0 продукта

Лекарствен справочник

БЕТАДИН вагинални глобули 200 мг. * 14

БЕТАДИН вагинални глобули  200 мг.  * 14 - изображение
Цена:  10.49 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ

 

Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да приемате лекарството

- Пазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново;

- Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар;

- Това лекарство е предписано само на Вас. Не го предлагайте на други, дори те да имат същите оплаквания като Вашите, защото може да им навреди.

 

Съдържание на листовката:

1. Какво представляват Betadine песарии и за какво се използват;

2. Преди да започнете да използвате Betadine песарии;

3. Начин на приложение на Betadine песарии;

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

5. Условия за съхранение на Betadine песарии.

 

BETADINE pessary БЕТАДИН песарии

 

Активно вещество: Във всеки песарии се съдържат 200 mg povidone iodine (съответства на 20 mg свободен активен йод)

Помощни вещества: Макрогол 1000

Вид и Форма на песария: Песарии с характерна форма, с гладка повърхност, кафяво оцветени.Вид и състав на опаковката: 14 песарии в бяло PVC фолио са поставени в картонена кутия, заедно с листовката за пациента.

 

Притежател на Разрешението за употреба:

EGIS Pharmaceuticals Public Limited Company 1106 BUDAPEST, Kereszturi ut. 30-38 HUNGARYПо лиценз на Mundipharma AG - Basel, Switzerland

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ BETADINE ПЕСАРИИ й ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВАТ

Елементарният йод е високоефективно антимикробно вещество. Той бързо убива всички бактерии, вируси, гъбички и някои протозои (вид микроорганизми).

Използва се при: остри или хронични вагинити (възпаление на влагалището); смесени инфекциии; неспецифични инфекции (възпаление, причинено от Gardnerella vaginalis); гъбични инфекции; трихомонасни инфекции; вагинални инфекции, в резултат на проведено антибиотично лечение или приложение на стероидни лекарства. Като профилактика преди операции или диагностични процедури.

 

2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ BETADINE ПЕСАРИИ

Не използвайте Betadine песарии:

• Ако сте алергични или предполагате, че сте алергични към йод;

• Многократната употреба е противопоказана при пациенти с нарушена функция на щитовидната жлеза (включително т.нар. възлеста колоидална гуша, ендемична (характерна за някои географски райони) гуша и тиреоидит на Хашимото, аденом на щитовидната жлеза);

• При възпаление на кожата с образуване на мехури, подобни на херпес (т.нар. херпетиформен дерматит на Дюринг);

• Преди радиойод лечение или сцинтиграфия.

• Betadine песарии са противопоказани при деца преди пубертета.

 

Специални протовопоказания и специални предупреждения за употреба:

• В случаи на многократна употреба на Betadine песарии от пациенти с хронична бъбречна недостатъчност;

- При пациенти на лечение с литий не се препоръчва многократно прилагане на Betadine песарии;

• След продължителна употреба на Betadine песарии е необходимо да се проведе изследване на функцията на щитовидната жлеза;

• Да не се приема през устата;

• Контактът с йод повидон може да доведе до фалшиво-положителни резултати на някои изследвания, като например откриване на кръв в изпражненията или урината, или захар в урината;

• Йодът се поглъща през неувредената кожа, както и през рани, което може да повлияе върху резултатите от изследванията на функцията на щитовидната жлеза;

• Песариите убиват сперматозоидите, затова приложението им при желание за забременяване не се препоръчва.

Бременност и кърмене

Трябва да се избягва честата употреба на povidone iodine (йод повидон) при бременни и кърмещи жени, тъй като погълнатия йод може да премине през плацентата и се отделя с кърмата. Не са наблюдавани нежелани въздействия върху плода или новороденото при краткотрайна употреба на лекарствения продукт. Въпреки това приложението му при бременни жени и кърмачки е възможно само ако ползата от него е по-голяма от възможния риск за щитовидната функция и развитието на плода.Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да използвате всяко лекарство докато сте бременна или кърмите.

 

Шофиране и работа с машини

Употребата на лекарствения продукт не предполага нарушения в способността за шофиране и извършване на дейности с повишен риск.

 

Приемане на други лекарства по време на употребата на Betadine

• Едновременното приложение на йод повидон с живак-, сребро- и тауролидин-съдържащи дезинфектанти, както и с хидроген пероксид и с тинктура на бензоевата киселина може да намали ефикасността и на двата продукта;

 

3. НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА BETADINE ПЕСАРИИ

За вагинално (влагалищно) приложение.

Възрастни: За лечение на леки инфекции се препоръчва прилагането на 1 песарии веднъж дневно в продължение на 7 дни, в случаи на по-тежки инфекции или при незадоволителен резултат - още 7 дни. При упорити (често повтарящи се) инфекции се допуска двукратно приложение на ден (2 х 1), както и по-продължително лечение.Песарият се намокря преди употреба. Поставя се дълбоко във влагалището с помощта на апликатор вечер преди лягане.По време на лечението е препоръчително да носите дамски превръзки. За да осигурите максимално разтваряне на активното вещество и за да избегнете дразнене на мястото на приложението е важно преди непосредствена употреба песарият да се намокри с вода. Не е необходимо прекъсване на приложението на лекарствения продукт при поява на менструално кървене (менструация); лечението може да продължи колкото е необходимо.Деца: Betadine песарии са противопоказани при деца преди пубертета.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички други лекарства и Betadine може да предизвика нежелани лекарствени реакции.Прекъснете лечението ако се появи раздразнение на мястото на приложението, зачервяване или оток. Йодът се поглъща от влагалището и при продължителна употреба може да има неблагоприятен ефект върху функцията на щитовидната жлеза.

Ако сте използвали повече Betadine песарии от предписаните

Прекаленото поглъщане на йод може да предизвика гуша, както и хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм (понижена или повишена функция на щитовидната жлеза). Поглъщането на високи дози йод повидон може да предизвика следните нежелани лекарствени реакции: метален вкус в устата, повишено слюнкоотделяне, парене или болка в гърлото и усата, възпаление или оток на клепачите, кожни реакции, стомашно-чревни раздразнения, диария, затруднено дишане, оток на белия дроб, нарушения в метаболизма (обмяната на веществата, увеличена киселинност на телесните течности, увеличено количество натрий в тях), увреждане на бъбреците. Веднага потърсете медицинска помощ, ако сте предозирали песариите.

 

5. УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА BETADINE ПЕСАРИИ

Да се съхранява в хладилник.Да се съхранява на място недостъпно за деца.Не използвайте Betadine песарии след срока на годност, отпечатан върху опаковката.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 67 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "БЕТАДИН вагинални глобули 200 мг. * 14" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "БЕТАДИН вагинални глобули 200 мг. * 14"
--- 144 скрити --- Прочети всички тук

145. www.framar.bg отговаря: (2015-01-15 20:11:07)

kkk

Здравейте, колко дни след спиране на лечението могат да се правят изследвания за кръвна картина, урина и вагинален секрет?

Може да ги направите три дни след приключване на лечението.

146. mariela: (2015-01-26 11:23:32)

Mojeli dase izpolzva za protivo za4ata4ni

147. www.framar.bg отговаря: (2015-01-26 12:23:27)

mariela

Mojeli dase izpolzva za protivo za4ata4ni

Не!

148. Зори: (2015-01-30 11:05:16)

Здравейте, искам да попитам дали е нормално да имам парене след използване на Бетадин ? Лекаря ми предписа само 3 дни, снощи ми беше първата нощ и се събудих от жестоко парене... Не зная дали да издържа още 2 дни или да прекратя ? Благодаря

149. www.framar.bg отговаря: (2015-01-30 15:03:15)

Зори

Здравейте, искам да попитам дали е нормално да имам парене след използване на Бетадин ? Лекаря ми предписа само 3 дни, снощи ми беше първата нощ и се събудих от жестоко парене... Не зная дали да издържа още 2 дни или да прекратя ? Благодаря

По-добре споделете оплакванията си на лекуващия лекар!

Колко редовно посещавате сайта www.framar.bg?

Това ми е първото посещение в сайта.
Влизам едва отскоро.
Влизам редовно, няколко пъти седмично.
Влизам редовно, няколко пъти месечно.
Влизам всеки ден.
Влизам когато имам нужда.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.