Ортопедични продукти за тазобедрена става

5 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

В тази категория ще намерите различни ортопедични продукти за тазобедрена става. Те могат да бъдат ортези за възрастни или различни специализирани продукти за деца като гащички, стремена на Пвалик и различни корсети.

В педиатрията те се използват в профилактиката и лечението на различни ортопедични заболявания като дисплазия на тазобедрената става, луксация и сублуксация.

Профилактични гащички за бебета се поставят над памперса, поддържат нормално положение на крачетата и предпазват от дисплазия на тазобедрените стави.Те са в различни размери и пасват идеално над памперса.

Стремената на Павлик се използват при вродена или придобита луксация на тазобедрената става с цел предотвратяване на дисплазия, луксация и сублуксация.Те представляват специални каишки, с които се фиксират крачетата на бебето и не се позволява изместване на тазобедрените стави.

Детските корсети при рахит се използват за профилактика или за лечение на рахит, според указанията и наблюдението на лекар. Задължително е той да направи първото поставяне. Детският корсет ще ограничи движението на тазобедрената става и ще предотврати дислокация на бедрото. Той помага при правилното развитие и формиране на ставата и сухожилията. Поставя се върху памучни дрехи.

Еластичните ортези за тазобедрена става се използват при различни ставни проблеми при възрастни. Те я фиксират и облекчават напрежението върху нея. Регулират се много по-лесно и са подходящи са и за двата крака.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook