияе положително на физическия растеж и фертилитета;
 • Влияе положително на кожата и растежа на косата;
 • Действа благоприятно за поддържане на доброто състояние на ставите;
 • Повишава издръжливостта на организма към студ и други неблагоприятни влияния на околната среда;
 • Подкрепя функциите на дихателната система, особено при пушачи;
 • Действа благоприятно за поддържането на хормоналния баланс в организма във физиологични норми.


Приемайте NEOXID в доза една таблетка дневно, освен ако Вашият лекар не е препоръчал друго.

5. Странични ефекти
Всички активни съставки на NEOXID съществуват в човешкия организъм, затова страничните ефекти на препарата могат да се проявят само при неговото предозиране. Клиничните прояви на предозиране се дължат главно на мастноразтворимите витамин Е и β-каротен, както и в много редки случаи на микроелемента селен.
При предозиране на β-каротен се наблюдава пожълтяване на кожата по дланите и ходилата, но не и на склерите, загуба на апетит и подуване.
Предозирането с витамин Е представлява рисков фактор за бременността и може сериозно да увреди плода и новороденото. Предозирането на селен се проявява с косопад, увреждане на ноктите и полиневрит.
В много редки случаи се наблюдава непоносимост към активните съставки или помощните вещества в състава на таблетката. В случай, че след приемането на NEOXID установите поява на обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето или недостиг на въздух, преустановете приемането на препарата и се консултирайте с Вашия лекар.

6. Противопоказания
Хипервитаминози А и Е.

7. Съхранение
Съхранявайте препарата при стайна температура на недостъпни за деца места.
Съхранявайте NEOXID в оригиналната опаковка. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Производител: САНА-С ЕООД, България.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
 • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
  Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
 • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 86 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "НЕОКСИД АНТИОКСИДАНТ табл. * 30" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "НЕОКСИД АНТИОКСИДАНТ табл. * 30"
--- 25 скрити --- Прочети всички тук

26. www.framar.bg отговаря: (2013-03-18 10:45:59)

Diana

az ne sum bremenna,samo da ka4a kilogrami mojeli da piq Neoxid?

Може да го приемате, но едва ли ще увеличите телесното си тегло.

27. Таня: (2014-04-06 09:01:45)

А може ли да се напълнее от този продукт.

28. www.framar.bg отговаря: (2014-04-06 12:39:42)

Таня

А може ли да се напълнее от този продукт.

Няма посочен подобен ефект.

29. Дияна: (2015-03-05 00:14:40)

Имам образование на лицето, на дясната скула, като огромен балон, пълен с вода или гной е. Казаха ми, че това лекарство помага при такива мастни топчета. Един приятел имаше до ухото и му изчезна след прием на Неоксид . Нещо като балон е. Мога ли и аз да приемам това лекарство ? Защото не искам да ме режат по лицето.

30. www.framar.bg отговаря: (2015-03-05 14:21:28)

Дияна

Имам образование на лицето, на дясната скула, като огромен балон, пълен с вода или гной е. Казаха ми, че това лекарство помага при такива мастни топчета. Един приятел имаше до ухото и му изчезна след прием на Неоксид . Нещо като балон е. Мога ли и аз да приемам това лекарство ? Защото не искам да ме режат по лицето.

Не е посочено такова приложение на препарата. Консултирайте се с лекар за подходящото за Вас лечение!

НЕОКСИД АНТИОКСИДАНТ табл. * 30 е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.