ПЕТЪР ДИМКОВ и Ко

3 продукта
Сортирай:
На страница по:

Петър Димков и КО” ООД е създадена през 2017 година. Предлага хранителни добавки на билкова основа по оригиналните рецепти на ЛЕЧИТЕЛЯ Петър Димков. Всички те са създадени, за да помогнат на хората да решат своите здравословни проблеми.

Петър Димков ЛечителятПетър Димков е известен с името ЛЕЧИТЕЛЯТ. Той е роден на 19.12.1886 година в София в семейството на свещеника Иван Димков. Завършва началното си образование в столичното училище "Денкоглу". Заминава за Петербург през 1899 година, където завършва военно училище. Назначен е като подпоручик в 25-ти Драгомански полк в Цариброд през 1909 година. Участник е във всички войни за обединението на България и е раняван 8 пъти. Тогава открива способностите си да лекува хората, поразени от холера. До 1936 година е в армията, а когато се уволнява е с чин полковник.
Много негови заслуги от военния му период ще останат в историята на България - ръководител е на изграждането на Аспаруховия вал във Варна; играе много важна роля за построяването на парка-мавзолей "Владислав Варненчик" и на Арката - портал на VIII Приморски полк във Варна; спасява родната къща на Васил Левски през 1933 година, когато е бил командир на 21-ва пехотна дружина в Карлово, и ръководи нейното повторно изграждане.

Петър Димков следва традицията на семейството и посвещава по-голямата част от живота си на изучаването на билките, събирането на рецепти и доразвиването им. Във фитотерапията, също така, открива и прилага свои оригинални съчетания от растения. Създава и популяризира принципи, базирани на народната медицина:
1. Лекуването да става с естествени природни средства.
2. В зависимост от болестта на човек да се прилага индивидуално лечение.
3. То да бъде насочено към укрепване на организма чрез промяна на начина на живот и храненето.
4. Да се въздейства не само на болния орган, но и на целия организъм.
5. Чрез самовнушение и внушение да се създаде увереност в болния за неговото оздравяване.
6. Не използва съоръжения и апарати, а лапи, компреси, масажи, фрикции, водолечебни процедури, масажи и други.

Петър Димков има издадени 4 книги "Българска народна медицина" /издавана 5 пъти от 1926 г. до 1937 г., преиздавана още през 1977 г., 1991 г., 1993 г. и 2008 г. /; "Хигиена и лекуване на душата", "Молитвеник" и "Очна диагноза". През целия си живот с успех и безвъзмездно е лекувал хората и не случайно е наречен ПЕТЪР ДИМКОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ.

Петър Димков внук

 


Наследникът на ЛЕЧИТЕЛЯ - неговият внук д-р Петър Димков, продължава достойно делото на дядо си в областта на фитотерапията и ирисдиагностиката. Той завършва медицина през 1985 година в Киев, Украйна. Специализира очни болести и работи като главен асистент в Очната клиника на УМБАЛ "Александровска" и до днес.
През 2008 година вестник "24 часа" преиздаде книгата "Българска народна медицина" на ЛЕЧИТЕЛЯ под заглавие "Рецептите на Петър Димков" в 14 книги. Поредицата завършва с две книги на неговия внук със заглавие "Рецептите на Петър Димков - внук. Наследникът". В тях той предлага опростени и проверени рецепти за някои от най-срещаните заболявания, изпитани практически през 20-те му години стаж.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook