0 продукта

е-Аптека

золпидем (zolpidem) | ATC N05CF02

золпидем (zolpidem) | ATC (N05CF02)

Золпидемът е лекарствен препарат, който спада към групата на хипнотиците.

Показания: използва се за лечение на безсъние.

Фармакологични свойства: золпидемът притежава анксиолитично, хипнотично и седативно действие.

Нежелани лекарствени реакции: сънливост, замаяност, диария, главоболие, гадене, повръщане, умора, обриви, сърбеж, мускулна слабост, намалено либидо, нарушения на паметта, кошмари, нощно безпокойство, депресия, объркване, тремор, нарушено равновесие.

Лекарствени взаимодействия: золпидемът може да взаимодейства с невролептици, сънотворни, седативни, анксиолитици, антидепресанти, наркотични аналгетици, антиепилептици, анестетици, бупренорфин, кетоконазол, рифампицин.

Противопоказания: свръхчувствителност към золпидем, сънна апнея, детска възраст, миастения гравис, остра дихателна недостатъчност, зависимост към алкохол или наркотици.

Дозов режим: орален прием в дози от 10 мг.

Достъп до пациента: отпуска се с рецепта.

Взаимодействия

на золпидем (zolpidem) | ATC N05CF02 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (6)

Умерено клинично значими взаимодействия (292)

Маловажно клинично значими взаимодействия (33)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 34 Гласа
Сподели в Facebook

Продукти съдържащи золпидем (zolpidem) | ATC (N05CF02)

СТИЛНОКС табл. 10 мг. * 7

СТИЛНОКС табл. 10 мг. * 7

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ STILNOX 10 rog film-coated tablets СТИЛНОКС 10 mg филмирани таблетки золпидемов тартарат (Zolpidem tartrate) Прочетете

3.36 лв.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.