0 продукта

Лекарствен справочник

БЕТАДИН вагинални глобули 200 мг. * 14

БЕТАДИН вагинални глобули  200 мг.  * 14 - изображение
Цена:  10.49 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ

 

Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да приемате лекарството

- Пазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново;

- Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар;

- Това лекарство е предписано само на Вас. Не го предлагайте на други, дори те да имат същите оплаквания като Вашите, защото може да им навреди.

 

Съдържание на листовката:

1. Какво представляват Betadine песарии и за какво се използват;

2. Преди да започнете да използвате Betadine песарии;

3. Начин на приложение на Betadine песарии;

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

5. Условия за съхранение на Betadine песарии.

 

BETADINE pessary БЕТАДИН песарии

 

Активно вещество: Във всеки песарии се съдържат 200 mg povidone iodine (съответства на 20 mg свободен активен йод)

Помощни вещества: Макрогол 1000

Вид и Форма на песария: Песарии с характерна форма, с гладка повърхност, кафяво оцветени.Вид и състав на опаковката: 14 песарии в бяло PVC фолио са поставени в картонена кутия, заедно с листовката за пациента.

 

Притежател на Разрешението за употреба:

EGIS Pharmaceuticals Public Limited Company 1106 BUDAPEST, Kereszturi ut. 30-38 HUNGARYПо лиценз на Mundipharma AG - Basel, Switzerland

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ BETADINE ПЕСАРИИ й ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВАТ

Елементарният йод е високоефективно антимикробно вещество. Той бързо убива всички бактерии, вируси, гъбички и някои протозои (вид микроорганизми).

Използва се при: остри или хронични вагинити (възпаление на влагалището); смесени инфекциии; неспецифични инфекции (възпаление, причинено от Gardnerella vaginalis); гъбични инфекции; трихомонасни инфекции; вагинални инфекции, в резултат на проведено антибиотично лечение или приложение на стероидни лекарства. Като профилактика преди операции или диагностични процедури.

 

2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ BETADINE ПЕСАРИИ

Не използвайте Betadine песарии:

• Ако сте алергични или предполагате, че сте алергични към йод;

• Многократната употреба е противопоказана при пациенти с нарушена функция на щитовидната жлеза (включително т.нар. възлеста колоидална гуша, ендемична (характерна за някои географски райони) гуша и тиреоидит на Хашимото, аденом на щитовидната жлеза);

• При възпаление на кожата с образуване на мехури, подобни на херпес (т.нар. херпетиформен дерматит на Дюринг);

• Преди радиойод лечение или сцинтиграфия.

• Betadine песарии са противопоказани при деца преди пубертета.

 

Специални протовопоказания и специални предупреждения за употреба:

• В случаи на многократна употреба на Betadine песарии от пациенти с хронична бъбречна недостатъчност;

- При пациенти на лечение с литий не се препоръчва многократно прилагане на Betadine песарии;

• След продължителна употреба на Betadine песарии е необходимо да се проведе изследване на функцията на щитовидната жлеза;

• Да не се приема през устата;

• Контактът с йод повидон може да доведе до фалшиво-положителни резултати на някои изследвания, като например откриване на кръв в изпражненията или урината, или захар в урината;

• Йодът се поглъща през неувредената кожа, както и през рани, което може да повлияе върху резултатите от изследванията на функцията на щитовидната жлеза;

• Песариите убиват сперматозоидите, затова приложението им при желание за забременяване не се препоръчва.

Бременност и кърмене

Трябва да се избягва честата употреба на povidone iodine (йод повидон) при бременни и кърмещи жени, тъй като погълнатия йод може да премине през плацентата и се отделя с кърмата. Не са наблюдавани нежелани въздействия върху плода или новороденото при краткотрайна употреба на лекарствения продукт. Въпреки това приложението му при бременни жени и кърмачки е възможно само ако ползата от него е по-голяма от възможния риск за щитовидната функция и развитието на плода.Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да използвате всяко лекарство докато сте бременна или кърмите.

 

Шофиране и работа с машини

Употребата на лекарствения продукт не предполага нарушения в способността за шофиране и извършване на дейности с повишен риск.

 

Приемане на други лекарства по време на употребата на Betadine

• Едновременното приложение на йод повидон с живак-, сребро- и тауролидин-съдържащи дезинфектанти, както и с хидроген пероксид и с тинктура на бензоевата киселина може да намали ефикасността и на двата продукта;

 

3. НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА BETADINE ПЕСАРИИ

За вагинално (влагалищно) приложение.

Възрастни: За лечение на леки инфекции се препоръчва прилагането на 1 песарии веднъж дневно в продължение на 7 дни, в случаи на по-тежки инфекции или при незадоволителен резултат - още 7 дни. При упорити (често повтарящи се) инфекции се допуска двукратно приложение на ден (2 х 1), както и по-продължително лечение.Песарият се намокря преди употреба. Поставя се дълбоко във влагалището с помощта на апликатор вечер преди лягане.По време на лечението е препоръчително да носите дамски превръзки. За да осигурите максимално разтваряне на активното вещество и за да избегнете дразнене на мястото на приложението е важно преди непосредствена употреба песарият да се намокри с вода. Не е необходимо прекъсване на приложението на лекарствения продукт при поява на менструално кървене (менструация); лечението може да продължи колкото е необходимо.Деца: Betadine песарии са противопоказани при деца преди пубертета.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички други лекарства и Betadine може да предизвика нежелани лекарствени реакции.Прекъснете лечението ако се появи раздразнение на мястото на приложението, зачервяване или оток. Йодът се поглъща от влагалището и при продължителна употреба може да има неблагоприятен ефект върху функцията на щитовидната жлеза.

Ако сте използвали повече Betadine песарии от предписаните

Прекаленото поглъщане на йод може да предизвика гуша, както и хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм (понижена или повишена функция на щитовидната жлеза). Поглъщането на високи дози йод повидон може да предизвика следните нежелани лекарствени реакции: метален вкус в устата, повишено слюнкоотделяне, парене или болка в гърлото и усата, възпаление или оток на клепачите, кожни реакции, стомашно-чревни раздразнения, диария, затруднено дишане, оток на белия дроб, нарушения в метаболизма (обмяната на веществата, увеличена киселинност на телесните течности, увеличено количество натрий в тях), увреждане на бъбреците. Веднага потърсете медицинска помощ, ако сте предозирали песариите.

 

5. УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА BETADINE ПЕСАРИИ

Да се съхранява в хладилник.Да се съхранява на място недостъпно за деца.Не използвайте Betadine песарии след срока на годност, отпечатан върху опаковката.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 67 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "БЕТАДИН вагинални глобули 200 мг. * 14" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "БЕТАДИН вагинални глобули 200 мг. * 14"
--- 144 скрити --- Прочети всички тук

145. www.framar.bg отговаря: (2015-01-15 20:11:07)

kkk

Здравейте, колко дни след спиране на лечението могат да се правят изследвания за кръвна картина, урина и вагинален секрет?

Може да ги направите три дни след приключване на лечението.

146. mariela: (2015-01-26 11:23:32)

Mojeli dase izpolzva za protivo za4ata4ni

147. www.framar.bg отговаря: (2015-01-26 12:23:27)

mariela

Mojeli dase izpolzva za protivo za4ata4ni

Не!

148. Зори: (2015-01-30 11:05:16)

Здравейте, искам да попитам дали е нормално да имам парене след използване на Бетадин ? Лекаря ми предписа само 3 дни, снощи ми беше първата нощ и се събудих от жестоко парене... Не зная дали да издържа още 2 дни или да прекратя ? Благодаря

149. www.framar.bg отговаря: (2015-01-30 15:03:15)

Зори

Здравейте, искам да попитам дали е нормално да имам парене след използване на Бетадин ? Лекаря ми предписа само 3 дни, снощи ми беше първата нощ и се събудих от жестоко парене... Не зная дали да издържа още 2 дни или да прекратя ? Благодаря

По-добре споделете оплакванията си на лекуващия лекар!

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.