Лекарства при запушен нос на възрастни

44 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Запушеният нос затруднява нормалното дишане. Това е често срещан симптом при грип и настинка.

Важно е в такъв случай носът да бъде изчистен от секретите бързо, за да не доведе до синузит. Често запушеният нос е съпътстван от главоболие.

За да облекчите тези състояния, можете да използвате лекарства при запушен нос за възрастни. Това са назални спрейове, гелове и капки за нос.

Те съдържат активни съставки, които свиват кръвоносните съдове и отбъбват носната лигавица. Някои видове съдържат и декспантенол, който помага за зарастването на рани, ако носната лигавица е разранена от хремата.

Назалните спрейовете и капките са ефикасно лекарство при запушен нос. Те се поставят директно в носната кухина и действат локално. Имат продължително действие и бързо облекчават симптомите на хрема. Успешно се прилагат дори при синузит и сенна хрема.

Назалният гел е при запушен нос действа локално в носа, без да се разтича. Освен че премахва отока и се намалява количеството на секрета, той има и овлажняващо действие.

Ако търсите естествен начин да се справите със запушения нос, изберете хомеопатични лекарства. Те съдържат силно разредени субстанции на неорганични соли, минерали, растения и други.

Хомеопатичните лекарства подават сигнал на организма, който да мобилизира защитните му сили. Могат да се използват превантивно, за да предотвратите появата на хрема и запушен нос.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook