Начало Е-Аптека Хранителни добавки Витамини и минерали WALMARK Multivitamins & Multiminerals for Adults КАЛМАЦИН табл. * 100 ВАЛМАРК

КАЛМАЦИН табл. * 100 ВАЛМАРК

Арт. #11003708

Калмацин (Калций-Магнезий-Цинк)

 

Изключителна комбинация от три жизненоважни минерала - калции, магнезий и цинк. Комбинацията им е важна, защото калцият не може успешно да се вгради в костите без наличието на магнезий и цинк. По подобен начин, цинкът влияе по-ефикасно върху кожата и косата в присъствието на калций и магнезий.

 

Калцият е един от основните минерали в човешкия организъм и играе ключова роля в изграждането на здрави кости и зъби. Жизненоважен е за мускулите, сърдечната дейност, притежава противоалергично действие, участва в процеса на кръвосъсирване. Нуждата от калций се увеличава по време на усилен растеж, бременност, кърмене. Продължителният недостиг на калций може да доведе до развитие на остеопороза.

 

Магнезият е особено необходим за нормалните функции на мускулите, за дейността на сърцето, кръвоносната и нервната система. Недостатъчният прием на магнезий може да причини мускулни спазми, нарушения в сърдечния ритъм, хипертония (високо кръвно налягане). Подпомага организма в стресови ситуации.

 

Цинкът е основен микроелемент, необходим за поддържане на живота. Много ензими в човешкия организъм съдържат цинк. Недостатъчното количество води до забавяне на растежа, косопад, кожни заболявания (акне, екземи), умора, влошаване функцията на простатата, зрението, паметта, вкуса и обонянието. Оказа благоприятен ефект върху имунната система.


Ефекти:

* подходящ за хора с повишен риск от развитие на остеопороза (възрастни, жени по време на менопауза и след гинекологични операции)
* оказва положително влияние върху нервната система и регулирането на нервно-мускулния баланс
* подходящ за деца по време на интензивен растеж, при бременност и кърмене, по време на оздравителни периоди и при повишено физическо натоварване

 

Калмацин (Калций-Магнезий-Цинк)


Съдържание:


Всяка таблетка съдържа:
Калций 333,3 mg Магнезий 133,3 mg
Цинк 8.3 mg

 


Дозировка:
1 таблетка дневно по време на хранене

 


Опаковка:100 таблетки

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА КАЛМАЦИН табл. * 100 ВАЛМАРК

  • Умерено клинично значими взаимодействия (81)
  • Маловажно клинично значими взаимодействия (141)
Виж подробно всички ›

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С КАЛМАЦИН табл. * 100 ВАЛМАРК

КОМЕНТАРИ КЪМ КАЛМАЦИН табл. * 100 ВАЛМАРК

КАЛМАЦИН табл. * 100 ВАЛМАРК Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСерияЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):Любопитно