Лекарства за лечение на инфекциозни и паразитни заболявания

120 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Лекарствата за лечение на инфекциозни и паразитни заболявания се прилагат по лекарско предписание, като дозата и продължителността на лечебния курс се определят индивидуално.

Назначават се за прием през устата (под формата на саше, таблетки, капсули, сироп и други), инжекционно или локално (крем, унгвент).

В зависимост от причинителя на заболяването се прилагат различни по вид лекарства. За лечение на вирусен хепатит се прилагат противовирусни лекарства с цел ограничаване пораженията в черния дроб и забавяне прогресията на болестта.

При гъбични инфекции (микози), засягащи кожата, ноктите, лигавиците, вътрешните органи, гениталиите, се прилагат подходящи антимикотици.

За лечение на паразитни заболявания, причинени от хелминти (червеи по човека), каквито например са остриците, свинската тения, говежда тения и други, се прилагат подходящи антихелминтни лекарства.

За лечение на полови инфекции и сексуално-трансмисивни заболявания се прилагат широкоспектърни антибиотици и химиотерапевтици.

Лекарствата за лечение на туберкулоза се прилагат в комплексната терапия на туберкулоза на белия дроб, костите, кожата, вътрешните органи, но също и за профилактика при контакт с болен.

Херпесните инфекции (херпес симплекс, херпес зостер, цитомегаловирус) се лекуват с подходящи противовирусни лекарства.

В допълнително лечение, но и за превенция на инфекциозните и паразитни заболявания, се прилагат и някои медикаменти, подпомагащи имунната активност на организма.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook