Хранителни добавки при високо кръвно налягане

85 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Все повече хора страдат от хипертония – високо кръвно налягане. Понякога болестта протича без симптоми дълго време, а ако не се лекува, може да доведе до сериозни проблеми със здравето.

Терминът "кръвно налягане" се отнася до силата, която оказва кръвта на артериите - съдовете, които отвеждат кръвта от сърцето. Горната граница показва налягането, упражнявано от сърцето, докато изпомпва кръвта (систола), а долната сочи налягането в съдовете докато то се пълни с кръв (диастола). За наличие на хипертония може да се говори, когато стойностите на кръвното налягане са постоянно над 140 на 90.

В 90% от случаите не може да се намери точна причина за хипертонията. Това е т. нар. първична хипертония.

Ако заболяването се появи в резултат на друго разстройство или поради постоянния прием на лекарства, е налице вторична хипертония.

Факторите, които могат да отключат високо кръвно налягане, са: затлъстяване, липса на движение, злоупотреба с алкохол, стрес, тютюнопушене, в някои случаи и прекомерната консумация на трапезна сол.

Дори високото кръвно налягане да не предизвиква оплаквания, то може да увреди сърцето, мозъка и кръвоносните съдове, както и да доведе до инфаркт или инсулт.

Някои от симптомите на хипертонията са: главоболие, замаяност, нервност, нарушения на съня, недостиг на въздух при стрес и сърцебиене.

За да се справите с високото кръвно налягане можете да включите в ежедневното си меню подходящите хранителни добавки. За техния избор и прием задължително се консултирайте с лекар.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook